נגיד בנק ישראל על הורדת דירוג האשראי: בגלל חשש להתרחבות הלחימה בזירה הצפונית
פרופ' אמיר ירון על החלטת חברת מודי'ס: "הסיבה היא אי הוודאות בנוגע להתרחבות המלחמה לזירה הצפונית. ידענו להתאושש מתקופות קשות"
פרופ' אמיר ירון על החלטת חברת מודי'ס: "הסיבה היא אי הוודאות בנוגע להתרחבות המלחמה לזירה הצפונית. ידענו להתאושש מתקופות קשות"
הסערה סביב הורדת דירוג האשראי: נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, להחלטת הדירוג של חברת מודי'ס, שהודיעה ביום שישי האחרון על הורדת דירוג האשראי של החוב של מדינת ישראל מ-A1 ל-A2 ועל אופק דירוג שלילי, לראשונה בתולדות המדינה. כזכור, בעקבות ההודעה, שיצרה "רעידת אדמה", הצהיר ראש הממשלה ראש הממשלה בנימין נתניהו, בכלי התקשורת כי: "כלכלת ישראל איתנה. הורדת הדירוג אינה קשורה לכלכלה, היא נובעת כולה מכך שאנחנו במלחמה. הדירוג יעלה חזרה ברגע שננצח במלחמה – ואנחנו ננצח".
הבוקר כאמור, התייחס נגיד בנק ישראל להחלטה הדרמטית, ואמר כי: "החברה מציינת בהודעתה כי הסיבה להפחתת הדירוג היא חוסר הוודאות לגבי מועד ואופן סיום מלחמת חרבות ברזל, השפעת המלחמה על פניוּת הממשלה והכנסת לעסוק בסוגיות ליבה כלכליות וחברתיות, והשינוי במצב הפיסקלי. הסיבה לאופק הדירוג השלילי היא אי הוודאות בנוגע להתרחבות המלחמה לזירה הצפונית". באשר להשלכות העתידיות, אמר פרופ' ירון: "הכלכלה הישראלית מושתתת על יסודות כלכליים חסונים ובריאים, תוך הובלה עולמית בתחומי חדשנות וטכנולוגיה. ידענו להתאושש מתקופות קשות בעבר ולחזור לשגשג במהרה ויש לכלכלה הישראלית את החוזקות להבטיח שכך יהיה גם הפעם".
עוד הוא ציין כי החברה דיווחה כי מסגרת המדיניות המקרו כלכלית והמוניטרית של ישראל איתנה, ומציינת את עמידות המשק הישראלי: "כבר בחודש נובמבר ניכרו סימני התאוששות מהירים. מגמות אלו התעצמו בדצמבר ובינואר. האיתנות של הכלכלה וההתאוששות המהירה שהמשק הפגין בחודשים האחרונים באו לידי ביטוי גם בהתאוששות של השווקים הפיננסיים וביציבותם".
על פי הערכות חברת הדירוג, יחס החוב הציבורי לתוצר אמור להגיע בשיאו לרמה של 67% ולאחר מכן הוא צפוי לרדת בהדרגה. "יש לציין כי מדינת ישראל חוותה בעבר משברים גאו-פוליטיים בתקופות בהן יחסי חוב/תוצר היו גבוהים בהרבה ומעולם לא היה פיגור כלשהו בהחזרי החוב של הממשלה. בהקשר זה חשוב גם לזכור את פוטנציאל הצמיחה הגבוה של המשק והעודף המבני בחשבון השוטף", אמר פרופ' ירון, והתייחס גם לפעולות שעל הממשלה לנקוט כעת, תוך שהוא תומך בתקציב 2024 שזכה לביקורת נוקבת לאחר הורדת הדירוג. "כדי לחזק את אמון השווקים וחברות הדירוג בכלכלה הישראלית חשוב שהממשלה והכנסת יפעלו לטיפול בסוגיות הכלכליות שמועלות בדוח", אמר פרופ' ירון, "בנק ישראל הציג כבר מספר דרכי פעולה ברוח זו ובכללן אישור התקציב של 2024 בכנסת עם כל ההתאמות הנכללות בו".
בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל
קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן