banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

הירוקים מתנגדים להקמת היישוב ניצנה בנגב – הדיון עובר לוועדה המחוזית

אסף זנזורי, החברה להגנת הטבע: "מצג שווא של עשייה, תוך פגיעה בערים וביישובים הקיימים, בסביבה ובנוף"

זיו גולדפישר 10.08.2023

בדרך ליישוב נוסף בנגב: תכנית להקמת היישוב ניצנה בתחום המועצה האזורית רמת הנגב, הופקדה השבוע בוועדה המחוזית דרום. התכנית, על שטח של כ-3,100 דונמים, מציעה הקמת יישוב בן  כ- 2,200 יחידות דיור. בארגונים הירוקים מסתייגים מהתכנית. בחברה להגנת הטבע אומרים: "הקמת יישובים חדשים פוגעת ביישובים קיימים".

היישוב החדש מוצע באגן ההתיישבות ניצנה בתחום המועצה האזורית רמת הנגב, כ-70 קילומטרים דרומית לבאר שבע, בסמוך לקו הגבול עם מצרים. על הקמת היישוב החדש התקבלו שתי החלטות ממשלה. הראשונה, לפני יותר מעשרים שנה, ביולי 2001, בדבר "הקמת ישובים חדשים באזור חולות חלוצה בנגב" והשנייה, החלטה מלפני כשנה וחצי, אשר הורתה על הקמת יישוב קהילתי ניצנה, אשר יכלול את המוסד החינוכי ניצנה, במועצה האזורית רמת הנגב. . על פי ההחלטות, היישוב מיועד לתרום לביסוס אגן ההתיישבות, בו מצויים כיום היישובים באר מילכה, קדש ברנע, כמהין ועזוז, המתמודדים עם אתגרים מורכבים ובראשם צמיחה דמוגרפית וריחוק רב ממקורות פרנסה ושירותים קהילתיים, על ידי כך שיאפשר את ספי הכניסה, החסרים כיום, למגוון רחב של שירותים.

אסף זנזורי // צילום: החברה להגנת הטבע
אסף זנזורי // צילום: החברה להגנת הטבע

בארגונים הירוקים, כאמור, מתנגדים להקמת היישוב. אסף זנזורי, מנהל תחום התכנון, בחברה להגנת הטבע, מסביר ל"מגדילים" כי: "אין ספק כי המטרה של מקדמי התכנית, היא לגזור סרט ולהציג לציבור מצג שווא, של עשייה. הממשלה מדברת על חיזוק הנגב, אך בפועל, במעשיה, פוגעת בערים וביישובים הקיימים, על ידי הקמת יישובים חדשים. היישובים החדשים, לוקחים משאבים ותושבים, מהרשויות המקומיות בדרום, ובנוסף – גורמים לפגיעה סביבתית, נופית ואקולוגית קשה. במדינה שהולכת ומצטופפת, התכנון הנכון, הוא לעבות יישובים קיימים, ובכך לחזק אותם, ומאידך, לשמור על השטחים הפתוחים שכה חיוניים לנו ולדורות הבאים, שיבואו אחרינו. אין לנו נגב אחר ואין לנו טבע אחר".

בתוך כך, יש לציין כי התכנית כוללת הוראות מפורטות לשלבי הפיתוח הראשונים בלבד, כאשר המתחם המפורט כולל 1,044 יחידות דיור – 542 יח"ד צמודות קרקע בייעוד קרקע מגורים א', 72 יח"ד דו משפחתיות "גן-גג" בייעוד קרקע מגורים ב', 136 יח"ד בבניה סמי רוויה בייעוד קרקע מגורים ב', 142 יח"ד בבניה רוויה בייעוד קרקע מגורים ב' ו- 152 יח"ד בבניה מדורגת בייעוד קרקע מגורים ב' ו- 100 יח' דיור מיוחדות.  

התכנית אינה כוללת הוראות מפורטות לשלבים ג' ו-ד' ולא ניתן יהיה להוציא מכוח תכנית זו היתרים לשטח זה, והיא מתווה במתחם זה שלד מתארי בהיקף של 1,156 יח"ד, לתכנון מפורט בעתיד, מגדירה את השימושים בו ומסדירה את המסגרת התכנונית למכלול הישוב.

כאמור, הישוב מתוכנן להכיל בסיום הקמתו כ- 2,200 יחידות דיור. 

גבולות התכנית נקבעו ע"י גבול ישראל-מצרים ממערב, כביש ארצי מס' 211 מצפון, תחום הגן הלאומי ניצנה ומסדרון אקולוגי מדרום והקהילה החינוכית-התיישבותית ניצנה בצמידות דופן ממזרח.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות