banner
עידן יצחקי // תמונה מתוך אוסף פרטי
עידן יצחקי // תמונה מתוך אוסף פרטי

המנכ"ל שצמח מהשטח ופורץ היום את הדרך לדיירי ההתחדשות העירונית

הוא נפצע במהלך שירותו כקצין ולוחם, הוכר כנכה צה"ל והמשיך קדימה בכל הכוח – עידן יצחקי פורץ את הדרך עבור דיירי ההתחדשות העירונית

רונן דמארי 10.01.2024

לאחר שביססה את מעמדה עם פרויקטים מוצלחים באזור הצפון, חברת ארגון הדיירים ע.י גפן מגיעה למרכז הארץ עם ערך מוסף בדמות מנכ"ל בעל ידע הנדסי נרחב שעושה ימים כלילות בשמירה על זכויות בעלי הדירות. חברת ע.י גפן הוקמה בטירת הכרמל, היישוב בו גדל המנכ"ל עידן יצחקי ומשם היא התפתחה והרחיבה את פעילותה. נכון להיום יש לחברה ארבעה פרויקטים של פינוי בינוי באזור בהיקף כולל של מאות יחידות דיור. הפרויקטים יוצאים לביצוע על ידי חברות אמינות ומוכרות בענף – כמו רוטשטיין וצמח המרמן.

לאחרונה החברה נכנסה לפעילות באזור המרכז – בעיקר בת"א, חולון ובת ים כאשר בעתיד הקרוב בכוונתה להרחיב פעילות גם לאזור הדרום בערים אשדוד ואשקלון.

יצחקי, מהנדס בניין בהכשרתו, נכנס לתחום ההתחדשות העירונית לאחר שהבניין בו מתגורר בקרית אונו עבר פרויקט מוצלח של פינוי בינוי.  

בריאיון לאתר "מגדילים" הוא מספר על הכוח המניע אותו, על העבודה השוטפת מול בעלי הדירות והיזמים ועל האופן בו הוא רואה את עתיד ההתחדשות העירונית בשנים הקרובות: "למדתי הנדסת בניין בטכניון עבדתי בחברות קבלניות דניה סיבוס אלקטרה ואז שיניתי פאזה ועברתי לתחום ההתחדשות העירונית. זה עשוי להישמע קלישאתי, אבל זו באמת תחושת שליחות עבורי. אהבת המדינה מושרשת בי – שירתתי כשמונה שנים בצבא כקצין ולוחם, נפצעתי והפכתי לנכה צה"ל וכעת אני תורם בדרך אחרת. חשוב להבין שיש לנו במדינה כ -80,000 דירות ללא ממ"דים. הנושא הזה נכנס ללבי כי גם ההורים שלי  גרים בדירה ללא ממ"ד. הבנתי עד כמה זה חשוב ומציל חיים".

כיצד באה לידי ביטוי ייחודיות החברה שלכם?
"חשובה לנו מקצועיות, כנות אמינות ושקיפות כי הדיירים בסופו של דבר הם בעלי הנכסים ואותם אנחנו מייצגים – הם חייבים להיות חלק מהתהליך הזה וגם אם הם לא מבקשים אנחנו מעדכנים אותם בכל התפתחות. אני משתתף באופן אישי בוועדות השונות כנציג הדיירים וההבנה ההנדסית שלי בהחלט תורמת. אני יכול לומר שאנחנו מפעילים את הדיירים ומכוונים אותם לעבר המטרה. לפעמים יש להם קושי להתארגן ואנחנו מגיעים ורואים את זה כמשימה – כשליחות ורוצים שבסופו של דבר לאותם אנשים מבוגרים שמתגוררים בדירות ישנות, שחלקן נבנו לפני 50 שנה ויותר יהיה ממ"ד וכמובן תחושת ביטחון".

איך מתמודדים עם פרויקטים שבהם מתגוררת בעיקר אוכלוסייה מבוגרת?
"אנחנו מעניקים להם חיבוק חם ואת כל מה שהם צריכים, אנחנו מגיעים למצב שאנחנו רושמים מה הם היו רוצים שיהיה בשכונה החדשה. אנחנו כמובן חושפים אותם לכל מה שקבוע בחוק מבחינת הזכויות שלהם. למשל, חלקם לא רוצים לזוז מהמקום המוכר והידוע שלהם, אבל אז הם חושבים על הדור הבא ומשתכנעים, יש גם נכים שצריכים מענים מיוחדים".

תן לי דוגמא למקרה כזה
"היה לנו מקרה של נכה באחד הפרויקטים שנזקקה לפתרון גישה ייחודי והיזם נתן לנו אישור שהוא הולך לבנות מעלון מיוחד בשבילה, אז באמת אנחנו מנסים להגיע ולפתור עבור הדיירים כל צורך ובקשה ולתת להם את המענה הנכון. אנחנו הלכה למעשה הגשר בינם ובין היזם אבל בגלל שהתהליך מתחיל מאיתנו, אנחנו מקבלים פנייה ואז עושים ניתוח ראשוני למתחם, אנחנו מבצעים מכרז יזמים וממליצים לבעלי הדירות מי המתאימים ביותר עבורם". 

עידן יצחקי // צילום: שרון כהן
עידן יצחקי // צילום: שרון כהן

מה קורה כאשר יש אינטרסים מנוגדים ליזם ולבעלי הדירות בפרויקט?
"חד משמעית אנחנו דואגים רק לאינטרס של בעלי הדירות, אני שם את הדיירים מול עיניי בכל עת כי אני צריך לדאוג להם ולזכויות שלהם. אנחנו עומדים עם האצבע על הדופק ואם רואים מצב בו היזם לא מתקדם בהתאם ללוחות הזמנים בפרויקט, אנחנו נכנסים לפעולה. אם יש צורך, אני הולך לעירייה ואפילו מלווה אדריכלים. בפרויקט של רוטשטיין למשל הגענו לרוב נדרש תוך חודשיים וכעת הם נמצאים בשלב של הפקדת מסמכים, זה קצב שיא. אנחנו לא רק חברת ארגון דיירים אלא הרבה מעבר".

עד כמה המלחמה משפיעה על ענף ההתחדשות העירונית?
"אני חושב שבימים כאלו הצורך בהתחדשות עירונית מקבל משנה תוקף. עד היום הייתה המון בירוקרטיה, היום העיריות שמבינות את התמונה ומפנימות שהן צריכות לעשות את זה כמה שיותר מהר, ממ"דים באמת הצילו חיים. אנחנו נמצאים במצב של איום קיומי שלצערנו הוא מתמשך, אני חושב שזה ייתן תאוצה לפרויקטים קיימים". 

איך זה בא לידי ביטוי בפעילות החברה?
"אני יכול לומר לך שבמלחמה קיבלתי כמות פניות כפולה מהרגיל, בעלי הדירות מבינים שהם צריכים לעשות משהו כי בסופו של דבר המבנים הרעועים שבהם הם מתגוררים לא יעמדו בפגיעה של טילים. במקביל אנחנו רואים תמורות בפעילות החברות היזמיות – יש יזמים שנתקלו בבעיות תזרימיות ומתלבטים אם לקחת פרויקט כזה או אחר, עכשיו נמדד החוסן הכלכלי של החברות היזמיות. לפני שנה כולן היו בתחושת אופוריה כי מחירי הדיור היו מאוד גבוהים. היום רואים אלו חברות ממשיכות לקדם בכל הכוח ואנחנו דואגים לתווך לבעלי הדירות שלנו רק חברות יזמיות כאלו".

כלומר נכון להיום הצורך בבדיקה מקיפה של החברות היזמיות חשוב עוד יותר
"בודאי, החברות שפועלות כיום אלו רק חברות עם אורך נשימה ואלו החברות ללכת אתן מבחינתנו. יש חברות שלוקחות את זה מאוד ברצינות ועם הזמן למדנו עם מי לעבוד, אנחנו בוחנים יזמים כלכלית מסתכלים על ה – BDI שלהם, עושים מחקר ורוצים להבין שבסופו של דבר הם יכולים לחבק את בעלי הדירות ולדאוג לכל הצרכים שלהם. מבחינתנו ההתחדשות העירונית היא בראש ובראשונה פרויקט שהוא מאוד חברתי וחשוב שהוא יהיה קשוב לצרכים של הדיירים". 

לסיכום, איך אתה רואה את מחירי הדיור בשנים הקרובות?
"אנחנו גדלים בכל שנה בכמות האוכלוסייה, יש ביקושים חזקים ואני מאמין שהפקק הזה ישתחרר בסופו של דבר ואנשים יקנו דירות כי לא תהיה להם ברירה. אני מאמין שהיזמים האיכותיים יתגברו על המשבר הנוכחי. אולי מחירי הדיור ידשדשו בשנה או בשנתיים הקרובות אבל לאחר מכן תהיה עלייה בחזרה".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות