דף הבית > חדשות > אושרה שכונת מגורים חדשה במג'ד אל-כרום, הכוללת 1700 יח"ד
הדמיית התכנית // קורין אדריכלים
אושרה שכונת מגורים חדשה במג'ד אל-כרום, הכוללת 1700 יח"ד
מדובר בתוכנית הממוקמת, בין היתר, על שטחים בבעלות פרטית, על כך אומרים במשרד הפנים: "נוסף על העובדה שהבעלויות לא היו רשומות בטאבו כדין עלו סוגיות מורכבות כגון התייחסות התכנון לקשרי המשפחה ולרצונות בעלי הקרקע באשר למיקום החלקות במרחב"
הוועדה למתחמים מועדפים לדיור (הותמ"ל) אישרה תכנית להרחבת הישוב מג'ד אל-כרום בשטח של כ-650 דונם, ממערב לישוב הקיים ומצפון לכביש מס' 85, הן על קרקעות בבעלות בפרטית והן על אדמות מדינה. גובה המבנים יעמוד על טווח של 3-7 קומות.
עוד כוללת התוכנית שטחי משרדים בהיקף של כ- 14,000 מ"ר לאורך כביש 85 ביעוד מעורב עם מגורים וכן, 9,000 מ"ר למסחר בחזיתות הרחוב הראשי. "במהלך קידום התוכנית צוותי התכנון התמודדו עם אתגרים שעלו בגין ריבוי הבעלויות הפרטיות בתכנית", אומרים במשרד הפנים, "נוסף על העובדה שהבעלויות לא היו רשומות בטאבו כדין עלו סוגיות מורכבות כגון התייחסות התכנון לקשרי המשפחה ולרצונות בעלי הקרקע באשר למיקום החלקות במרחב". התוכנית הוכנה ביוזמת משרד הבינוי והשיכון ונערכה ע"י קורין אדריכלים.
אדית בר, יו"ר הותמ"ל וראש מינהל הפיתוח במשרד הפנים: "מדובר בתכנית איכותית אשר צפויה לספק היצע דיור משמעותי לגשר על המחסור הקיים במג'ד אל כרום וביישובי החברה הערבית בגליל. בנוסף, התכנית התבססה על חשיבה פורצת דרך תוך מעורבות אינטנסיבית של הרשות המקומית אשר הובילה תהליכים חברתיים עמוקים מול התושבים, כל זאת במטרה להביא לתכנית ישימה כך שביום שלאחר התכנית ניתן יהיה לממש אותה בהתחשב במורכבות הבעלויות על הקרקע שכללה אלפי בעלים שונים".
סלים סליבי, ראש המועצה המקומית מג'ד אל־כרום: "התוכנית נותנת מענה לצרכי דיור, מבני ציבור תעסוקה ועוד, ומהווה תפנית חשובה מאוד בהתפתחות הישוב. אנו מעריכים מאוד את אישור התוכנית שהתמודדה עם חסמים תכנוניים גדולים ואושרה בפרק זמן שאנו לא רגילים אליו במגזר הערבי תודות לותמ״ל, ומצפים להמשך שיתוף פעולה פורה עם הותמ״ל ומשרד השיכון לצורך יישום התוכנית וקידום עבודות הפיתוח בפועל".
אריג' סרחאן, מהנדסת המועצה המקומית מג'ד אל־כרום: "המועצה המקומית ומחלקת ההנדסה ניסו לאורך התהליך להיות הגורם המגשר בין התושבים לבין משרד השיכון והותמ״ל וגובש מודל חדשני על מנת להתגבר על חסמי המימוש במסגרתו נבנו קבוצות שיוך מותאמים למאפיינים הקהילתיים והמשפחתיים מה שיצר הזדמנויות ותמהיל תכנוני".