banner

מהו אתגר ארגון הדיירים בהתחדשות עירונית בירושלים ואיך אפשר להצליח?

ינון מגזימוף, ירושלמי דור שישי, חושף את סוד ההצלחה – זה מתחיל בשפה המקומית ומסתיים ביכולת להבין ולענות על צרכי הדיירים. הטיפ שלו: "אל תמכרו בזול"

מדוע יזמים מתקשים לארגן התחדשות עירונית בירושלים? בין היתר כי הם לא מכירים את השפה המקומית. יצאנו לפגוש את ינון מגזימוף, בעלי חברת תב"ע קפיטל, המתמחה בפרויקטים בעיר הבירה.  

ינון, מה מייחד את התרבות הירושלמית, שרק יזמים חברתיים כמוך מבינים?
"ירושלים היא עיר עם השפה שלה, פסיפס עם מגוון אנשים ברמה החברתית המייחדים אותה, ובעלי הדירות רוצים לשמוע את השפה שלהם. אנחנו מגיעים עם השורשיות הזו, אני דור שישי בירושלים והחזון שלנו הוא לראות את ירושלים מתפתחת ולשמור על האותנטיות. המטרה של התחדשות עירונית בעיר היא לא רק מגורים אלא גם לראות יותר מסחר, תעסוקה, אזורים ציבוריים ועוד. צריך להעביר את מרכז הכובד של הכלכלה בישראל מתל אביב לירושלים ודרך התחדשות עירונית אפשר לעשות את זה, תוך שמירה על הערכים הייחודים לעיר".

איך אתם מצליחים לדבר את שפת בעלי הדירות בשכונות ההטרוגניות?
"אנחנו מגיעים מוכנים, מכירים את האוכלוסייה של המתחם ומקשבים לבעלי הדירות. אנחנו מובילים תהליך תכנון משותף סביב האינטרסים והצרכים של בעלי הדירות, מתוך ידיעה שבסוף צריך לייצר פרויקט כלכלי שישמש גם דיירים חדשים. למשל, יש לנו מתחם שנדרש למגדלים גבוהים ואילו בעלי הדירות רוצים בנייה נמוכה אז במסגרת התכנון אנחנו מתכננים עבורם בנייה מרקמית נמוכה שאליה הם יחזרו לגור, לצד המגדלים. זה גם אינטרס של הוועדות והעירייה וכך הצרכים עולים בקנה אחד עם המדיניות, וניתן ליישם פרויקט בהצלחה". 

מה המסר שלך לבעלי דירות שרוצים לקדם פרויקט בעיר?
"אל תמכרו בזול. לא להתקדם עם חברה יזמית לפני שיש תב"ע מאושרת במתחם. המודל החברתי שלנו הוא לקדם את התב"ע ואת הזכויות מטעם הדיירים ובעלי הקרקע עוד לפני שנכנסת חברה יזמית. זה מייצר ודאות תכנוניות, שליטה, מאפשר לדאוג לאינטרסים של הדיירים וכמובן מייצר גם כדאיות כלכלית. חברת תב"ע קפיטל עושה את זה נהדר בירושלים". 

מה מייחד אותכם?
"אנחנו מסתכלים דבר ראשון על הדייר ולא על שורת הרווח. בעלי הדירות הם כוח ההנעה של הפרויקטים להתחדשות עירונית, ואנחנו מבינים את זה". 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות