banner
הדמיית פרויקט בשכונת נווה יעקב // אלקי דייטש
הדמיית פרויקט בשכונת נווה יעקב // אלקי דייטש

מי הן השכונות המבוקשות ביותר להתחדשות עירונית בירושלים?

בירת ישראל ממשיכה לככב בצמרת הערים המבוקשות של ישראל ושלוש משכונותיה אף דורגו לאחרונה ברשימת 10 השכונות המבוקשות ביותר של מדד יד 2. יונה גרין, שותף ומנכ"ל חברת "התחדשות" שמתמחה בהתחדשות עירונית בירושלים מסביר את הסיבות לביקוש הגדול ומסמן את השכונות החמות הבאות

חמוטל כהן 09.05.2021

בירת ישראל הייתה מאז ומתמיד היתה מהערים המבוקשת ביותר למגורים, גם בתקופות השפל שידעה ולמרות ששמה נקשר בהגירה שלילית, ניכר בשנים האחרונות היא זוכה לפריחה מחודשת. למעשה, שלוש משכונותיה מככבות ברשימת 10 השכונות המבוקשות ביותר בישראל לשנת 2020, כפי שעולה ממדד של אתר יד 2, שפורסם לאחרונה. 

בצמרת השכונות המבוקשות עומדת פסגת זאב זו השנה השניה ברציפות ובמקום השני שכונת גילה, ששומרת גם היא על מקומה ביחס לנתוני השנה שעברה. אחריהן, בפער לא גדול, ניצבת שכונת חומת שמואל, שמדורגת במקום ה- 8 במדד חיפושי הדירות.

יונה גרין, מנכ"ל חברת "התחדשות", המקדמת פרויקטים להתחדשות עירונית בבירה, אומר כי ירושלים לעולם תהיה עיר מבוקשת, הן בשל חשיבותה הדתית, הלאומית וההיסטורית והן בשל מרכזיותה כעיר שבה נמצאים מוסדות הציבור הגדולים. לכך מתווספים התהליכים והפיתוח המואץ שהיא עוברת בשנים האחרונות. "הביקושים כיום מתמקדים בשכונות ובאזורים בהם יש תהליכי התחדשות מאסיביים ופיתוח תשתיות תחבורה, שיוצרים מלאי חדש של דירות ומקרבים את השכונות המרוחקות למרכזה של העיר וליציאה ממנה", אומר גרין, ומוסיף כי: "הסכם הגג שחתמה העירייה ב- 2019 האיץ את תהליכי ההתחדשות העירונית בשכונות רבות בעיר וכתוצאה מכך גם את הביקושים". לדבריו, "הביקושים מאפיינים את כל המגזרים שחיים בירושלים – חילונים, דתיים וחרדים –  וגם כמובן תושבי חוץ, והם ימשיכו להתקיים ככל שהביקוש יעלה על ההיצע הקיים".

יונה גרין- מנכ"ל ושותף חברת התחדשות // יחצ
יונה גרין – מנכ"ל ושותף חברת התחדשות // יחצ

ואכן, מנתוני אגף הכלכלנית הראשית במשרד האוצר, ברבעון הרביעי של 2020, בלט אזור ירושלים בגידול במספר העסקאות בשוק חופשי בהשוואה לרבעון המקביל ב- 2019. גידול חד של 92%  נרשם ברכישות תושבי חוץ ברבעון זה. כל זאת כידוע, בעיצומו של משבר הקורונה. הגידול בביקושים משתקף גם במחירי הדיור, שזינקו ע"פ נתוני השמאי הממשלתי בעשור האחרון בכ- 30%. 

שכונת גילה: 750 יח"ד בהתחדשות עירונית
החברה שבראשה עומד גרין אחראית על כמה מהפרויקטים הגדולים ביותר של התחדשות עירונית בבירה, אחד מהם הוא פרויקט "הרדוף" בגילה, שמקודם בשיתוף עם חברת "רוטשטיין", ונמצא לקראת אישור הועדה המקומית, במסגרתו ייבנו 750 יחידות דיור במגדלים בני 25-35 קומות וכן שדרה מסחרית, במקומן של  כ- 180 דירות קיימות. לדברי גרין, הפופולאריות של השכונה נעוצה הן באיכות החיים שהיא מציעה והן בתשתיות התחבורה החדשות שנסללו בה. "גילה היא השכונה הגבוהה ביותר בירושלים, מה שהופך אותה לאטרקטיבית ביותר מבחינת נופים. בעשורים האחרונים היא התפתחה משמעותית וחוברה לעורקי התנועה המרכזיים ובהם בגין דרום, והיא מסומנת לגל של התחדשות עירונית בשנים הקרובות", אומר גרין. 

היעדים הבאים: שכונות נווה יעקב וארמון הנציב
שכונה נוספת בבירה שזוכה לביקוש רב היא פסגת זאב, שמככבת במקום הראשון ברשימת הביקושים לדירות בישראל על פי נתוני יד 2. לדברי גרין, פסגת זאב נמצאת כיום בשיא שלה, והביקוש הגבוה לה הוא בזכות הפיתוח וההתחדשות שהיא עברה, השירותים הרחבים שהיא מספקת והחיבור שלה לרכבת הקלה. 

על פי יונה גרין כדאי לשים לב גם לשכונה הסמוכה לה, נווה יעקב, שמסתמנת לדבריו כיעד החם הבא עבור יזמים ומשקיעים. בימים אלו מקדמת חברת "התחדשות" תוכנית פינוי בינוי בשכונה, שתוסיף לה  כ -520  יחידות דיור חדשות בקומפלקסים מודרנים, במקומן של כ- 110  יחידות דיור שיהרסו. השכונה הצפונית ביותר בירושלים, אמנם עדיין לא התברגה בצמרת השכונות הנחשקות, אולם לדברי גרין זה רק עניין של זמן. מחירי הדיור הנמוכים, פרויקטים של התחדשות עירונית שמקודמים בה וחיבורה בעתיד לרכבת הקלה, הן מהסיבות המרכזיות לגידול הצפוי בביקושים בנווה יעקב.

הדמיית פרויקט אגריפס של התחדשות // אלקי דייטש
הדמיית פרויקט אגריפס של התחדשות // אלקי דייטש

שכונה נוספת שזוכה להתעניינות היזמים והמשקיעים בשנים האחרונות היא ארמון הנציב, שמחירי הדיור בה נחשבים עדיין לנמוכים, אולם ההערכות הן שבתוך שנים ספורות יטפסו מעלה. לדברי יונה גרין, שהחברה שבבעלותו מקדמת כיום בשכונה פרויקט פינוי בינוי בהיקף של כ- 2500 יחידות דיור: "מדובר בשכונה בעלת פוטנציאל גבוה, עם אוכלוסייה צעירה ותוססת, שהוכרזה על ידי העירייה כמוקד להתחדשות עירונית". 

איך מתאימים את הדירות לאורח החיים?
לא רק היצע הדיור משפיע על רמת הביקושים בבירה, אלא גם אופי הדיור המוצע. "לאופי הבניה יש השפעה גדולה על הביקושים, משום שהאוכלוסיות השונות מחפשות דיור שמותאם לאורחות חייהם", אומר גרין, "בית שמתאים למשפחה חילונית בת 5 נפשות לא בהכרח נותן מענה למשפחה דתית לאומית או חרדית בת 10 נפשות, ולכן כאשר אנחנו מתכננים את הפרויקטים אנחנו שמים דגש מרכזי על אפיון האוכלוסייה המקומית בשכונות ועל מתן מענה לצרכים שעולים בשטח. אם לדוגמה במשפחה שיש לה מעט ילדים ישימו דגש על מטבח וסלון מרווחים יותר, במשפחה ברוכת ילדים – הדגש יהיה על יותר חדרי שינה ופחות שטחים משותפים". 

 ההתעניינות הגוברת והולכת בנדל"ן בירושלים לא מסתכמת רק בשכונות שבפתאי העיר וניכרת עליה בביקושים גם במרכזה של הבירה, בזכות תהליכי ההתחדשות שמקודמים בה כיום. דוגמה לכך היא פרויקט אגריפס 92, שמקדמת חברת "התחדשות". מדובר בפרויקט הנמצא על קו התפר שבין שכונות מחנה יהודה ומקור ברוך, בליבה השוקק של הבירה, ובמסגרתו יבנה בניין יוקרתי בן 13 קומות עם כ- 70 יח"ד וקומת מסחר, במקומו של הבניין הקיים. 

לדברי יונה גרין "החיים במרכז העיר מציעים חוויית חיים שוקקת ומלאה באפשרויות תעסוקה, בילוי ופנאי, ובעבור מי שמחפשים  אורח חיים עירוני – אינטנסיבי, מרכז ירושלים עונה על הדרישות". עוד מוסיף גרין כי, "הייחודיות בירושלים, שלא קיימת בערים אחרות בישראל, נעוצה בין היתר במגוון האפשרויות של צורות וסגנונות חיים שונים באותה עיר. כל זה בשילוב תנופת הפיתוח שמים את ירושלים במוקד הביקושים של ישראל".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות