"לקחנו בחשבון גם את הצרכים של הדיירים והתמקדנו אך ורק בהם"
צחי דידי, מנכ"ל קבוצת יוסי אברהמי, חושף כיצד זכו במכרזי דיירים משמעותיים בתל אביב ומספר על שיתוף הפעולה עם עזרה וביצרון: "מינהלות עירונית יכולות לייעל את ההליך"
צחי דידי, מנכ"ל קבוצת יוסי אברהמי, חושף כיצד זכו במכרזי דיירים משמעותיים בתל אביב ומספר על שיתוף הפעולה עם עזרה וביצרון: "מינהלות עירונית יכולות לייעל את ההליך"
למכרז שנערך בשנה שעברה לפרויקט פינוי בינוי בשכונת נווה אליעזר בתל אביב, ברחוב תקוע 11-33, ניגשו למעלה מ-20 חברות, ביניהן קבוצת יוסי אברהמי. במסגרת הפרוייקט יפונו 96 דירות בארבעה בנייני רכבת ובמקומן ייבנו 4 בניינים מרקמיים בני 9 קומות ומגדל בן 24 קומות, שיכילו סה"כ 315 יח"ד.
החברות שניגשו למכרז נדרשו לעמוד במספר תנאי סף וקריטריונים שונים, בין היתר, עמידה בתנאים פיננסיים, המלצות מלקוחות, יכולות ביצוע גבוהות, היסטוריה של ביצוע פרויקטים מורכבים, עמידה בלוחות זמנים ועוד. "עמדנו בכל התנאים הללו, הגשנו את כל המסמכים למקום אחד – מנהלת עזרה וביצרון", מספר צחי דידי, מנכ"ל קבוצת יוסי אברהמי, "בהמשך אף לקחנו את הדיירים לסיורים בפרויקטים מאוכלסים שלנו, בהתאם לבקשותיהם, וארגנו להם כנסים בשיתוף עזרה וביצרון – וזכינו במכרז".
לא מדובר בזכייה מובנית מאליה, לאחר שמתוך ההצעות הרבות שהוגשו על ידי יזמים לקול הקורא, נבחרו כמה חברות מובילות, כאשר לבסוף, מתוך שלושת המועמדים הסופיים, בחרו הדיירים ברוב של 98% את קבוצת יוסי אברהמי.
מעניין לציין, שלפני מספר חודשים נבחרה קבוצת יוסי אברהמי פעם נוספת, כמעט פה אחד, עם יותר מ 95% על ידי דיירי מתחם נוסף בתל אביב-יפו, ברחוב יפת 185-197. המתחם בשטח של כ-16 דונם בשכונת יפו ג' וכולל כיום 7 מבני שיכון ישנים בני 4 קומות ו-84 יח"ד בסך הכל. גם כאן קבוצת יוסי אברהמי תבצע את הפרויקט, שקודם על ידי עיריית תל אביב-יפו באמצעות חברת עזרה וביצרון, ותקים כ- 273 יחידות דיור חדשות ב-5 בניינים בני 8 קומות, מעל חזית מסחרית, לצד מגדל מגורים בן 18 קומות.
מה סייע לכם לגבור על שאר המתמודדים בשכונת נווה אליעזר?
"התמורות שהבאנו בחשבון גילמו את האמון שלנו בשכונה ובפרויקט. קיבלנו תוכנית שהופקדה ובמסגרתה את המדיניות בעניין הבנייה ועיצוב הפרויקט. היתרון בפרויקט מסוג זה הוא העובדה שקיימת בהירות: אנחנו יודעים לקראת מה אנו הולכים ולא צריכים להתדיין לגבי המכפיל שנקבל. התמורות שהצענו היו גבוהות, אך היה לנו חשוב גם ממש לגעת ביום יום של כל דייר ודייר, כך שבמסגרת התמורות נתנו למשל פגישות עם אדריכל, על מנת שהדיירים יוכלו לעצב את דירתם כפי שירצו. גם המוניטין שלנו כחברת יוקרה עם שירותיות יוצאת דופן בתחום היתה חלק משמעותי בקבלת ההחלטה שלהם, מה גם שהעובדה שהם בחרו ביוסי אברהמי תשפיע על ערך דירתם".
מה אפשר לכם לתת חבילת תמורות גבוהה?
"הרבה חברות הציעו תמורות גבוהות, אך אנחנו לקחנו בחשבון גם את הצרכים של הדיירים והתמקדנו אך ורק בהם, בין אם מדובר ברכישת מוצרי חשמל עבורם או סבסוד של תשלומים לחברת האחזקה והניהול של המבנים. העובדה שאנו חברת יזמית ומבצעת מסייעת לנו להיות גמישים ולתת מגוון של אפשרויות. בעוד יזמים אחרים לא יכולים להבטיח הבטחות בשם אף אחד כי הם צריכים לסגור את הדברים מול קבלן, אצלנו זה הכול אינהאוס".
כיצד שיתוף הפעולה עם עזרה וביצרון סייע לקדם את הפרויקטים?
"לאחר שזכינו במכרז, עזרה וביצרון סייעו בקידום הפרויקט מול רשויות התכנון, וזירזו את תהליך קבלת ההיתר. יש להם את היכולת לסייע משום שהם בקשרים טובים עם מנהל ההנדסה ועם אנשי המקצוע הרלוונטיים בעירייה, ולכן יכולים לקדם את התב"ע ואת תכנון הפרויקט. מעבר לניסיון המקצועי שלהם – לעזרה ובצרון ישנו מטה של אנשי מקצוע שיודעים לפתור את הדברים בצורה מהירה ויעילה".
"היינו רוצים לראות עקרונות דומים של שיתוף פעולה עם רשויות מקומיות נוספות"
לא לכל הרשויות המקומיות יש מנהלות התחדשות עירונית, ולעיתים גם ברשויות שאכן הקימו מנהלות התחדשות – המנדט שלהן מצומצם והן לא תמיד מקדמות תוכניות. "אם המנהלות היו יכולות לקדם גם תוכניות ולא רק מתחמים, כפי שעושה עזרה וביצרון, זה היה מייעל את כל התהליך ומקצר לוחות זמנים בצורה משמעותית עבור היזם ועבור הדיירים", אומר דידי. "אבל חוץ מעיריית תל אביב-יפו אין עוד מנהלת שגם מקדמת תוכניות. עזרה וביצרון קידמו את התוכנית עד לאישורה ולהפקדתה עוד לפני שיש יזם. כלומר, הם מקדמים יחד עם הנציגות את התוכנית בכובע של יזם, וכאשר נבחר יזם הוא מקבל תוכנית כמעט מאושרת – כלומר קיצור לוחות זמנים של לפחות שנתיים".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן