דף הבית > פינוי בינוי > לא כולל שירות: ועדת המשנה להתחדשות עירונית תיקנה את התוכנית לפינוי בינוי דרך חברון בירושלים בגלל טעות בחישוב
אילוסטרציה // depositphotos
לא כולל שירות: ועדת המשנה להתחדשות עירונית תיקנה את התוכנית לפינוי בינוי דרך חברון בירושלים בגלל טעות בחישוב
הוועדה התעלמה מתוספת שטחי השירות בחישוב סך כל הבנייה למגורים, ובעירייה הגישו התנגדות לתוכנית בטענה שבכך תיפגע כדאיות התוכנית. במסגרת התוכנית ייבנו 2 מגדלים בני 30 קומות
סליחה, טעות: ועדת המשנה להתחדשות עירונית בוועדה המחוזית בירושלים הורתה השבוע לתקן תוכנית לפינוי ובינוי בדרך חברון בירושלים, בגלל טעות שלה בקביעת היקף תכנון הבינוי, שהביאה התעלמות משטחי השירות בחישוב סך כל שטחי המגורים. בכך אימצה הוועדה את התנגדותו של מהנדס העיר. התוכנית כוללת הריסה של שלושה מבנים בדרך חברון, ובניית שני מגדלי מגורים במקומם.
תוכנית פינוי בינוי דרך חברון נועדה לקדם תהליך התחדשות עירונית ברחוב. על פי הנחיות התוכנית, המבנים ברחוב דרך חברון 137, 139, 141, שבהם יש 75 יחידות דיור, ייהרסו לטובת הקמת שני מגדלי מגורים בני 30 קומות, שבהם 220 יחידות דיור בסך הכל, תוספת של 145 יחידות. סלע המחלוקת בין העירייה לבין הוועדה המחוזית נוגע לסך כל השטח הבנוי למגורים בתוכנית.
בהחלטה קודמת של ועדת להתחדשות עירונית של הוועדה, נקבע כי מספר יח"ד המוצע בתכנית יהיה 220 יח"ד בשטח ממוצע של כ-100 מ"ר, וזאת "בהתאם למדיניות התכנון של הוועדה, ובהתאם לחוות הדעת של היועץ השמאי של הוועדה בנוגע לרווח היזמי הצפוי מהתכנית". בסך הכל, על פי ההחלטה, ייבנו 22,000 מ"ר למגורים בלבד.
על רקע זה שלח מהנדס העיר, אינג' יואל אבן, התנגדות לוועדה. לדבריו, ההחלטה מקטינה את השטח העיקרי למגורים ב-2,552 מ"ר. "החלטת הוועדה גורמת לחוסר היתכנות לביצוע הפרויקט, עקב גריעת שטחי מגורים בתוכנית, דבר המוריד את הרווחיות ל-12 אחוזים, שהם באופן ברור מתחת לרווח היזמי המזערי המקובל. כדי שהפרויקט ייצא לפועל, על הרווח היזמי לעמוד על 18 אחוזים לכל הפחות, כשהתמורה לדיירים היא 25 מ"ר, כמקובל בירושלים". אבן דרש בהתנגדות להשיב את השטחים שנגרעו בחישוב הוועדה, וכן דרשה להוסיף עוד 16 יחידות דיור לתוכנית, על ידי הוספת שתי קומות לכל אחד מהבניינים.
בדיון שנערך השבוע, הודתה הוועדה כי שגתה בחישוביה. "מבדיקת לשכת התכנון עולה כי נפלה טעות בהחלטת הוועדה בקביעת היקף הבינוי בתכנית", נכתב בהחלטתה. "בהתאם לחוות הדעת של היועצת השמאית של הוועדה נדרש 24,557 מ"ר המשקף 220 יח"ד בשטח עיקרי של 21,917 מ"ר, שטחי שירות לממ"ד בהיקף של 2,640 מ"ר". הוועדה הודתה כי חישוביה הקודמים התייחסו לשטח העיקרי ולשטחי השירות ביחד. הוועדה החליטה לתקן את חישוביה, וקבעה כי השטח העיקרי למגורים (לא כולל שטחי השירות) יעמוד על 21,719 מ"ר. מדובר בתוספת של 40 מ"ר לקומה, שאותה הגדירה הוועדה "תוספת זניחה" (בפרויקט כולו, כאמור, שני בניינים בני 30 קומות כל אחד, כך שמדובר בסך הכל בתוספת של כ-2,400 מ"ר, בהתאם לדרישת העירייה). עם זאת, הוועדה דחתה את הדרישה להוסיף דירות נוספות לפרויקט.
חברת מגדילים – הפורום הישראלי להתחדשות עירונית בע"מ 515749935 רואה חשיבות עליונה בהנגשת אתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלויות ועל ידי כך מאפשרת לגולשים לגלוש ביתר קלות ונוחות באתר החברה. בניית אתר סוגו נוצרה מדפי תוכן ושירותים שונים הדורשים הנגשה לאנשים עם מוגבלויות. חברת סוגו, משקיעה משאבים רבים, על מנת שהחומרים באתר יונגשו בצורה ברורה וקלה למשתמשים בעלי המוגבלויות השונות.
תהליך הנגשת אתרים או בשמו היותר מוכר נגישות אתרי אינטרנט כולל :
ניווט פשוט בדפי האתר בעזרת המקלדת בלבד
תצוגה ברורה של רכיבי האתר
אפשרות לשינוי גודל הגופן בשתי רמות A, AA, בכל דפי האתר
התאמה לדפדפנים שונים
התאמה לעבודה ברזולוציות שונות – ריספונסיבי
כבדי ראייה- ביטול צבעים והפיכת הצבעים לשחור לבן
כבדי ראייה- חדות וכהות הנראות
כבדי ראייה- חדות ובהירות הנראות
הפסקת הבהובים- כפתורים מהבהבים, תמונות קופצות או כל תזוזה באתר.
פונט קריא- מחליף את הפונט לפונט אחיד לאורך כל האתר
הדגשת קישורים- מדגיש בעזרת קו סימון את הקישורים באתר
רמת הנגישות באתר מגדילים על פי החוק הנדרש הינה רמה 2 AA
סייגים לנגישות:
במידה ומכל סיבה שהיא הדף בו צפיתם אינו הונגש לשביעות רצונכם ואו מכל סיבה שהיא מצאתם לנכון לדווח לנו כי הדף אינו עומד בתקן הנקבע על פי חוק, אנו מתנצלים על כך ונשמח לתקן זאת במידי.
נשמח לענות על כל שאלה ולקבל כל הערה בנושא נגישות, בכתובת הבאה: [email protected]