banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

כמעט שנה להחלטת הממשלה והקמת היישוב חנון בעוטף ממשיכה להתגלגל במסדרונות התכנון

המועצה הארצית אישרה תוכנית שתאפשר לערוך שינויים בתוכנית המיתאר המחוזית – תנאי הכרחי לקידום הקמתו של היישוב

המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, החליטה להפקיד תוכנית שתאפשר שינויים בתכנית המתאר המחוזית, זאת כדי לקדם את הקמת היישוב חנון שבעוטף עזה. כפי שפורסם ב"מגדילים" עם פרוץ המלחמה, התוכנית עלתה לדיון כארבעה חודשים אחרי שהוועדה המחוזית החליטה להמליץ בפני המועצה הארצית להפקיד את התכנית וזאת לאחר שהצעת ההחלטה להקמת היישוב אושרה בממשלה בחודש פברואר השנה, לפני כתשעה חודשים. 

היישוב הקהילתי חנון ממוקם כ- 4.5 ק"מ ממערב לעיר נתיבות, מצפון לדרך 25 ומזרחית לקיבוץ סעד שבעוטף עזה, בתחומי מועצה אזורית שדות נגב, וצפוי להכיל כ- 1,800 תושבים, בכ-500 יח"ד. אופי היישוב ישלב משפחות דתיות וחילוניות. 

"המועצה, לאחר ששמעה את המוזמנים ואת לשכת התכנון המחוזית וקיימה דיון בתכנית בהתאם לסעיף 13 לתמ"א 35, ולאחר שבחנה את השפעתו של היישוב על העיר נתיבות ועל היישובים הכפריים הקיימים במרחב, השתכנעה בחשיבות להקמת היישוב החדש נוכח מיקומו המוצע במרחב חבל התקומה", מציינים במינהל התכנון, "דיון זה מתקיים בהמשך להחלטות הקודמות בוועדה המחוזית, בוולנת"ע ובמועצה הארצית, כחלק מתהליך המשכי שמטרתו חיזוק האזור. מדובר בשלב ראשוני של תכנון מתארי מחוזי שיאפשר את קידום תכנונו העתידי של היישוב. המועצה סבורה כי הקמתו של היישוב תצטרך להיבחן בעתיד כחלק מסל פתרונות שיוצע לשיקום האזור, בראייה רחבה של כל המרחב".

הרב נתן אלנתן // צילום: אביגיל מתתוב | Depositphotos
הרב נתן אלנתן // צילום: אביגיל מתתוב | Depositphotos

יו"ר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, הרב נתן אלנתן: "ההחלטה על הקמת יישוב חדש בחבל התקומה, מקבלת משנה תוקף בעת הזאת בו מדינת ישראל מדברת על היום שאחרי המלחמה. הקמת היישוב הינו צעד חשוב לחיזוק ההתיישבות באזור, ויהווה כלי נוסף עבור מנהלת תקומה כחלק ממגוון הפתרונות הנבחנים בימים אלה לאזור".

רפי אלמליח // לע"מ | Depositphotos
רפי אלמליח // לע"מ | Depositphotos

מנכ"ל מינהל התכנון, רפי אלמליח: "מינהל התכנון פועל כתף אל כתף עם מינהלת התקומה כדי לתת מענה לפתרונות שייתנו מענה לכלל האוכלוסייה ובדגש על קהילות חבל התקומה, תוך הבנת הצרכים מהשטח. הקמת היישוב חנון כיישוב קהילתי יחזק ויהיה חלק משיקום חבל התקומה, תוך הזדמנות של הסתכלות חדשה על המרחב, וחשיבה תכנונית חדשה. זהו רק חלק מסל הפתרונות שאנו מגבשים לשיקום האזור".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות