banner
יהודה ואיריס מרציני מפרויקט המתמיד // צילום פרטי
יהודה ואיריס מרציני מפרויקט המתמיד // צילום פרטי

"דמעות בשתי עיני": רכשו דירה ב-177 אלף דולר לפני 21 שנה, ויזכו לדירה חדשה

כשההתרגשות עולה על כל דמיון: אחרי 11 שנות ציפייה יכנסו יהודה מרציני וילדיו, שגדלו בשיכון ברמת גן, לדירתם החדשה בפרויקט פינוי בינוי, שקיבל טופס אכלוס בימים אלו. ל"מגדילים" הוא אומר: "התביישתי להזמין אנשים אלינו הביתה בגלל איך שהבניין היה נראה" // סיפור הצלחה

רגע אחרי קבלת טופס אכלוס לפרויקט פינוי-בינוי highline שמקימה חברת ים סוף במתחם המתמיד, ברחוב המתמיד 19-21 ברמת גן ושניה לפני האכלוס שיתרחש ממש בימים הקרובים, "מגדילים" שוחח עם נציג הפרויקט, יהודה מרציני, שאמר בהתרגשות: "זכינו במפעל הפיס". 

הפרויקט מוקם בהשקעה של כחצי מיליארד שקל וכולל שני מגדלים בני 30 קומות כל אחד ובהם 285 דירות. המתחם הוכרז כמתחם פינוי בינוי בשנת 2013 ומאז קידמו בעלי הדירות במתחם, בליווי החברה לפיתוח והתחדשות עירונית את התב"ע (תוכנית בניין עיר) והתכנון של הפרויקט. בהמשך בחרו בעלי הדירות במסגרת מכרז, בקבוצת פפושדו לבניית הפרויקט. 

יהודה מרציני, מדיירי המתחם הישן משקף את ההרגשה רגע לפני הכניסה לדירה החדשה: "לאחר 11 שנים של המתנה, זו הרגשה מדהימה ממש כאילו זכינו במפעל הפיס. לפני שהתחיל הפרויקט האזור היה כמו מעברה".

מתי עברתם להתגורר בדירה?
"לפני 21 שנה קנינו דירת 3 חדרים בשטח 80 מ"ר בקומה שלישית, ללא מעלית ב-177 אלף דולר. גידלנו בה שלושה ילדים שהיום הם בני 25 (תאומים) ובת, בת 18, שיכנסו איתנו בעזרת השם לבית החדש. הדירה הישנה שלנו הייתה משופצת ומאוד יפה בפנים, אבל בחוץ הבניין נראה קטסטרופה. הייתי מתבייש להזמין אנשים אלינו הביתה בגלל איך שהבניין היה נראה". 

כיצד התבצע תהליך הבנייה מול הדיירים?
"בעיצומו של התהליך, מפקח הבניה מטעמנו הקפיד לעדכן אותנו בכל חודש על התקדמות הבניה על ידי דוח שהועבר לנו במייל. הדוח מכיל עדכון על הפרויקט, תמונות וגם צפי עמידה בלוחות הזמנים. בקרוב אנו צפויים לקבל דירה חדשה באזור חי ויפה, בפרויקט מודרני עם תרבות דיור אחרת". 

האם הצלחתם להשביח את ערך הנכס?
"אני מאמין שערך הדירה שלנו הוכפל". 

את הדיירים בפרויקט הובילה וליוותה כאמור החברה לפיתוח והתחדשות עירונית, בראשות אדריכל גיל שנהב, עו"ד יריב בר דיין, ואיש הנדל"ן ניר שמול, המכהן גם כמנכ"ל ובעלים חברת השיווק שניר, אשר התייחס לדברים, ואמר כי: "הפיכת מתחם המתמיד לפרויקט מודרני באמצעות תהליך פינוי בינוי מורכב הוא הישג יוצא דופן להתחדשות העירונית בישראל". 

האם המיקום של הפרויקט תרם להשבחת הנכסים?
"הפרויקט  ממוקם באזור ביקוש, בלב מתחם תעסוקה, תרבות, חינוך ופנאי ובסמוך לעורקי התחבורה הראשיים בכלל ובפרט למרגלות הקו האדום של הרכבת הקלה החוצה את גוש דן מפתח תקווה עד תחנת סבידור, ומשדרג לאין ערוך את שווי הנכס של הדיירים, הרבה יותר ממה שציפו כאשר אושרה התב"ע במקום". 

איך זה מרגיש לאכלס פרויקט התחדשות עירונית אחרי 7 שנות עבודה?
"89 המשפחות הוותיקות, אשר עד לפני מספר שנים התגוררו במתחם בבתי שיכון ישנים,  שיפרו באופן ניכר את חייהן, ואנו שמחים שזכינו להיות חלק מהגשמת החלום שלהם וחלק מסיפור ההצלחה". 

גם לכם יש סיפור הצלחה בהתחדשות העירונית? פנו אלינו ונביא אותו לחזית העשייה של ההתחדשות העירונית בישראל [email protected]

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות