מדוע גבעת שמואל מתנגדת נחרצות להתחדשות בניינית?
הוועדה המקומית קבעה כי תכנית תמ"א 38/2 ברחוב ארלוזרוב לא תואמת לתכנית המתאר, ותגרום לעומס על תשתיות: "אלו תשתיות ישנות מאוד"
הוועדה המקומית קבעה כי תכנית תמ"א 38/2 ברחוב ארלוזרוב לא תואמת לתכנית המתאר, ותגרום לעומס על תשתיות: "אלו תשתיות ישנות מאוד"
הוועדה המקומית גבעת שמואל דחתה בישיבתה האחרונה תכנית תמ"א 38 ברחוב ארלוזורוב במרכז העיר, המציעה 90 יח"ד, בגלל חריגה מעקרונות תכנית המתאר הכוללנית ובטענה לעומס שתיצור תוספת יחידות הדיור המוצעת על התשתיות הקיימות, שכבר כיום לא יכולות לשאת את הצפיפות ברחוב.
תכנית "התחדשות עירונית – הריסה ובניה רחוב ארלוזורוב 20,22,24,26 גבעת שמואל", יוזמת חברת אלמוג פינוי בינוי, מציעה התחדשות עירונית במסגרת תמ"א 38/2 הריסה ובנייה מחדש. התכנית מציעה הריסת המבנים הקיימים בני 2-3 קומות ובהם 31 יח"ד קטנות מאוכלסות. במקום הבינוי שייהרס, התכנית מציעה בניית 2 מבנים בני 10 קומות, הכוללים 90 יח"ד (תוספת 59 יח"ד למצב הקיים).
בדברי ההסבר לחברי הוועדה נכתב כי התכנית, שהיא בסמכות ועדה מחוזית, הוגשה לוועדה המקומית לאחר הליך פרה-רולינג בו הוסבר ליזם כי התכנית אינה תואמת את תכנית המתאר הכוללנית וכי הועדה המקומית לא תתמוך בקידומה.
אגף ההנדסה בעירייה המליץ לדחות את התכנית, והוועדה המקומית אימצה את עמדת גורמי המקצוע. הוועדה המקומית החליטה, איפוא, להמליץ לוועדה המחוזית לדחות את התכנית. בפרוטוקול הישיבה נכתב כי יש אי התאמה בין התכנית המוצעת לתכנית המתאר הכוללנית, שהגדירה אזורים להתחדשות עירונית במספר מתחמים בעיר, אך רחוב ארלוזורוב, שבו נמצאת התכנית, מצוי במתחם D1 בו הוגדרה "שמירה על תבנית הבניה הקיימת". לכן, נקבע, התכנית לא תואמת את תכנית המתאר מבחינת גובה קומות, צפיפות, ובינוי. "התכנית הכוללנית הינה תכנית חדשה אשר אושרה רק לפני 4 שנים בלבד, ובמסגרתה נתנה דעתה על מכלול התכנון העתידי של גבעת שמואל. אין הצדקה תכנונית לשנות את התכנון שנקבע בה בחלוף פרק זמן כה קצר", קבעה הוועדה.
עוד נכתב בהחלטת הוועדה כי התשתיות הקיימות ברחוב ארלוזורוב, שהינו רחוב -חד סטרי עם מדרכות ברוחב מטר בלבד, תוכננו ונבנו בשנות ה-60. "אלו תשתיות ישנות מאוד שבקושי נושאות את הבינוי הנמוך הקיים היום. חתך הרחוב הטיפוסי ברחוב זה וברחובות המובילים אליו אינם יכולים לשאת את הצפיפות המוצעת. כמו כן, אין מקום ברחוב לתכנון תשתיות חדשות שיידרשו לצפיפות החדשה. ממול המגרש קיים בית ספר יסודי. הכניסה לבית הספר צפופה ודחוקה ובקושי מכילה מתחם מצומצם מאוד והורדת התלמידים נעשית באופן דחוק ביותר ולעיתים בכביש. תוספת של 59 יח"ד" תוביל להעמסה גדולה על הרחוב ועל היציאה ממנו בשעות העומס".
עוד נטען, כי הדירות המוצעות בתכנית הן גדולות, בשטח ממוצע של 98 מ"ר, בעוד שהדירות הקיימות כיום הן קטנות במיוחד, ושטחן בין 38 ל-65 מ"ר בלבד. מכאן, קבעה הוועדה, שתוספת הזכויות המבוקשת גדולה במיוחד ולא פרופורציונאלית למצב הקיים. ואם לא די בכך, הוועדה הבהירה כי יחס החניה המוצע בתכנית, שהוא חניה אחת לכל יח"ד (יחס של 1:1) הוא תקן חניה נמוך המבטיח חניה אחת בלבד גם לדירות הגדולות, ואשר יוביל בהכרח למחסור בחניות בבניין ולעומס על הרחובות הקיימים.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן