הוותמ"ל מציגה: 190 אלף דירות בתוכניות
58 תוכניות נמצאות בשלבי פיתוח ועומדות בהוראות החוק. בהתחדשות העירונית מדובר ב-12 תוכניות
58 תוכניות נמצאות בשלבי פיתוח ועומדות בהוראות החוק. בהתחדשות העירונית מדובר ב-12 תוכניות
הוועדה למתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל), הציגה למועצה הארצית לתכנון ולבנייה את נתוני התוכניות המועדפות לדיור שאושרו על ידי על ידה, ואשר חלפו ארבע שנים ממועד אישורן.
הנתונים מעודכנים לחודש ינואר ומתייחסים לביצוע בפועל של תוכניות, כלומר תוכניות שבהן בוצעו בפועל 25% מכלל עבודות התשתית המתוכננות בשטח התוכנית. על פי הנתונים, מתוך 82 תכניות שאושרו, 58 נמצאות בשלבי פיתוח ועומדות בהוראות החוק. תכניות אלו מהוות 71% מסך התוכניות המוצגות וכוללות כ-190 אלף יח"ד.
עוד על פי הנתונים, מרבית התוכניות מקודמות על ידי רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), מעל 40 תוכניות, מתוכן 34 עומדות בדרישות החוק, 4 נמצאות במגמת פיתוח וחמש לא מתקדמות. לעומת זאת במשרד הבינוי והשיכון מקדמים רק 17 תוכניות, מתוכן 11 עומדות בדרישות החוק, 3 במגמת פיתוח ו-3 לא מתקדמות.
לראשונה, הציגה הותמ"ל גם את ההתקדמות בתוכניות התחדשות עירונית, כאשר תחילת ביצוע תוכנית פינוי בינוי, נמדדת ברגע שיש רוב של בעלי דירות וניתן היתר לבניית בניין אחד חדש לפחות למגורים בשטח התוכנית. מספר התוכניות שעומדות בהגדרות אלו עומד על 5 תוכניות בלבד שעומדות בדרישות החוק ועוד 7 תוכניות במגמת פיתוח וכן, 2 תוכניות שאינן מתקדמות.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן