banner
קובי אורון // יחצ
קובי אורון // יחצ

תהליך "התפתחות" דיירי התחדשות עירונית הבשיל בשנת 2018

"בעלי הדירות עברו תהליך ארוך ומשמעותי במרוצת השנים, שהבשיל בשנת 2018. הדייר 'התפתח' ובעלי דירות מבינים את חשיבות בעלי המקצוע המייצגים אותם" // דעה אישית

תמונה: קובי אורון // יחצ

מאת: קובי אורון, מנכ"ל חברת קובי אורון

השנה שחלפה התאפיינה בגידול משמעותי בהתחלות הבנייה  בתחום ההתחדשות העירונית – תמ"א 38 חיזוק, הריסה ובניה ופינוי בינוי. המשמעות היא שיותר ויותר בניינים מקבלים היתר בנייה לאחר שנים ארוכות של תהליכי הוצאת היתר בניה. פרויקטים של התחדשות עירונית נמצאים במגמת עלייה והביקוש למפקח דיירים הולך ומתגבר כתוצאה מהבנה לחשיבות מפקח מטעם דיירים כבר בשלבים הראשונים של התהליך.

הדיירים "התפתחו" ומבינים את חשיבות הפיקוח
בעלי הדירות, עברו תהליך ארוך ומשמעותי במרוצת השנים, תהליך שהבשיל בשנת 2018. הדייר "התפתח", חווה תהליך של אבולוציה ביחד עם התפתחות הענף, היזם, העו"ד והמפקח דיירים- כיום בעלי דירות מבינים את חשיבות בעלי המקצוע המייצגים אותם, ומשכילים לבחור את המובילים והמתמחים בתחום.

לאור הניסיון המצטבר , היום, לכל בעל דירה שהוא פוטנציאל להיות חלק עתידי במתחם תמ"א 38 יש בסבירות גבוהה  מכר שנמצא בתהליך תמ"א בשלב כזה או אחר.

בעלי דירות  מבינים, שואלים שאלות, ומודעים למאזן הכוחות ולקשר בין יזם – מפקח דיירים – בעל דירה. בעלי דירות ישיגו תמורות גבוהות יותר, ויבצעו תהליך בחירה מושכל של יזם  ככל שישולב מפקח מטעמם כבר בשלב הראשוני של הפרויקט ועוד בטרם נבחר יזם.

מה תפקידו של המפקח?
מפקח דיירים יסייע בבחירת יזם, יכתוב מפרט טכני עשיר ומפורט וידאג למקסום התמורות , יבדוק את תכניות ההגשה , וייתן לדירים ליווי מלא בכל ההיבטים הטכניים של הפרויקט.  

מפקח מנוסה יידע לנהל את הפרויקט בחכמה, בשיתוף פעולה הדדי לטובת והצלחת הפרויקט בכללותו.

תיקון 6
בסוף חודש אוקטובר השנה נכנס לתוקף תיקון מס' 6 לחוק פינוי ובינוי (פיצויים). התיקון נועד להסדיר את נושא ההתנגדויות לדיירים קשישים במסגרת פרויקטים של פינוי בינוי, ובפרט – לגבי התנגדויות לפרויקטים כאמור לאור גילם: החשש מהצורך לעבור דירה פעמיים, הן לדירה חלופית והן בסיום הפרויקט חזרה, החשש כי לא ייהנו מהיתרונות העתידיים עקב חלוף זמן רב עד שהפרויקט יצא לפועל וכו. החוק ביקש להתמודד עם הנושא על דרך של היזמים להעניק לקשישים אפשרויות נוספות בפרויקטים כאלה.

לגבי מי שמלאו לו 75 נדרש לאפשר לפחות אחת מהחלופות הבאות: מעבר לדיור מוגן, רכישת דירה חלופית, קבלת שווי דירת התמורה במזומן, קבלת שתי דירות קטנות במקום דירה אחת גדולה או קבלת דירה חדשה בשטח קטן יותר ותשלומי איזון.

פינוי דיירים
השר גלנט סיכם קדנציה השבוע והצהיר שההתחדשות העירונית האמיתית נובעת מפרויקטים של פינוי בינוי גדולים, וכי הוא רואה חשיבות נמוכה יותר לפרויקטים במסגרת תמ"א 38.

צריך וחשוב להמשיך לעשות שימוש בתמ"א 38 לחיזוק מבנים, הוספת מרפסות וממ"דים. צריך לשקול בכובד ראש פינוי של כל בעלי הדירות בבניין בשלבי הבנייה הקריטיים (שלד, הריסת מדרגות, חיבור תוספות בניה), ולהחזירם בשלבי הגמר המוקדמים של הפרויקט (בסמוך לקבלת טופס 4).

מצב הבטיחות באתרי הבניה, העדר הפיקוח מטעם הרשות העירונית והתאונות הרבות שנגרמו בשנה שחלפה מחייבת חשיבה מחודשת לגבי ביטחונם של הדיירים שממשיכים להתגורר באתרי בניה על בסיס יומיומי.

*הכותב הינו מנכ"ל ובעלים בחברת קובי אורון, ניהול פרויקטים בע"מ.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

הגיע זמן השלטון המקומי

הגיע הזמן שהרשויות המקומיות במדינת ישראל ייהנו סוף סוף, הן ברמה התקציבית והן ברמת החקיקה, מעצמאות מוחלטת //...
עו"ד שיר טורם הספרי 25.04.2024
נשמח לדבר אתך
נגישות