banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

המאבק של עיריית כפר סבא בוועדה המחוזית: מתנגדת להחרגת מרחבי המטרו מתכנית ההתחדשות הבניינית

בעירייה טוענים: "החרגה מלאה של כל נכסי הטבעת הראשונה מהתכנית, בצורה גורפת, תהווה פגיעה ביכולת מימוש הליכי התחדשות של מגרשים רבים"

 

זיו גולדפישר 06.07.2025

עיריית כפר סבא צפויה להגיש ערר נגד החלטת הוועדה המחוזית לאשר את תכנית ההתחדשות הבניינית העירונית, תוך החרגת מרחבי המטרו מהתכנית, וכן החרגת מבנים שנבנו בין 1985 ל-1992. הוועדה המקומית צפויה לדון בישיבתה הקרובה השבוע בנושא, ולאשר את הגשת הערר.

התכנית להתחדשות בניינית כפר סבא מתווה תהליך מבוקר ומאפשרת מסגרת התחדשות עירונית למרקם הוותיק בעיר כפר סבא. תוספת הבינוי לפי תכנית זו היא עד 6,900 יח"ד. הוועדה המחוזית אישרה את התכנית לפני כחודשיים, אך קבעה כי מבנים שנכללים במסגרת הטבעת הראשונה של תמ"א 70 (מרחבי תחנות מטרו) לא ייכללו בתכנית. כמו כן, הוועדה הסירה מהתכנית מבנים שנבנו בין 1984 ל-1992, אשר אינם כוללים ממ"ד. הוועדה המקומית התנגדה לשינויים הללו, אך התנגדותה נדחתה.

כעת בעירייה נערכים להיאבק בהחלטת הוועדה המחוזית באמצעות הגשת ערר למועצה הארצית. בישיבת הוועדה המקומית שתיערך השבוע, יתבקשו חברי הוועדה לאשר את הגשת הערר. לחברי הוועדה אף הוצגה טיוטת ערר, שנכתבה על ידי משרד עורכי הדין הררי, טויסטר ושות'. בטיוטת הערר נכתב כי "החרגה מלאה של כל נכסי הטבעת הראשונה מהתכנית, בצורה גורפת ומבלי לבחון את אופי המבנה התכנוני של העיר והנכסים המוחרגים ביחס לקוד הגנטי של העיר, תהווה פגיעה ביכולת מימוש הליכי התחדשות של מגרשים רבים שהוחרגו".

עוד נכתב כי תמ"א 70 חלה על כשני שלישית משטחה של מרכז העיר כפר סבא. "הטבעות הראשונות שהוגדרו בתמ"א 70 כוללות רחובות מרקמיים שכונתיים במרכז הוותיק של העיר. תמ"א 70 כוללת בתחומה חמישה מרחבי תחנות מטרו הנמצאים בתחום העיר כפר-סבא – טשרניחובסקי, ויצמן, כפר-סבא מרכז, אלקלעי וכפר סבא מזרח. בתוך הטבעות הראשונות 23 מגרשים מבודדים, כלואים, ללא התכנות להתחברות לתכנית מתחמית".

הוועדה המקומית טוענת עוד בערר כי בקשתה לכלול את הטבעות הראשונות בתחום התכנית להתחדשות בניינית "נעוצה בראש ובראשונה בקוד הגנטי של העיר כפר סבא, במסגרתו לעיר מוקנית סכמה עירונית סדורה הבנויה סביב הציר הראשי ברחוב ויצמן בו מוקמו תחנות המטרו, ולא לעצם אופיים של המבנים… החרגה מלאה של כל הטבעות הראשונות מהתכנית להתחדשות בניינית, מהווה פגיעה אנושה וקשה ביכולת מימוש ההתחדשות של מגרשים רבים ברחובות המאופיינים בבנייה רוויה מרקמית שאין בהם התכנות להתחדשות במסגרת תכנית להתחדשות מתחמית".

טענה נוספת שמעלה העירייה בערר מופנית כנגד ההחלטה שלא לכלול מבנים שנבנו בין 1984 ל-1992 בתכנית. התכנית שאותה הגישה הוועדה המקומית כללה מסלול למיגון בעבור מבנים ששנת בנייתם בין 1984-1992, אך הוועדה המחוזית הסירה את המסלול הזה מהתכנית, וקבעה כי על בניינים שהוצא עבורם היתר בין 1985 ל- 1992 תחול התכנית רק במתווה של איחוד חלקות עם מגרש צמוד שהוצא עבורו היתר לפני 1985. 

בערר נטען כי החלטת הוועדה המחוזית לבטל מסלול זה מהוראות התכנית הינה שגויה. "מתן כלים למיגון מבנים שנבנו בין השנים 1985-1992 הינו צורך ממשי במציאות בה אנו חיים, כאשר רצף האירועים מאז ה- 7.10 ומלחמת חרבות ברזל הוכיחו כי כמעט כל שטחה של מדינת ישראל הפך מטרה לירי טילים, שמרכז הארץ ובפרט העיר כפר סבא, ספג ירי מכל 4 החזיתות וכאשר לזה מתווספת העובדה שכפר סבא גובלת בעיר קלקיליה, ובמרחק נגיעה מגדר ההפרדה".

כאמור, הוועדה המקומית צפויה לדון בבקשה לאשר את הגשת הערר.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות