banner
הפאנל הכלכלי // צילום: דרור סיתהכל
הפאנל הכלכלי // צילום: דרור סיתהכל

"מומלץ לבעלי הדירות לקחת שמאי מטעמם שבוע אחרי בחירת עורך הדין"

מיוחד לדיירים: המלצות מקצועיות ופרקטיות ממובילי תחום ההתחדשות העירונית

מאות בעלי דירות מרחבי ירושלים השתתפו בכנס מיוחד שארגן אתר מגדילים בשבוע שעבר בבניני האומה בירושלים. הכנס נועד להנגיש מידע וכלים לבעלי דירות במתחמים בעלי פוטנציאל להתחדשות עירונית. במסגרת הכנס, זכו המשתתפים להיפגש עם נציגי עירייה, מינהלת ההתחדשות העירונית ואנשי מקצוע מובילים בתחום, שהעניקו טיפים והכוונה לגבי הדרך הנכונה להתקדם בפרויקט פינוי-בינוי.

מהנדס ליאור זייטלר // צילום: דרור סיתהכל
מהנדס ליאור זייטלר // צילום: דרור סיתהכל

במסגרת הפאנל הכלכלי, בהנחיית מהנדס ליאור זייטלר, בעלים משותף בחברת א.ל הנדסה, נשמעו מגוון דעות מקצועיות ופרקטיות ממובילי התחום:

עו"ד רוית סיני // צילום: דרור סיתהכל
עו"ד רוית סיני // צילום: דרור סיתהכל

עו"ד רוית סיני, בעלים של משרד עו"ד רוית סיני, התייחסה לחשיבות בדיקת ההצעה לעומק: "מי שמקצה ומכתיב מטרים אלה הן העיריות. בירושלים מאפשרים 25 מטרים. חייבים לקחת את שירותיהם של עורך/כת דין, שמאי ואדריכל כדי לבדוק אם ההצעה מדויקת ונכונה."

מאיר ברון // צילום: דרור סיתהכל
מאיר ברון // צילום: דרור סיתהכל

מאיר ברון, מנהל פיתוח עסקי וראש תחום התחדשות עירונית בקבוצת דמרי, הסביר כיצד ניתן להעריך את כדאיות העסקה: "בחירת החברה הנכונה תגרום לפרויקט לצאת לפועל. צריך לבדוק את החוסן הכלכלי של החברה, לראות שהיא ציבורית ונסחרת בבורסה ויש מי שמפקח עליה ושהיא יציבה כלכלית. אי אפשר לבדוק חברה אם אינה ציבורית. צריך לוודא שלחברה יש ניסיון ושהיא כבר הוציאה פרויקטים לפועל. זה פשוט מקצוע בפני עצמו. צריך לוודא שהחברה מבצעת את הפרויקט בעצמה כדי שהדייר יידע מה הכתובת, מי מבצע לו את הפרוייקט ומול מי מתנהלים."

אמיר לוטן // צילום: דרור סיתהכל
אמיר לוטן // צילום: דרור סיתהכל

אמיר לוטן, סמנכ"ל התחדשות עירונית קבוצת לוינשטיין, הדגיש את הצורך בשיתוף פעולה: "חשוב שכל המשולש, עירייה, יזם, דיירים יעבדו בשיתוף פעולה ושכולם יהיו מרוצים כי אחרת לא תהיה עסקה. הדיירים צריכים להבין עד כמה התמורה טובה להם."

שמוליק כהן // צילום: דרור סיתהכל
שמוליק כהן // צילום: דרור סיתהכל

שמוליק כהן, בעלים של S.K שמאות מקרקעין, הסביר את תפקיד השמאי בתהליך: " אם הייתי ממליץ לכם לקחת משפט אחד מכל הכנס תזכרו שמומלץ ואפילו חובה לקחת שמאי בעלי דירות מטעמכם כמה שיותר מוקדם. עורכי הדין הם המנהלים של האירוע. שבוע אחרי שנבחרו עורכי הדין תדרשו שיהיה שמאי בעלים ולמה? כי הוא היחיד שהתפקיד שלו הוא לקבוע מה יהיו התמורות הראויות בפרויקט ואנחנו עושים את הבדיקות האלה לפני שנבחר יזם בכלל. כמו כן תפקידו של השמאי לקבוע  את גובה שכר הדירה שתקבלו שאתם מפנים את הדירות"

עו"ד אלעד אפרגן // צילום: דרור סיתהכל
עו"ד אלעד אפרגן // צילום: דרור סיתהכל

אלעד אפרגן, מנכ"ל ובעלים קבוצת ישראל אירופה, שיתף בגישתו כלפי הדיירים: "זו כנראה הדרך הכי ארוכה שתלכו בחיים כדי לקבל דירה במצב חדש. הסיפור הוא האנשים שעושים איתכם עסקים, רואים אתכם, מבינים אתכם ונשארים איתכם. אתם צריכים לדעת שלאורך זמן אתם בידיים טובות, זה שווה יותר מאשר חמישה או עשרה מטר תוספת. אתם בעלי הקרקע ואנחנו מבקשים את הזכות להיות שותפים שלכם."

גיל ויצמן // צילום: דרור סיתהכל
גיל ויצמן // צילום: דרור סיתהכל

גיל ויצמן, מנהל פיתוח עסקי קבוצת דונה, התייחס להשפעת המציאות הביטחונית על תהליך ההתחדשות: "אחת הדיירות, סרבנית של הפרויקט, רצה למקלט בעת אזעקה ונפלה. מיד לאחר מכן, אחרי שלפני כן סירבה לחתום, היא הגיעה לחתום כי הפרויקט והעובדה שהוא מביא איתו ממ"ד, הפך להיות צורך של ממש. יזם מגיע כדי להרוויח כסף, הדייר רוצה תמורה מקסימלית והרשות רוצה להיות מרוצה."

יונתן אזר // צילום: דרור סיתהכל
יונתן אזר // צילום: דרור סיתהכל

יונתן אזר, סמנכ"ל התחדשות עירונית, י.ד בראזני, הציג מודל שיתוף ייחודי עם הדיירים: "המהות של השתתפות ברווחים זו תמורה נוספת לדיירים. אנחנו מאמינים שהדיירים הם השותפים של החברה, ולכן מבצעים חלוקת רווחים בתחילת הפרויקט וחלוקה נוספת בסיום הפרויקט."

עו"ד רונן אמר // צילום: דרור סיתהכל
עו"ד רונן אמר // צילום: דרור סיתהכל

לגבי בחירת עורך הדין לפרויקט, אמר עו"ד רונן אמר, עו"ד בכיר במשרד כהן בלחרסקי ושות', ענה: "הקריטריונים הם היכרות תנאי השוק ועולם ההתחדשות העירונית. חשוב מאד לוודא שלעורך הדין יש את הידע ואת הניסיון בתחום הזה."

 

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות