banner
איציק דנינו, ראש העיר אופקים // צילום: אדי ישראל
איציק דנינו, ראש העיר אופקים // צילום: אדי ישראל

"האויבים ניסו לזרוע מוות, אנחנו נזרע חיים": 10,000 דירות חדשות באופקים

47 מתושבי העיר נרצחו בטבח אוקטובר, כעת היא נערכת להקמת רובע "תקומה" להנצחתם, במסגרת הסכם הגג עם רמ"י

זיו גודלפישר 06.03.2025

קרוב לשנה וחצי לאחר טבח 7.10, שבו נרצחו 47 מתושבי אופקים, תעלה בשבוע הבא לדיון ראשון בוותמ"ל תכנית להקמת 10,000 יח"ד ברובע "התקומה" בדרום מערב העיר, המנציח את חללי הטבח. "המסר שלנו לאויבים שלנו הוא אחד: איפה שניסיתם לפגוע ולזרוע מוות, אנחנו נזרע חיים חדשים וצמיחה", אומר ראש העירייה, איציק דנינו. 

תוכנית "תמל/ 1127 – דרום מערב אופקים", יוזמת רשות מקרקעי ישראל, מיועדת לחזק את העיר אופקים באמצעות הרחבה משמעותית של שטח הפיתוח העירוני לכיוון מערב ודרום, ובמסגרתו תוספת של כ- 10,000 יח"ד ואזור תעסוקה. עם השלמת השכונה, העיר אופקים, שמונה כיום 40,000 תושבים, צפויה לשלש את גודלה ולהגיע ל-120,000 נפש.

אנדרטת שקד באופקים // צילום: רעות שמעוני
אנדרטת שקד באופקים // צילום: רעות שמעוני

שכונת המגורים החדשה תכלול מגוון רחב של סוגי דירות: בניה צמודת קרקע ביחידות נפרדות ובקוטג'ים, טיפוס בניה מיוחד של בניינים בגובה 4-5 קומות, בנייני מגורים בני 9-10 קומות ומספר מגדלי מגורים. אזור המגורים יכלול הקצאה של כל שטחי הציבור בנויים ופתוחים, הנדרשים לאוכלוסיית השכונה בפריסה המאפשרת נגישות נוחה. כמו כן, יפרסו שטחי מסחר, שירותים ומשרדים ברמה המקומית והשכונתית, רובם לאורך רחוב מסחרי ראשי ובכניסה לשכונה במפגש עם העיר. זאת בדגש על נגישות גבוהה למסחר מקומי והתייחסות לשטחי מסחר ושירותים בראיה כלל עירונית. השכונה החדשה נחלקת ל-4 רבעי ענק, שבכל אחד מהם יהיו 2,500 יח"ד. 

המתחם הוכרז בממשלה כמתחם מועדף לדיור בסוף דצמבר 2023, כחודשיים לאחר הטבח. כעת התכנית מגיעה לוותמ"ל, שתקיים בשבוע הקרוב דיון בתכנית במסגרת שולחן עגול. 

השכונה החדשה צפויה להשתרע על שטח של 7,600 דונמים במערב העיר, בצמידות לשכונת מישור הגפן שאליה פלשו מחבלי חמאס ב-7.10 וביצעו טבח בתושביה. כדי להנציח את חללי הטבח, נקראת השכונה החדשה "רובע התקומה". דנינו רואה בשכונה החדשה סגירת מעגל: "הדבר החשוב הוא שהשכונה תיקרא 'תקומה' בעקבות אירועי 7.10. זאת המסר לכל האויבים שלנו: איפה שרצו לפגוע ולזרוע מוות, אנחנו נזרע חיים חדשים וצמיחה. במקום שבו תנסו לפגוע בנו, שם נפרח וננצח".

אופקים - הכניסה לעיר // צילום: רעות שמעוני
אופקים – הכניסה לעיר // צילום: רעות שמעוני

דנינו מציין עוד כי השכונה החדשה היא חלק מהסכם הגג השני שחתמה עיריית אופקים עם רמ"י, לבניית 17,000 יח"ד בעיר. "חתמנו לפני שבועיים על הסכם גג ל-17,000 יח"ד, אחרי שסיימנו את הסכם הגג הראשון עם 12,000 יח"ד, שסיימנו את כל השיווקים שלהם. בשכונה החדשה יהיו 4 רובעים גדולים, כל רובע עם 2,500 יח"ד, עם עירוב שימושים ושטחים ירוקים. יהיו מתחמים של תעסוקה ומסחר בהיקפים גדולים. זאת תהיה שכונה מודרנית, ואנחנו שמחים לקדם את אופקים ל-120,000 תושבים. עם הסכם הגג הראשון, ששיווקנו אותו, אנחנו נערכים לעיר של 80,000 תושבים. זה לא חלום, ועכשיו אנחנו לכיוון של 120,000 תושבים".

תכנית מרכז נתיבות (תמל/2027) // הדמייה: משרד דרמן ורבקל אדריכלות
תכנית מרכז נתיבות (תמל/2027) // הדמייה: משרד דרמן ורבקל אדריכלות

לדברי דנינו, האוכלוסיה שצפויה להגיע לרובע היא של זוגות צעירים: "כולם מוזמנים לעיר, אנחנו מעודדים פרויקטים של מחיר למשתכן, ואני רואה בצעירים שבאים לכאן פוטנציאל עצום לעיר אופקים, ואני גאה לקלוט את התושבים הצעירים האלה. עד כה קלטנו 22,000 תושבים חדשים ב-3-4 שנים האחרונות. 60 אחוז מהם הם אקדמאים או מהנדסים, משפחות צעירים בני 30-45 עם ילדים במערכת החינוך. זאת העוצמה של העיר והפוטנציאל שלה לשנים הקרובות".

לצד מגורים בהיקף נרחב, דנינו אומר כי באופקים מקודמים שטחים נרחבים לתעסוקה, כבסיס כלכלי לעיר: "עד כה שיווקנו 400,000 מ"ר למסחר, תעסוקה ובילוי, וזה בתהליכים של תכנון והיתרי בנייה. שיווקנו את אזור התעשייה שקד א', עם 500,000 מ"ר, והייתה שם הצלחה מטורפת. בתכנית הנוכחית יש הרבה שטחים לתעסוקה, תעשייה ומסחר, בהיקפים שיתאימו לעיר עם 120,000 תושבים".

דנינו מוסיף כי הוא מקדם את אופקים כמרכז לחקר חקלאות (אגרוטק): "אני מתכנן להפוך את אופקים לעיר האגרוטק של ישראל. הקמנו אקו סיסטם גדול ומשמעותי, ואזור התעשייה שקד ב' מוגדר כולו למפעלים עתירי ידע ומפעלי אגרוטק. זאת העוצמה של אופקים, שהפכה מעיירה מנומנמת בדרום לעיר שמתפתחת בהיקפים משמעותיים, וגם התעסוקה תהפוך מתעשייה מסורתית, בזכות האוכלוסייה שמגיעה לכאן, לתעשייה עתירת ידע. אנחנו היחידים שמדברים על אגרוטק ומקדמים את התחום בהיקפים עצומים".  

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות