banner
באדיבות גרופין יזמות ובניה תכנון: v5 אדריכלים // הדמיה א. סטודיו
באדיבות גרופין יזמות ובניה תכנון: v5 אדריכלים // הדמיה א. סטודיו

כיצד הפכו דירות תמ"א 38 לפרויקטי יוקרה עם ליווי אדריכלי צמוד?

על העליה בביקוש לדירות עם מרפסות גדולות במיוחד בדירות היוקרה בפרויקטי תמ"א 38, דפוס התכנון החדש שמאחד את הפנים והחוץ, הקונסטרוקציה שמאפשרת גמישות תכנונית והדרישות האדריכליות הגבוהות של הדיירים החדשים – תמונת מצב

תמה התמ"א? אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון, תכנית תמ"א 38 במתכונתה הנוכחית תגיע לקיצה כמתוכנן באוקטובר 2022. במקומה יכנס לתוקפו תיקון חדש לחוק התכנון והבניה שיעניק בין היתר סמכויות תכנון נרחבות לרשויות המקומיות, יבטל מתן הקלות על התכנון המקורי ויאפשר תוספת של 12 מ"ר בלבד לדירה שיוקצו לטובת תוספת ממ"דים. 

אבל עד שזה יקרה העסקים ממשיכים כרגיל: על פי גורמים בענף, בניגוד לירידה בהתחלות הבניה ברבעון השני של השנה, בפרויקטי התמ"א דווקא נרשמת עליה מתמדת בביקוש. הסיבות לכך הן רבות ומגוונות: בראש ובראשונה, רובם ככולם נבנים במרכזי הערים ובלב השכונות המבוססות בהן כמעט ולא נותרו עתודות קרקע לבניה חדשה. יתרה מכך, מתחמי המגורים הללו ממוקמים ברובם במרחק הליכה ממוקדי התרבות, הבילוי, החינוך, המסחר והקהילה לכן לא בכדי הם מושכים קהלי יעד מבוססים ששואפים לחוות את העיר, לחיות במרכז העניינים ולהנות בחוויית מגורים בוטיקית על פני זאת שמציעים המגדלים.

באדיבות סטודיו קרמיקה, סטנדרט גבוה בדירות היוקרה // צילום יחצ
באדיבות סטודיו קרמיקה, סטנדרט גבוה בדירות היוקרה // צילום יחצ

לקראת סופה של 2020 רבות מהדירות בפרויקטי התמ"א מוגדרות כדירות יוקרה ונושאות תגי מחיר מרשימים- רובן ככולן הן בנות 5 חדרים, מיני פנטהאוז או פנטהאוז שמתוכננות CUSTOM MADE בהתאם לצרכים, הדרישות והמאווים של בעליהן החדשים.

לדברי עוזי עבדה, סמנכ"ל השיווק של חברת גרופין יזמות ובניה: "רובו המכריע של הרוכשים נמנה במעגל הראשון או השני של הפרויקט – אלו אנשים שחיים באזור ומבקשים לשדרג את חווית המגורים מבלי לעזוב את הסביבה שהם אוהבים. הם מוותרים על אלטרנטיבות ראויות שמוצעות להם בפרויקטים החדשים כדי להנות מחוויה בוטיקית במבנים פחות גבוהים שיש בהם פחות דיירים מה שמקנה להם פרטיות (בניגוד למגדלים שם יש בין 4 ל-5 שכנים בקומה) ויותר כיווני אוויר".

"בתוך כך, הגמישות התכנונית בפרויקטים האלה היא אדירה בטח ובטח ביחס למגדלים חדשים", מסביר עבדה, "הקונסטרוקציה היא שונה- הממ"דים נבנים אנכית למבנה ולא במרכז הדירה מה שמאפשר מרחב תכנון רב. הקונסטרוקציה גם נתמכת ע"י קורות ולא על ידי קורות הפנים כך שאפשר לתכנן חללים פתוחים ומרווחים. יתרה מכך, התקרות לרוב הן גבוהות יחסית דבר שמאפשר לנו למשוך את הרדיוס של הניקוזים ובתוך כך מאפשר יותר גמישות במיקום הכלים הסניטריים".

באדיבות גרופין יזמות ובניה, פרויקט תמא בקריית אונו // צילום הגר דופלט
באדיבות גרופין יזמות ובניה, פרויקט תמא בקריית אונו // צילום הגר דופלט

עבדה מציין גם את המרפסות כפיצ'ר מרכזי בדירות הללו ואת הדרישה ההולכת וגוברת למרפסות ענק מאז פרצה הקורונה לחיינו: "אנחנו בפירוש מזהים עליה בביקוש לדירות עם מרפסות גדולות במיוחד ובחלק מדירות היוקרה בפרויקטי תמ"א חדשים נראה כיצד שטחה ישתווה לגודל השטח הציבורי של הדירה ואולי אף ישתווה למטראז' כל הדירה. אם בעבר דפוס התכנון בחר לבדל בין החוץ לפנים כיום החשיבה היא בדיוק הפוכה והיזמים פועלים לאחד את הזירות. כפועל יוצא האזורים מהם יש יציאה למרפסת נראים גדולים בהרבה ושתי הזירות מתפקדות כמקשה אחת". 

לדברי שלומית לזרוביץ, מנהלת פיתוח עסקי בחברת סטודיו קרמיקה: "ההגדרה של  דירות תמ"א יוקרתיות היא נגזרת של גודל הדירה והמפרט אבל מעל לכל בלוקיישן שהוא זה שקוע למעשה את תג המחיר.  באופן טבעי יזמים יעדיפו להתמקד בפריים לוקיישנס (ובפרט רמה"ש, תל-אביב וגבעתיים) שם הם יכולים להפיק שורת רווח גבוהה מאוד ביחס למספר הדירות שהם בונים. הרוכשים מצידם מצביעים ברגליים: הביקוש בדירות יוקרה בפרויקטים האלה רק הולך ועולה ושווין רק הולך ועולה (חלקן עולות גם 5-7 מיליון ₪ ואף יותר). כפועל יוצא, את כ- 90% מהדיירים מלווים אדריכלים או מעצבים במהלך הפרויקט. המפרט שמספק היזם הוא לרוב מאוד גבוה ומגוון ועדיין חלקם מעדיפים לשדרג. כך למשל בפרויקט רמז 8 בתל-אביב של חברת הורייזן 38 אותו מתכנן האדריכל המוערך סמי טיטו המפרט הדירה מאוד גבוה וכולל בין היתר אריחי BIG SIZE לבחירה, פרקטים בחדרים, ברזים ממפרט פרימיום תוצרת גרמניה או איטליה ועוד. גם האורים הציבוריים בפרויקט מושקעים- הלובאים לדוגמה כוללים חומרי גמר יוקרתיים, מעוצבים בקו ייחודי ומושקע ומשולבים בהם פריטי אמנות".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות