banner
שדרות רגר, באר שבע // באדיבות דוברות העירייה
שדרות רגר, באר שבע // באדיבות דוברות העירייה

לאחר השקעה של 2 מיליארד שקל – עיריית באר שבע סוגרת את מינהלת הסכם הגג

המינהלת להסכם הגג, שאוישה בשיאה על ידי 25 עובדים בתקציב פעילות שעמד על 30 מיליון שקל בחמש שנים, עומדת להסגר בחודש הבא, כאשר ברקע נמסרו כ-360 יח"ד בלבד ושווקו כ-9,000 יח"ד. במשרד השיכון מבקשים להאריך את פעילותה. בעירייה שוקלים מחדש את הסכם הגג ובתוך כך הורו על סגירתה של המינהלת

בנובמבר 2015 נחתם הסכם הגג לבאר שבע, בעקבותיו הוקמה המינהלת להסכם הגג, אשר החלה את פעילותה בפועל במאי 2016. כזכור, במסגרת הסכם הגג נקבע כי בעיר ייבנו כ- 20,000 יח"ד בתוך 5 שנים, בניהול המינהלת שהיוותה את מטה ניהול ההסכם. 

עם הקמתה נבחרו כ-25 עובדים לאייש את המינהלת בתחומים שונים, לרבות הנדסה, פרויקטים, מעקב בקרה, תקציבים, חוזים ועוד. לצד זאת, המינהלת החזיקה גם בעובדים שפעלו בתוך משרדי העירייה לצורך בדיקות וקידום תוכניות והיתרי בנייה מול היזמים. במשך השנים צומצם מספר העובדים ל-20. 

עד היום הושקעו כ-2 מיליארד שקל, כ-30 מיליון מתוכם להפעלת המינהלת
על פי ההסכם על כל יחידה שמשווקת, מקבלת העיריה תקציבים לפיתוח העיר הוותיקה וכן לתשתיות כלל עירוניות. ממידע שהגיע לידי "מגדילים" עולה כי עד היום הושקעו כשני מיליארד שקל מתוך כספי השיווקיים וכ- 30 מיליון שקל מתוכם, הועברו להפעלת המינהלת מתקציב משרד הבינוי והשיכון, כאשר תקציבי המינהלת כוללים גם תקורה מתקציבי פיתוח ופעולות. 

הבטיחו לבנות מבני ציבור במקביל לאכלוס המגורים
בפועל שווקו בחמש שנים כ-9 אלף יחידות דיור בלבד ורק כ-260 יח"ד נמסרו לרוכשים, כאשר המינהלת ניהלה 8 מתחמים חדשים של הנמצאים בשלבים שונים של תכנון, פיתוח תשתיות, בנייה ואכלוס. יש לציין כי מלבד תכלול, המינהלת היתה אמונה על הקמת מבני הציבור והחינוך, שכן על פי ההסכם מבני הציבור היו צריכים להיות מוכנים במקביל לאכלוס, כפי שבוצע חלקית, כגון בשכונות כלניות וסיגליות אולם טרם בוצע בכלל השכונות. בין היתר עד כה נבנו בשכונות החדשות בתי ספר, בתי כנסת מתנ"ס ועוד. 

העירייה שוקלת מחדש את הסכם הגג
ב-30 בנובמבר מסתיימת הפעילות שהוגדרה מראש למינהלת למשך 5 שנים וכל עובדיה קיבלו הודעה על הפסקת פעילותה. בתוך כך, העירייה החליטה לעדכן את הסכם הגג והיא שוקלת מחדש את היקף הבנייה, קצב השיווקיים ועוד, כאשר בפועל כבר לפני כשנה עצרה העירייה את השיווקים, מחשש שהעיר איננה ערוכה לקלוט את כמות האוכלוסייה החדשה. במסגרת זו דנה העירייה לאחרונה גם בעתידה של מינהלת הסכם הגג וכאמור הוחלט על סגירתה על ידי העירייה. 

היזם שייקה נפחא, מנכ"ל סלעית, שבונה את פרויקט באר שבע טאצ' בשכונת פארק הנחל, אמר בעקבות סגירת המינהלת כי: "צריך לזכור שהסיבה בעטיה הוקמו מינהלות הסכמי הגג ברשויות השונות היתה חוסר יכולתן לפתח תשתיות הן מבחינה תקציבית והן מבחינה ביצועית וכדי ללוות את היזמים ולסייע להם. הבעיה היתה שקודם להקמת מינהלות הגג הוקמו שכונות שאיכלסו עשרות אלפי תושבים מבלי שניתן להם מענה מבחינת תשתיות תחבורה, מוסדות ציבור ופיתוח עירוני. עירייה לבדה לא יכולה לשווק ולהקים 20 יחי' ולתת פתרונות תשתית בפרק זמן של שנים ספורות.

הסכמי הגג נועדו לקדם במהירות פרויקטים של מחיר למשתכן, כך שתעבורנה 3 עד 4 שנים מיום הזכיה של יזם במכרז ועד למסירת דירות.

המדינה היתה בדרך לפתור את פתרון מצוקת הדיור אבל במו ידיה הורסת משהו טוב שבנתה". 

עוד לדבריו: "בבאר שבע בונים כיום שכונות שהן ערים לכל דבר. בשכונת הפארק החדשה שמוקמת מול אזור התעשיה עמק שרה, אמורים להיבנות 5 אלף בתי אב כאשר מינהלת הסכם גג שהוקמה, אמורה לתת מענה להקמת בתי ספר, גני ילדים, מתנ"ס וכל הצרכים העירוניים של התושבים אשר ישרתו את התושבים כבר בעת האיכלוס. את השכונה התחילו לשווק ב- 2017 והצפי הוא שהשכונה תסיים את האיכלוס רק בעוד כחמש שנים. והנה מינהלת הסכם הגג נסגרת כשאנו ברבע מהדרך. מינהלת הגג סייעה בצורה בלתי רגילה ליזמים דבר שאף עיריה לא סייעה לנו. עירייה לבדה לא יכולה להקים כזה דבר ועל אף מנהלת הסכם הגג חווים כל הזמן שינויים בלוז ובזמנים". 

מעיריית באר שבע, נמסר כי: "בניגוד לדברים עיריית באר שבע,עמדה בשיווק היחידות שנדרשו וזאת בהתאם למנגנון הקבוע בהסכם ועל פי המתווה שנקבע בין המדינה לבין העירייה.
תקופת ההסכם וכן פעילות המינהלת נקבעה ותוקצבה ל- 5 שנים, עד נובמבר 2020. מאחר ונותרו עוד יחידות לשיווק דנים כיום משרד השיכון והעירייה בהארכת ההסכם תוך מתן פתרון לכל הסוגיות, לרבות תקצוב וניהול המשימות שבוצעו ע״י העירייה באמצעות המינהלת."

ממשרד הבינוי והשיכון, נמסר כי: "בשנת 2015 משרד הבינוי והשיכון ועיריית באר שבע חתמו על הסכם גג לשיווק של כ 18,000 יחידות דיור לתקופה של חמש שנים. במסגרת ההסכם פעלה מנהלת לנושא,  בעלות של 30 מיליון ₪ ששולמו ע"י המשרד במלואם. במהלך חמש השנים האחרונות משרד הבינוי והשיכון שיווק בהצלחה 9,000 יח"ד חדשות בעיר באר שבע והשקיע כ-1.8 מיליארד ש"ח בפיתוחה. 

בימים אלה, היתה צפויה מנהלת הסכם הגג להסגר בהתאם לתקופת הפעלתה כפי שהוחלט בהסכם הגג. עם זאת, בשבועות האחרונים פועל המשרד מול העירייה במטרה להאריך את הסכם הגג, על מנת  לממש את  יתרת ההסכם ובהתאם להאריך את פעילותה של מינהלת הסכם הגג לתקופה נוספת.

אנו מקווים שעירית באר שבע יחד עם משרד השיכון תמשיך ביישום הסכם הגג תוך המשך ביצוע ההשקעות בעיר ובניית אלפי דירות נוספות דבר שיאפשר למשרד השיכון להמשיך ולממן את ההשקעה בעיר.

נציין, כי כל מנהלות הסכם הגג שפועלות מול המשרד ממשיכות לעבוד כסדרן בכל הכוח ובהתאם להסכמים מול הרשויות".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות