banner
רוני חזקיהו // צילום דר בון באדיבות דוברות משרד האוצר
רוני חזקיהו // צילום דר בון באדיבות דוברות משרד האוצר

המדינה מכרה את יתרת החזקתה במניות בנק לאומי תמורת כ-1.9 מיליארד ש"ח

החשב הכללי, רוני חזקיהו: "עם מכירת יתרת מניות בנק לאומי שבידי המדינה, תם עידן החזקות המדינה במניות הבנקים"

תמונה: רוני חזקיהו // צילום דר בון באדיבות דוברות משרד האוצר

אגף החשב הכללי השלים הבוקר את מכירת החזקות המדינה בבנק לאומי לבנק ההשקעות סיטיבנק אשר זכה בהליך תחרותי שהחל בסוף יום המסחר הקודם. הבנק הזוכה נבחר מבין 6 מתמודדים אשר התחרו על חבילת המניות האחרונות המוחזקות על-ידי המדינה. שר האוצר, משה כחלון, אמר כי: "כפי שהבטחנו, החזרנו את מניות בנק לאומי לציבור הרחב, אשר תאפשר לאזרחים להשתתף בפירות הכלכלה הישראלית, וזאת לצד המשך הורדת נטל החוב והפניית מקורות הממשלה לצרכים אזרחיים".

החשב הכללי, רוני חזקיהו, אמר כי: "עם מכירת יתרת מניות בנק לאומי שבידי המדינה, תם עידן החזקות המדינה במניות הבנקים. בעולם של רגולציה יעילה ושוק מוסדר, לא קיים יתרון או טעם בהמשך החזקת המדינה במניות".  

הבנק הזוכה הציע מחיר של 23.38 ש"ח למניה אחת של בנק לאומי, מחיר המשקף שיעור ניכיון של כ- 1.43% ממחיר הסגירה של המניה בסוף יום המסחר הקודם שעמד על 23.72 ש"ח.

סך התמורה שתגיע למדינה תעמוד על סכום של 1,894,659,415 ש"ח. התקבולים ישמשו למימון הגירעון הממשלתי בשנת 2018 ולהורדת נטל החוב.

ממשרד האוצר נמסר כי הליך מכר זה הינו הליך המשלים את מהלכי הפרטת מניות הבנקים שהוחזקו בידי המדינה מאז הלאמתן בשנות ה-80 :"בשנת 2010 השלימה המדינה את הפרטת בנק דיסקונט כאשר מכרה כ-25% ממניות הבנק. בשנת 2011 המדינה העמידה למכירה כ-5% ממניות בנק לאומי, היה זה הליך מכר 11 במספר אותו ביצעה המדינה במניות בנק לאומי החל משנת 1993, כך שבסופן המדינה החזיקה כ-6% ממניות הבנק. המכירה היום משקפת מחיר הגבוה בכ- 33% מהמחיר אותו קיבלה המדינה בשנת 2011.

לאחר עסקה זו יוותרו בידי המדינה כ- 0.5% ממניות בנק לאומי אשר כולן מיועדות למכירה לעובדי הבנק, בהתאם להסדרים הקיימים עם העובדים. עם השלמת מכירה זו תחדל המדינה להחזיק במניות הבנקים שהולאמו".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות