ינון מגזימוף עם עצת זהב לירושלמים: "תגדירו מה הכי חשוב לכם בסדר העדיפות"
איך לקדם פינוי בינוי בירושלים? ינון מגזימוף, מנכ"ל תב"ע קפיטל, שמקדם אלפי דירות בעיר: "צריך להסתכל על הצרכים של העיר"
איך לקדם פינוי בינוי בירושלים? ינון מגזימוף, מנכ"ל תב"ע קפיטל, שמקדם אלפי דירות בעיר: "צריך להסתכל על הצרכים של העיר"
ינון מגזימוף, מנכ"ל תב"ע קפיטל, המקדמת תוכניות לאלפי דירות בהתחדשות עירונית בעיר ירושלים, צופה שהתחלות הבנייה יכפילו את עצמן. בראיון באולפן "מגדילים", הוא מתייחס למלחמה הארוכה, ואומר כי: "אנחנו נמצאים במקום אחר גם כעם וגם כמדינה. האווירה משתנה ומבינים שיש לנו מדינה שצריך לבנות ולשקם". לדבריו התחלות הבנייה המועטות של מתחמי פינוי בינוי הן תוצאה של הבנה מאוחרת של התהליכים. "פינוי בינוי לא התחיל לפני 20 שנה, הוא התחיל בפועל לפני 4-5 שנים, רק אז התחילו להבין מה זה. עד אז זה היה ניסוי וטעיה. בשנים האחרונות זה התחיל להיכנס למכונה משומנת מבחינת היזמים והרגולטור. זה תחום חדש יחסית, לכן לא רואים הרבה התחלות בנייה ואני צופה שהשנה נראה עלייה של פי 2 לפחות".
אצלכם בחברה מרגישים את הביקושים?
"אנחנו מתחמים בשלבי התכנון מטעם בעלי הקרקע, מאשרים את התוכנית ורק אז נכנסת חברה יזמית לפרויקט. זה נותן ודאות לדיירים וליזם. יש לנו עשרות פניות לקדם מתחמים, ואנחנו בוחרים פרויקטים עם ערך מוסף, מיוחדים. האתגרים היום הם בעיקר לבחור את הפרויקט הנכון. אנחנו עובדים רק בירושלים, היא מבחינתנו הבית, אני ירושלמי וכולם יודעים שהיא מספר אחת בקידום התחדשות עירונית".
מה מאפיין את האוכלוסייה הירושלמית?
"ירושלים מורכבת, יש לנו מגוון של צרכים ושפה מיוחדת שאותה אנחנו מדברים. יש תרבות מקומית. צריך לראות בדיירים כשותפים כי זה מה שהם, שותפים מלאים לדרך. אני שמח שירושלמים הם שותפים טובים לכל דבר ועניין.
"אנחנו מייצרים קהילות, מחברים וצריך גם לתת לעיר תשתיות. לכן אנחנו עובדים במקומות עם צורך ציבורי, אני חושב איזה ערך ציבורי אני נותן לא רק לפרויקט אלא לכל הסביבה, משם אני אגזור מה הדיירים צריכים. בסוף לעירייה צריך להיות אינטרס לקדם פרויקט וזה משרת את כולם. אחד מהפחדים הכי גדולים הוא המכפלות בבינוי, מבלי לתת מענה אמיתי לצרכים ציבורים, כמו גני ילדים, קופות חולים, מרכזים מסחריים. אנחנו בונים שכונות".
היזמים נגשים למכרזים?
"כן, אנחנו מקבלים פניות רבות מחברות יזמיות גדולות שרוצות להכנס למאגר המכרזים שלנו, כי הכי חשוב זה התוצאות – והתוכניות מתקדמות.
"הגשנו כבר תוכניות ל- 4,000 דירות ואנחנו רוצים השנה להגיש עוד 3,000 דירות בפרויקטים חדשים. אנחנו לא מתפזרים, עושים הכל בירושלים, מבינים את השפה ורוצים לחדש את ירושלים ושהיא תדע להכיל את זה. העירייה והוועדה המחוזית עושה עבודה מקצועית, נחושה וזהירה".
טיפ לדיירים?
"יש לכל דייר צרכים מסויימים ולעיתים הם סותרים, יש מי שרוצה תמורה הכי גדולה ויש מי שמחפש לחזור לגור בפרויקט ורוצה איכות חיים. יש גם פחדים וחששות לכן, הטיפ הכי גדול שלי הוא – תגדירו מה חשוב לכם בסדר העדיפות. תבינו מה חשוב לכם ומה אתם רוצים, מה הערך שלכם מהפרויקט. בנוסף, אם יש אפשרות אז תקדמו צעדים כדיירים, כנציגות ותבואו בשלים".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן