דף הבית > חדשות > מכרזי רשות מקרקעי ישראל: משרדים ומסחר ברהט, חניון בבית שמש וצמודי קרקע בגן יבנה
בית שמש // Depositphotos
מכרזי רשות מקרקעי ישראל: משרדים ומסחר ברהט, חניון בבית שמש וצמודי קרקע בגן יבנה
כמה שילמה חברה על מגרש לחניון באיזור התעשיה של בית שמש? בכמה נסגר מכרז קרקע לבניית שלושה צמודי קרקע בגן יבנה? ומה שווי מגרש למסחר ומשרדים ברהט? מכרזי רשות מקרקעי ישראל שנסגרו לאחרונה מעידים על רמות המחירים בשוק
בחודשים האחרונים ניתן לראות כיצד מכרזי קרקע של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) הולכים ומתמעטים, גם פרסום מכרזים חדשים וגם תוצאות של מכרזים קיימים. אבל גם עם מיעוט העסקאות, עדיין אפשר למצוא מכרזים שנסגרו המעידים לא פעם על רמת מחירים של מגרשים בייעודים שונים.
כך למשל, מכרז שפורסם לפני מספר חודשים למגרש בגן יבנה עליו ניתן לבנות שלושה צמודי קרקע נסגר לאחרונה. מדובר במגרש בשטח כ-626 מ"ר, מחיר המינימום עמד על כ-1.057 מיליון שקל ודמי הפיתוח על המגרש עמדו על כ-642 אלף שקל. המגרש ממוקם ברחוב ביאליק בחלקו המערבי של הישוב.
למכרז נרשם ביקוש קשיח כאשר לא פחות מ-20 הצעות שונות הוגשו למגרש. בסופו של דבר ההצעה הזוכה הייתה בגובה כ-2.5 מיליון שקל, מעט מעל מחיר השומה שנקבע על ידי רמ"י ועמדה על כ-2.32 מיליון שקל. נציין כי ממוצע ההצעות השונות היה נמוך משמעותית מסכום הזכייה ועמד על כ-1.69 מיליון שקל.
מכרז נוסף שנסגר לאחרונה הוא מכרז שהתייחס למגרש בבית שמש עליו ניתן להפעיל חניון של חניה ציבורית. מדובר במגרש הממוקם באיזור התעשיה המערבי של העיר, איזור התעשיה ברוש, והמגרש משתרע על שטח של כ-8.6 דונם סך הכל. למכרז הוגשו שש הצעות שונות, וההצעה הזוכה הייתה של חברת י.ד.ע. יפרח יזמות ובניה ועמדה על 1.355 מיליון שקל. הוצאות הפיתוח במגרש עומדות על כ-3.98 מיליון שקל וממוצע ההצעות עמד על כ-622.7 אלף שקל בלבד.
עוד מכרז שמעיד על ביקוש מחד ועל הבדל מהותי במחירי מגרשים בדרום הארץ לעומת המרכז ואזורי ביקוש הוא מכרז שנסגר לשטחי מסחר ברהט. המכרז המדובר התייחס למגרש בשטח כ-1.2 דונם כאשר מחיר המינימום עמד על כ-96.1 אלף שקל בלבד. למכרז הוגשו 3 הצעות סך הכל וההצעה הזוכה עמדה על 714.1 אלף שקל. הוצאות הפיתוח למגרש עומדות על כ-652 אלף שקל. על פי מסמכי המכרז, המגרש עמד לחכירה לתקופה של 98 שנה והוא ממוקם במתחם 4 בדרום מערב רהט.
חברת מגדילים – הפורום הישראלי להתחדשות עירונית בע"מ 515749935 רואה חשיבות עליונה בהנגשת אתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלויות ועל ידי כך מאפשרת לגולשים לגלוש ביתר קלות ונוחות באתר החברה. בניית אתר סוגו נוצרה מדפי תוכן ושירותים שונים הדורשים הנגשה לאנשים עם מוגבלויות. חברת סוגו, משקיעה משאבים רבים, על מנת שהחומרים באתר יונגשו בצורה ברורה וקלה למשתמשים בעלי המוגבלויות השונות.
תהליך הנגשת אתרים או בשמו היותר מוכר נגישות אתרי אינטרנט כולל :
ניווט פשוט בדפי האתר בעזרת המקלדת בלבד
תצוגה ברורה של רכיבי האתר
אפשרות לשינוי גודל הגופן בשתי רמות A, AA, בכל דפי האתר
התאמה לדפדפנים שונים
התאמה לעבודה ברזולוציות שונות – ריספונסיבי
כבדי ראייה- ביטול צבעים והפיכת הצבעים לשחור לבן
כבדי ראייה- חדות וכהות הנראות
כבדי ראייה- חדות ובהירות הנראות
הפסקת הבהובים- כפתורים מהבהבים, תמונות קופצות או כל תזוזה באתר.
פונט קריא- מחליף את הפונט לפונט אחיד לאורך כל האתר
הדגשת קישורים- מדגיש בעזרת קו סימון את הקישורים באתר
רמת הנגישות באתר מגדילים על פי החוק הנדרש הינה רמה 2 AA
סייגים לנגישות:
במידה ומכל סיבה שהיא הדף בו צפיתם אינו הונגש לשביעות רצונכם ואו מכל סיבה שהיא מצאתם לנכון לדווח לנו כי הדף אינו עומד בתקן הנקבע על פי חוק, אנו מתנצלים על כך ונשמח לתקן זאת במידי.
נשמח לענות על כל שאלה ולקבל כל הערה בנושא נגישות, בכתובת הבאה: [email protected]