עיריית נס ציונה יוצאת למאבק בתכנית להקמת רובע מגורים בן 2,200 יח"ד בצפון מערב העיר
החברה הממשלתית דירה להשכיר מקדמת שכונה בעיר, בניגוד לעמדת ראש העיר, שמואל בוקסר, שמבהיר: "נפעל עד לביטולה של התכנית"
החברה הממשלתית דירה להשכיר מקדמת שכונה בעיר, בניגוד לעמדת ראש העיר, שמואל בוקסר, שמבהיר: "נפעל עד לביטולה של התכנית"
עיריית נס ציונה יוצאת למאבק ציבורי נגד יוזמת החברה הממשלתית "דירה להשכיר" להקמת רובע מגורים בן 2,200 יח"ד במתחם חרודי בצפון מערב העיר. השבוע צפוי להיערך בוותמ"ל דיון ראשון במסגרת שולחן עגול בתכנית, ובעירייה החלו לקדם קמפיין בשיתוף התושבים נגד התכנית. "תוכנית בהיקף של אלפי יחידות דיור, אסור שתקודם בניגוד לעמדת העירייה והתושבים, ובוודאי שלא תעשה מעל ראשיהם, ואנו נמשיך ונפעל עד לביטולה", נמסר מהעירייה. מנגד, גורמים ב"דירה להשכיר", אומרים כי מדובר בתכנית בעלת חשיבות רבה לעיר, וטוענים כי העיר תצא נשכרת ממנה, לאחר שבין היתר, היא מספקת דיור להשכרה ארוכת טווח לראשונה בנס ציונה.
ההתנגדות לבנייה על שטח חקלאי
תכנית "תמל/ 3009 – מתחם חרודי, נס ציונה", מציעה הקמת שכונת מגורים חדשה בצפון מערב העיר נס ציונה בהיקף של 2,200 יח"ד, 5,000 מ"ר למסחר ושטחי הציבור הנלווים, שדרוג המרחב הציבורי וחיבור והנגשת השכונה והעיר לשטחים הפתוחים. שטח התכנית, כ-240 דונמים, מיועד לחקלאות והוא צמוד לגן הלאומי גבעות הכורכר בעיר.
התכנית מקצה זכויות בנייה ל 2,200 יח"ד בתמהיל דיור מגוון ומבני ציבור הנדרשים לכך, מתוכם 600 יחידות דיור להשכרה ארוחת טווח. התכנית מציעה בינוי מרקמי עד 9 קומות מבוסס על העצמת זכויות לאורך דרך הראשית. לצד הבינוי ישנה רשת הליכתיות המקשרת בין גבעות הכורכר, גבעת התור וגבעת האירוסים.
בעירייה הביעו התנגדות לתכנית במתחם חרודי, עוד כשאושרה כמתחם מועדף לדיור על ידי ועדת שרים בשנת 2022. בחודש פברואר 2023 הגישה העירייה התנגדות "להכרזה על מתחם חרודי כמתחם מועדף לדיור" ונימקה כי הקרקע הינה שטח חקלאי ומהווה מסדרון אקולוגי חשוב ופעיל אשר מאפשר תנועה רציפה של בעלי חיים ומהווה בית גידול של צמחי בר, עוד פירטה העירייה את החשיבות בשימור האזור, כאזור פתוח המהווה חיבור בין שמורת הטבע בדרום ראשון לציון לצפון מערב נס ציונה.
למרות זאת, הממשלה המשיכה לקדם את התכנית, והגישה אותה לוותמ"ל באמצעות החברה הממשלתית "דירה להשכיר". השבוע הוועדה צפויה, כאמור, לקיים דיון ראשון בתכנית במסגרת שולחן עגול. ביום חמישי שעבר, לאחר הגשת התכנית, פרסם ראש העיר, שמואל בוקסר, בדף הפייסבוק שלו קריאה לתושבים להגיע לדיון ולהביע את התנגדותם לתכנית. העירייה אף העמידה אוטובוס כדי לקחת תושבים לדיון שצפוי להתקיים בירושלים.
מעיריית נס ציונה נמסר: ״העירייה מתנגדת להכרזה על מתחם חרודי כמתחם מועדף לדיור, וסבורה כי הוצאתה של התוכנית לפועל תפגום בצביון העיר ובאופיה, ומימושה יהיה בכיה לדורות. תוכנית חרודי נשענת על התשתיות הקיימות, ובכלל זה תשתיות התחבורה, שאינן מספיקות לצרכים כיום ובוודאי שלא לתוספת של אלפי יחידות דיור. היא נעדרת גם תשתיות על-אזוריות, ומשמעות הדבר היא שלא ניתן יהיה לספק לדיירי המתחם שירותים בסיסיים נאותים כגון מים וביוב. כמו כן התוכנית יושבת על שטח חקלאי, המהווה מסדרון אקולוגי חשוב ופעיל, המאפשר תנועה רציפה של בעלי חיים ומשמש כבית גידול של צמחי בר. הריסתו תפגע בשרידותם של מיני בעלי חיים וצמחים ייחודיים ונדירים שגדלים במקום.
"בניית מתחם בסדר גודל כזה דורשת תכנון הוליסטי, המשקלל בתוכו את כלל המרכיבים והצרכים, אולם לצערנו בוותמ״ל בחרו לרתום את העגלה לפני הסוסים תוך התעלמות מההשלכות. ראש העיר, שמואל בוקסר , יגיע לדיון בוועדה ביום שלישי הקרוב, ביחד עם מהנדס העיר והצוות המקצועי כדי להמשיך ולהביע את התנגדותו לתוכנית ולהצביע על הפגמים שבה. בנוסף, העמידה העירייה הסעות לטובת תושבים שירצו להצטרף לדיון בוועדה ולהביע את התנגדותם. תוכנית בהיקף של אלפי יחידות דיור, אסור שתקודם בניגוד לעמדת העירייה והתושבים, ובוודאי שלא תעשה מעל ראשיהם, ואנו נמשיך ונפעל עד לביטולה".
תגובת דירה להשכיר: "תכנית תמל\3009 המוכרת בשם "מתחם חרודי" נמנית עם תכניות המקודמות על ידי "דירה להשכיר" ברחבי הארץ – מרכז ופריפריה. בסה"כ מקדמת החברה כ-100,000 יח"ד במתחמים שונים ברחבי המדינה, מתוכם 3 מתחמים בנס ציונה אשר נותנים פתרונות עירוניים עם דגש על מגורים, מסחר ותעסוקה, מענה לתשתיות ובפרט ניקוז.
החברה מקדמת תכנון מפורט, בהתאם לקביעת תכניות קודמות שקבעו את השטח המיועד לפיתוח. תכנית זו, כמו כל התכניות המקודמות על ידי החברה בעיר, שמות דגש על דיור מכיל ובפרט דיור להשכרה ארוכת טווח, זאת לראשונה בנס ציונה, ובתמהיל רחב הנותן מענה לאוכלוסייה מגוונת."
בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל
קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן