banner
פארק המדע // צילום: רון אוריאל
פארק המדע // צילום: רון אוריאל

פארק המדע ברחובות יוכפל: אושרו 450,000 מ"ר לתעסוקה ומסחר

אחרי 20 שנה: אושרה למתקן תוקף תוכנית פארק תמר ב', המכפילה את שטחי פארק המדע, ומוסיפה להם עוד 600 דונם. עיריית רחובות: "החלו הכנות לקראת הכנת תב"ע נוספת, שתאפשר תוספת לזכויות הבניה"

תוכנית ת.מ.ר. ב', להרחבת פארק המדע של רחובות בכ- 340,000 מ"ר לתעסוקה ומסחר קיבלה תוקף על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה, לאחר דיון בהתנגדויות. התוכנית יצאה לדרך בשנת 2002, בהובלת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה והיא משתרעת על שטח של כ-  600 דונם בצמידות לפארק המדע הקיים בכניסה הצפונית לעיר, בסמוך למכון ויצמן למדע ומזרחה, עד לכביש 423 העתידי. היקפי הבינוי כוללים כ-  450,000 מ"ר לתעשיית היי טק ומסחר ומוסדות מחקר.בהיבט התחבורתי, כל מגרשי פארק ת.מ.ר. ב' יחוברו בשבילי אופניים לתחנת הרכבת ולאזורים אחרים בעיר וכן, לקו תחבורה ציבורית עתידי 412, אשר צפוי להתחיל לפעול משנת 2027, בציר הרחובות הראשיים הרצל-ויצמן. על פי תוכנית המטרו, שתי תחנות מטרו ישרתו את אזור התעסוקה בסמיכות גבוהה. מבחינת שטחי ציבור ושטחים פתוחים, התוכנית מציעה פארק ענק בהיקף של  כ- 80 דונם ואצטדיון עירוני בן 6000 מושבים. 

5 שנים של דיוני הקצאה איזון
"בעת הכנת התוכנית התמודד צוות התכנון, יחד עם מינהל הנדסה בעירית רחובות וה.ל.ר- החברה לפיתוח רחובות, עם אתגרים תכנוניים רבים, אתגרים הנדסיים, בהם 3 הפרדות מפלסיות עם מסילת הרכבת ואתגרים משפטיים הנוגעים לזכויות בעלי הקרקע", מציינים בעיריית רחובות, שם מדווחים כי הדיונים בערכאות השונות בנוגע טבלאות ההקצאה והאיזון, אשר מקצות את מגרשי הבניה לבעלי הקרקע ארכו לבדם לא פחות מ- 5 שנים. "לאחרונה התקבלה החלטה אמיצה של ועדת הערר מחוז מרכז אשר דחתה את כל העררים בנושאי השמאות והחליטה על מתן תוקף לתוכנית. על החלטה זו לא הוגשו עתירות והתוכנית נכנסה לתוקף", אומרים בעירייה, ומציניים כי: "צוותי התכנון כבר החלו בהכנת תוכניות הפיתוח לקרקע. כמו כן החלו הכנות לקראת הכנת תב"ע נוספת שתאפשר תוספת לזכויות הבניה על מנת לעדכן ולהתאים את אפשרויות הבניה והפיתוח לזמננו.

רחמים מלול // דוברות עיריית רחובות
רחמים מלול // דוברות עיריית רחובות

 ראש העיר, רחמים מלול: "אחרי מאמצים של שנים, אנחנו שמחים להוציא לדרך את התוכנית להרחבת פארק התעסוקה והמסחר בפארק נוסף. טובת העיר ותושביה דורשת את הקמתו של פארק נוסף. המשמעות היא עוד אלפי מקומות עבודה נוספים לתושבי העיר, חיזוק האיתנות הפיננסית של העיר וחיזוק מעמדה של רחובות כעיר המדע והחדשנות.הרחבת אזור התעסוקה הצפוני של העיר רחובות מהווה כר פורה להתפתחות העסקית הקיימת במקום ולשירותים התומכים במדע בחדשנות ובהי טק, וכל אלה בצמידות דופן למכון ויצמן למדע ולמחקר ולפקולטה לחקלאות". 

פארק ת.מ.ר  – המדע נוסד בשנת 1967 עם הקמתו של מפעל אלאופ ברחובות, כאשר חלקו הוותיק הוא פארק ת.מ.ר. א' שנכון להיום מוצו לחלוטין זכויות הבניה הקיימות בו, בהיקף של כ- 415 אלף מ"ר. הפארק הקיים מאכלס חברות היי-טק גלובליות, בהן אפלייד מטריאלס, אלביט, סטרטסיס, נוקלאיקס בע"מ , אמ קיי אס אינסטרומנטס ישראל בע"מ, פיוטרג'ין ישראל בע"מ, ניורודרם בע"מ, נובה בע"מ ועוד, לצד חברות הזנק בתחום של תחליפי מזון, הדפסת תלת מימד, פיתוח תרופות ועוד תחומים רבים המצויים בקו הראשון של המחקר העולמי בתחום הביו טק (אלף פארמס בע"מ, סיולו מדיה בע"מ, רידיפיין מיט בע"מ ועוד).

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות