banner
עו"ד אורן כ"ץ // יח"צ | Depositphotos
עו"ד אורן כ"ץ // יח"צ | Depositphotos

פרויקט תמ"א 38 בחיפה הסתבך – החברה תפצה בני זוג בכרבע מיליון שקל

לאחר הליך משפטי שנמשך מספר שנים פסק בית משפט כי על החברה היזמית לשלם לבני זוג פיצוי בסך כולל של 250 אלף שקל, בגין איחור במסירה ונזקים שנגרמו לדירתם במהלך העבודות

חלומם של דיירים לממש קידום פרויקט תמ"א 38 עשוי להפוך לסיוט מתמשך: לפני כ- 9 שנים זוג מבוגר מרחוב רות, בשכונת כרמליה בחיפה, חתמו עם יתר בעלי הדירות בבניין משותף בן 12 דירות הסכם עם הנתבעת, חברת ש. דורפברגר בע"מ, במסגרתו הוסכם על ביצוע פרויקט תמ"א 38. לאחרונה קבע בית משפט השלום בחיפה כי החברה הפרה את ההסכם עם בני הזוג וכי עליה לפצותם בסכום של כרבע מיליון ₪.

מדובר בתביעה כספית על סך של 297,705 שקל, שהוגשה על ידי בני זוג בשנות השבעים לחייהם, בעלי הזכויות באחת מדירות המגורים בפרויקט בטענה כי החברה היזמית עמה חתמו על הסכם לביצוע תמ"א 38 מסרה את הדירה באיחור משמעותי וגרמה לנזקים לדירתם במהלך העבודות. 

בתביעה שהוגשה על ידי עורכי הדין אורן כ"ץ ואלי הירש, נטען כי במסגרת ההסכם שנחתם עם החברה היזמית בשנת 2014, התחייבו הדיירים להעביר לנתבעת את מלוא זכויות הבנייה ברכוש המשותף בתמורה לשיפור וחיזוק הבניין, טיפול בקבלת היתר בנייה וביצועו, תוספת ממ"ד ומרפסת לכל דירה, התקנת מעלית ושיפוץ חיצוני ופנימי של הבניין. על פי ההסכם, החברה הנתבעת תוכל לבנות ארבע יחידות דיור נוספות בבניין שיועברו לבעלותה, על מנת שתוכל למכור אותן בשוק החופשי.

בנוסף, התחייבה הנתבעת בהסכם לבצע עבודות פיתוח הכוללות חניה לכל דירה מתקן אשפה ומתקן גז. בהסכם נקבעו לוחות זמנים לעבודות – תחילתן תוך 45 ימים ממועד קבלת היתר הבנייה וסיומן בתוך 18 חודשים לאחר מכן. על פי ההסכם, מועד הסיום לעבודות בפרויקט כולו הנו חמישה חודשים מסיום העבודות על הדירות הקיימות בבניין (דירות הבעלים). עוד התחייב היזם כי במקרה של עבודות במקביל גם על דירות הדיירים הבעלים וגם דירות היזם , עבודות בדירות הבעלים תושלמנה לפני דירות החדשות של היזם. 

עיקר טענותיהם של בני הזוג התובעים מתמקד באיחור משמעותי במועד מסירת הדירה לידיהם – לטענתם היתר הבנייה ניתן על ידי הועדה המקומית בסוף אוקטובר 2015 כך שהיה על החברה לסיים את העבודות ביוני 2017 ולמסור טופס 4 באוקטובר 2017, אולם בפועל, נכון למועד הגשת התביעה (דצמבר 2018) לא סיימה הנתבעת על העבודה על דירות הבעלים. בסופו של יום טופס 4 התקבל רק בחודש אוגוסט 2020. 

עוד טענו התובעים כי החברה גרמה לדירתם נזקים הכוללים עקירת חלונות שהותירו את הדירה חשופה לפגעי טבע, אסלות מטונפות ונזקים פנימיים נוספים שהוערכו על ידם בסכום של כ -160,000 ₪. בנוסף הם ביקשו לקבל גם פיצוי של 15,000 ₪ בגין עוגמת נפש שנגרמה להם בשל "הסחבת" לטענתן במסירת הדירה.

מנגד, החברה היזמית טענה בכתב ההגנה כי לא איחרה בביצוע העבודות וכי אם איחרה הדבר אירע בגלל השיפוצים שערכו בעלי הדירות, ניתוק החשמל, ומתן הסכמה מצד דיירים אחרים, למסירת הדירה טרם מתן טופס 4. 

בנוגע לטענה בעניין הנזקים טענה החברה להגנתה כי מדובר בנזקים מנופחים וחסרי אחיזה במציאות – לטענתה דירת התובעים היא דירה ישנה ומוזנחת שלא שופצה מעולם וכי בעליה החליטו על דעת עצמם להשאיר בדירה ריהוט במהלך העבודות ולהותיר אותה פתוחה כך שאין להם להלין אלא על עצמם. עוד נטען כי במהלך העבודות בפרויקט, ארבע דירות בבניין שופצו על ידי קבלנים חיצוניים כך שיש להפנות את הטענות גם אליהם. 

לאחר ששמעה את טענות הצדדים החליטה השופטת טלי מירום לקבל את התביעה. בפסק הדין היא מציינת כי ההיתר ניתן באיחור של כשנה ושמונה חודשים מהמועד לו התחייבה הנתבעת בהסכם וכי החברה איחרה בשנתיים חודשיים ושבועיים בסיום העבודות. לאור זאת היא החליטה לחייב את החברה בתשלום של 148,866 ₪. 

השופטת חייבה את החברה גם בסכום של 36,586 ₪ בגין הפרש דמי שכירות אותם התחייבה לשלם לבעלי הדירות במהלך העבודות שכאמור התארכו מעבר למצופה. 

בעניין הנזקים – השופטת אימצה את דעתו של מומחה בית המשפט ופסקה כי הסכום אותו יקבלו בני הזוג יעמוד על 4,983 ₪. השופטת פסקה כי בני הזוג יפוצו גם בגין עוגמת נפש בסך 15,000 ₪ בהתאם לסכום שתבעו. 

לסכומים אלו התווספו 30,000 ₪ שתשלם החברה לבני הזוג בגין שכר טרחת עו"S ו -3,000 ₪ בגין הוצאות משפט.  

עורכי דין  אורן כ"ץ ואלי הירש ממשרד יוסף ישורון ושות' מסרו: "תביעה זו מדגימה, שוב את החשיבות מדוקדקת וזהירה של יזמי תמ"א 38 , במיוחד בתקופה כיום כאשר סיכון יזמי מתגבר , עליית ריבית והאטה בקצב מכירות דירות חדשות , לכן יש צורך בעריכת הסכם מתאים, השומר ומבטיח את זכויות הדיירים וקיום ההסכם".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות