banner
ערן סיב // צילום: ינאי דיטש
ערן סיב // צילום: ינאי דיטש

פגיעה קשה בענף השיפוצים הישראלי

משפחות משקיעות בין 125-200 אלף שקל לשנה בשיפוצים אולם השנה נרשמה ירידה של עשרות אחוזים בפרויקטים. חדר הרחצה עומד בראש סדר העדיפויות – נתוני סקר התאחדות קבלני השיפוצים 

"מנתוני הסקר ניתן ללמוד ראשית על פגיעה קשה בענף השיפוצים הישראלי, אם בשנה שעברה נרשמה עלייה של למעלה מ-25 אחוזים לקראת חג השיפוצים, השנה על פי הערכות נרשמה ירידה עשרות אחוזים", כך עולה מהסקר השנתי של התאחדות קבלני השיפוצים. 

למעלה מ-40% דיווחו על ירידה של 25% בהזמנות שיפוצים ועבודות לקראת חג הפסח ולמעלה מ-36% דיווחו על ירידה של 50%. למעלה מ-59% סבורים כי הירידה מושפעת מההפגנות החברתיות והפוליטיות של התקופה האחרונה. ערן סיב, יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים: "בשונה משנים עברו בהן ענף השיפוצים רשם פריחה של עשרות אחוזים בחג הפסח. השנה אנו מדווחים על ירידה של עשרות אחוזים, פיטורי עובדים עצירה ודחיית עבודות. המצב היום בענף, רגע לפני חג הפסח מזכיר לי עתות משבר, סבבי לחימה וקורונה".
עליית הריבית ורעידות אדמה עוררו את הביקושים
עוד נבדק בסקר, העלייה בביקוש ובשיפוצים של דירות יד שנייה. הקבלנים נשאלו האם בעקבות עליית הריבית יש יותר בקשות לשיפוץ דירות יד שנייה, כאשר למעלה מ-40% השיבו כי אכן יש יותר ביקוש בנושא. עוד הם נשאלו האם בעקבות יוקר המחייה ישנה עלייה בבקשות לשינוי חדרים פנימי  במקום מעבר דירה, כאשר למעלה מ-40% מהקבלנים השיבו בחיוב. 

מעניין עוד לציין כי את הקשר לרעידות האדמה שהתרחשו בחודשים האחרונים. כמעט 30% מהישראלים ביקשו לבדוק אופציה לחיזוק המבנה לאחר רעידות האדמה בטורקיה, כמו כן כ-28% מהקבלנים מעידים על בקשות לתיקונים פנימיים וסדקים שנוצרו בעקבות רעשי האדמה כאשר את הרשימה סוגרים בקשות קונסטרוקציה ובדיקות עם קצת יותר מ-21% ובקשות בדיקה\הוספת ממד לסיום עם קצת יותר מ-19%.

כמה אתם משלמים לשיפוצים?
בנוסף, בדקו בהתאחדות קבלני השיפוצים את העלות הממוצעת של שיפוץ דירה בישראל על פי שני פרמטרים – שיפוץ ממוצע לזוג בישראל ושיפוץ ממוצע למשפחה המונה 3-4 נפשות. מנתונים עולה כי למעלה מ-34% מהזוגות בישראל עורכים שיפוץ שנע בין 50-100 אלף ש"ח על פי הקבלנים. משפחות עם מספר נפשות שלא עולה על 4 באותו הבית מגיעות על פי הסקר לשיפוצים של בין 125-200 אלף ש"ח כאשר למעלה מ-31% מהקבלנים מעידים על כך. 

חדר הרחצה בראש סדרי העדיפויות
עוד עסק הסקר בטרנדים החמים בענף החדר המבוקש. בגזרת הטרנדים זו שנה נוספת בה החדר המבוקש ביותר לשיפוץ על ידי הישראלים הינו חדר הרחצה, כאשר מיד אחריו מגיע אזור המטבח ואחריהם יגיעו חדר השינה ורק בסיום חדר הילדים. "עם יוקר המחייה מגיעים גם הפתרונות היצירתיים שתופסים תאוצה בשנים האחרונות הלוא הם החיפויים. בשנים האחרונות הישראלים בוחרים בפתרונות החיפויים השונים לקירות, מטבחים, לחידוש לעיצוב ומה לא", אומרים בהתאחדות. על פי הסקר, החיפוי המבוקש ביותר לפסח על ידי הישראלים הינו חיפוי הבריקים עם למעלה מ-33% כאשר מיד אחריו חיפוי הבטון עם קצת יותר מ-28%, חיפוי העץ עם 23% והטפטים סוגרים את הרשימה עם כמעט 15%. מבחינת פלטת הצבעים, את המקום הראשון תופס הצבע הלבן, כאשר מיד אחריו גווני השמנת, האפור ואחרון במבוקשים, גווני התכלת.

השקעות חוץ
חידוש הדק וריצוף תופס את המקום הראשון, אחריו הפרגולות ומטבחי החוץ והכנות לבריכות\ג'קוזי. עוד בין הדרישות – טכנולוגיות ביתיות ובית חכם כאשר קבלני השיפוצים מעידים על כך שאין שינוי מהותי (56%) בדרישות הישראלים להפיכת הבית לבית חכם יותר. 

הבקשות המוזרות של השנה
קבלני השיפוצים דיווחו כי בין הבקשות המוזרות שהתקבלו היו להקים מקלט אטומי בבית, להפוך את חדר השירותים של האורחים למזווה, לבנות מתקני נינג'ה קטנים בחדר הארונות של ההורים ואולם קולנוע ביתי עם מסך גדול בחדר השירותים והמקלחת.

יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים, ערן סיב: "מהסקר השנה ניתן ללמוד שאנחנו כמו גופים רבים במדינה נמצאים במשבר. עם בתקופות של לפני חג הפסח התרגלנו לעליות חדות בביקושים ובעבודה, השנה בפסח הזה אנו נאלצים להתמודד עם פיטורי עובדים, עצירת עבודות, מחסור בהזמנות וקשיים כלכליים". עוד הוסיף סיב כי: "ענף השיפוצים עובר תהפוכות מאז הקורונה והפסח הזה אנחנו למדים שאחרי שנתיים שחשבנו שהענף חזר לשגרה מלאה שהדרך עוד ארוכה. במהלך השנים למדנו על בשרנו כי הענף מושפע מאוד מהמצב במדינה וניכר מאוד מהסקר כי המחאות הפוליטיות ויוקר המחייה משפיעים ישירות על הלקוח הישראלי ועל קבלן השיפוצים". סיב מסיים ואומר כי: "זה הזמן לאחל חג פסח שמח לכל בית ישראל. עם סיום החג נתכנס ונחשוב על פעולות וצעדים על מנת להחזיר את הענף חזרה למסלול הנכון עד לסיום השנה הקלנדרית". 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות