banner
רון חולדאי // צילום איליה מלינקוב
רון חולדאי // צילום איליה מלינקוב

עיריית ת"א פרסמה קול קורא לרעיונות לדיור שיתופי ב"מכבי יפו"

ראש העיר, רון חולדאי: "אנחנו פועלים ליצור סט של הבנות שיגדירו מה הוא דיור שיתופי, בעבור איזה קהל מטרה וכיצד להבטיח שהיוזמות השיתופיות אמנם ישיגו את מטרתן ויניבו תועלת לקהילה ולעיר, כמו גם ליזם"

רון חולדאי // צילום איליה מלינקוב

העירייה פרסמה לאחרונה "קול קורא" לקבלת הצעות ורעיונות למימושו של דיור שיתופי במגרש תכנית "מכבי יפו",  החלה על שטח הנמצא בבעלות העירייה ורשות מקרקעי ישראל ומציעה את הקמתן של כ-1,400 יח"ד.

מטרת העיריה היא לבצע הערכה ובחינה של החלופות האפשריות למימוש דיור שיתופי במגרש, באמצעות קבלת מידע ספציפי לגבי מודלים אפשריים למימוש במגרש "ובנוסף לכך, קבלת מידע כללי לגבי דיור שיתופי כדי להבין את התועלות העירוניות ואת האתגרים הפוטנציאלים הנובעים מסוג מגורים ייחודי זה", כך נמסר מהעיריה.

על פי המידע שפרסמה העיריה, על ההצעה להתייחס למודלים אפשריים למימוש מיזם דיור שיתופי במגרש ובין היתר, לסוג היזמות (פרטית, קואופרטיבית ועוד), אופן הקמת המיזם, תפעולו ותחזוקתו לאורך זמן,  מרכיבי השיתופיות – פיזיים, תפקודיים וחברתיים, התאמה לחקיקה הקיימת או שינוי חקיקה במקרה הצורך, אופן ומידת המעורבות העירונית הנדרשת, אוכלוסיית היעד שתתגורר במיזם ופירוט התועלת לעירייה, לתושבי העיר בכלל ולתושבי האזור בפרט, הנובעות מהפעילות  המוצעת. העירייה מצידה מקציעה מגרש לפרויקט וכן יינתן ליווי והדרכה מטעם העירייה. בנוסף לכך, העירייה תדאג להעמיד אמצעי פיקוח ובקרה, אשר ייועדו להבטיח שהמיזם יישמר לאורך זמן.

ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי: "כחלק מהמדיניות העירונית להורדת יוקר המחיה, פועלת עיריית תל-אביב-יפו כבר כמה שנים למציאת פתרונות להוזלת הדיור בעיר. במסגרת זו נטלנו על עצמנו את הקמתם של פרויקטים לדיור בר השגה, התווינו מדיניות ברורה לעידוד בנייה של דירות קטנות ולהקלת תהליכים של מתן היתרי בניה למגורים. יחד עם זאת, בעידן שבו מרבית האנושות עוברת לגור בערים, הפתרונות המוכרים אינם מספקים, ונדרשת חשיבה חדשנית ויצירתית דוגמת מיזמים לדיור שיתופי. מודל כזה משכן יותר נפשות בפחות שטח בזכות שימוש משותף בחללים ציבוריים כמו חדר המשחקים, הסלון והמטבח, תוך שהוא משלב את העקרונות של כלכלה שיתופית עם תפיסת עולם תכנונית. יש בו ערך רב של חיסכון בקרקע, אך בראש ובראשונה, הוא נושא מסר חברתי-קהילתי שתורם לאיכות החיים בעיר, לחיזוק הקהילתיות ולהפחתת תחושות הניכור שמאפיינות לא פעם את החיים בעיר הגדולה. אנחנו פועלים ליצור סט של הבנות שיגדירו מה הוא דיור שיתופי, בעבור איזה קהל מטרה וכיצד להבטיח שהיוזמות השיתופיות אמנם ישיגו את מטרתן ויניבו תועלת לקהילה ולעיר, כמו גם ליזם. אני מקווה שהקול הקורא שפרסמנו יביא לקבלת הצעות ורעיונות טובים שנוכל ליישם בקרוב".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות