banner
רימוני תדהר // באדיבות יריב בר דיין
רימוני תדהר // באדיבות יריב בר דיין

סיפור הצלחה: הדייר אמנון ברזני על פרויקט פינוי בינוי ברמת השרון

ברזני: "לפני שקידמנו את הפרויקט במסגרת הליכי פינוי בינוי, הדירות שלנו היו שוות כ- 800 אלף שקל. הבניין המתפורר, ללא מעלית עם עמודים מטים ליפול, היום הדירות החדשות שלנו שוות כ-2.4 מיליון שקל"

פרויקט רימוני תדהר ברמת השרון // באדיבות יריב בר דיין

הכירו את פרויקט רימוני תדהר ברמת השרון: פרויקט רימוני תדהר ברחוב החלוץ, שכונת מורשה ברמת השרון כולל 2 מגדלי מגורים (החלוץ 42, החלוץ 44) בני 19 קומות ובהם כ-192 דירות סה"כ (96 דירות בכל בניין), שנבנו במקום 3 בניינים ישנים ובהם 49 דירות, שנהרסו במסגרת תהליך פינוי בינוי וזאת לצד שטח פיתוח גדול הכולל גן ירוק, מדשאות, מתחמי משחקים לילדים ושבילי הליכה ורכיבה. הדיירים הוותיקים מסרו כל אחד דירת 4 חדרים בת 82 מ"ר וקיבלו כל אחד דירה בת 5 חדרים, בשטח של 120 מ"ר, שערכה שולש עם האכלוס. אמנון ברזני- דייר וממובילי הפרויקט, מציג את התוצאות:

אמנון בראזני בכנס התחדשות עירונית // צילום: מיכל מסינג
אמנון ברזני בכנס התחדשות עירונית // צילום: מיכל מסינג

מה תכננת לעשות עם הדירה החדשה?
"מראש תכננתי להישאר בדירה ולהתגורר בה. אני תושב ותיק ברמת השרון ובשכונה  ואוהב לגור בה. קידומו של הפרויקט ובהמשך קידומם של פרויקטים נוספים בשכונה הנבנים גם היום הופכים אותה לשכונה ברמה גבוהה יותר ובעל איכות חיים ואיכות מגורים מעולה".

בכמה הושבח הנכס?
"מחיר הדירה קפץ פי 3 . לפני שקידמנו  את הפרויקט ולפני שאושר לקדמו במסגרת הליכי פינוי בינוי היו שוות הדירות שלנו כ 800 אלף ₪ במועד האכלוס. הבניין היה ישן ומתפורר, ללא מעלים עם עמודים המטים ליפול, אזור לא מתוחזק ומלוכלך.  הדירות החדשות היו שוות כ 2.4 מיליון ₪.  מדובר ממש בעלייה ברמת החיים וגם בביטחון הכלכלי שלנו, החברה הבונה גם חידשה את התשתיות במקום".  

הבניין ברחוב החלוץ לפני תחילת הפרויקט // באדיבות החברה לפיתוח והתחדשות עירונית
הבניין ברחוב החלוץ לפני תחילת הפרויקט // באדיבות החברה לפיתוח והתחדשות עירונית

היית עושה זאת שוב?
"אני בשמחה מוכן לייעץ ולעזור לאחרים אבל מדובר בתהליך לא פשוט ומסע ארוך  עם לא מעט מוקשים. מצד שני אנו הצלחנו לקדם את הפרויקט בזמן שיא של ממש במושגי העולם של קידום פרויקט פינוי בינוי בארץ".

מה היה האתגר הקשה ביותר?
"לרכז את כל הדיירים סביב מטרה משותפת ולגרום להם למחויבות גבוהה, זה לא דבר פשוט. בעיקר בשל החששות הגדולות של חלק מהם שימסרו דירה, שהיא כל רכושם בחיים האלה ולא יקבלו חזרה מה שקיוו ויחלו לו. אבל הוכחנו  שבאמצעות פרויקט שהדיירים מקדמים אפשר להצליח, במיוחד כשמוצאים אנשי מקצוע ברמה מעולה שיודעים לכוון ולייעץ כמו אדריכל גיל שנהב או עו"ד יריב בר דיין, אשר דיברו עם הדיירים בגובה העיניים, וליוו אותנו לאורך כל התהליך. מהרגע שחתמנו הסכם לקידום הפרויקט ועד  לאישור התב"ע שלו לקחו 22 חודשים בלבד ואז עוד 36 חודשים עד שנכנסנו לדירות . התחלנו את הפרויקט ב 2010 והיינו בדירות החדשות כבר ב 2016 בזמן שפרויקטים אחרים בפינוי בינוי לוקחים 10 או 15 שנים לפחות. זה הישג אדיר".

יש פרגונים לחברה המלווה?
"כאשר בעלי הדירות מייצרים שיתוף פעולה עם חברה מלווה כמו החברה לפיתוח והתחדשות עירונית של ניר שמול, יריב בר דיין וגיל שנהב, לה אנשי מקצוע המתמחים בפינוי בינוי  עם ניסיון מוכח, כלכלנים, אדריכלים ועורכי דין, ניתן לקדם את הפרויקט ביעילות גבוהה יותר. לא מבזבזים זמן מיותר על בירוקרטיה כזו או אחרת  מאחר וגם ככה הבירוקרטיה שתהליכים אלה מסורבלת. כמובן שבדקנו אותם קודם והבנו שהם מקצוענים ואנו יכולים לסמוך עליהם והתוצאות כאמור מדברות בעד עצמן".

לקבת עדכונים וחדשות בוואטספ >>> לחצו כאן

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות