banner
הדמיה: ארק דקו- גיא שחם
הדמיה: ארק דקו- גיא שחם

"פוטנציאל נדלני אדיר": הבניין באוסטרובסקי 31 ברעננה מגיע לשלב ההריסה

במסגרת הפרויקט יהרסו 18 דירות קיימות ובמקומן ייבנו שני בניינים בני שבע קומות, שבהם 45 דירות חדשות. בעלי הדירות יקבלו תוספת של 7 מ"ר, מרפסת שמש בשטח 12 מ"ר וחנייה. חברת היזום הנדל"ן גיא-לי השקעות: "שווי הדירות שברשותם יעלה בכמיליון שקל לפחות"

זה שנים ארוכות שרעננה היא אחת המתחדשות בישראל, הן בכל הקשור לענף המגורים – עם מספר פרויקטי התמ"א 38 מהגבוהים בארץ – והן בתחום המסחר והמשרדים. 

דוגמאות בולטות לכך הם פרויקט אינפיניטי בצומת רעננה מרכז ופארק "קרית אתגרים" בצפון אזור התעשייה העירוני. אלו צפויים למשוך אל העיר חברות היי-טק ומסחר ולהזרים הון לקופת העירייה, ואף להאיץ את ההגירה החיובית של "המתעשרים החדשים" מחברות ההיי-טק שרוצים להעביר את משכנם אל סמוך למקום העבודה.

בכל הקשור לתחום המגורים, רעננה היא ללא ספק חוד החנית הסוציו-אקונומי של השרון בה פועלים מוסדות החינוך מהטובים ביותר בארץ. משכך, הביקוש למגורים בה אינו מפתיע איש, וגם העירייה פועלת כל העת לקידום ההתחדשות העירונית בשטחה. זאת, לא רק על מנת לשפר את איכות החיים של התושבים אלא גם כחלק מהאידיאולוגיה שמקדם ראש העיר המתמקדת בהשארת הצעירים ברעננה, בין היתר באמצעות תכנון ובנייה של דירות קטנות בפרויקטים של תמ"א 38 הריסה ובנייה ופינוי-בינוי.

מבין יזמי הנדל"ן הרבים שזיהו את הפוטנציאל הרענני והגיעו בשנים האחרונות לעיר מכל רחבי הארץ, יש גם כמה חברות שהתמקדו מאז ומתמיד באזור השרון בכלל וברעננה בפרט. אחת מהן היא חברת הנדל"ן גיא-לי השקעות,  שבבעלות ליאור פרומר וגיא אליהו, אשר מתמחה בין היתר בייזום, ניהול וביצוע של מיזמי תמ"א 38 ומנהלת כיום מספר פרויקטים באזור השרון. אחד המסקרנים שבהם זה שברחוב אוסטרובסקי 31, בלב לבה של רעננה ההיסטורית. במסגרת הפרויקט עתידים הבניינים הישנים להיהרס בחודשים הקרובים.

גיא וליאור, מהם יתרונותיו של אזור מרכז רעננה ומדוע החלטתם לפעול שם?
גיא: "באופן כללי אנחנו מאמינים מאוד ברעננה לאור העובדה שיש בה פוטנציאל נדלני אדיר ולא ממומש, גם לנוכח התכנון המסיבי שמקדמת העירייה לגבי מרכז העיר המאפשר לתושביו ליהנות מכל העולמות: מצד אחד שקט, ירוק עם מוסדות חינוך מצוינים, מקום נפלא לגדל בו ילדים, ומצד שני קרבה למקומות בילוי ולמרכזי הקניות של רחוב אחוזה".

ליאור: "צריך לזכור שגם פוטנציאל ההשבחה באזור הוא גדול מאוד, מה שמשפיע על הכדאיות הכלכלית שלנו כיזמים לפעול שם. זה נובע מהעובדה שרבים מהבניינים באזור, שנבנו לפני עשרות שנים, עדיין לא עברו תהליכים של התחדשות עירונית, והסביבה כולה עומדת בפני שדרוג ופיתוח מסיביים". 

מה יש לדיירים כיום ומה הם יקבלו בתום הפרויקט?
ליאור: "אנחנו הולכים להרוס בניין של 18 דירות ולבנות במקומם שני בניינים בני שבע קומות כל אחד, שבהם 45 דירות חדשות. בעלי הדירות יקבלו תוספת של 7 מ"ר לשטח הדירות הקיימות, מרפסת שמש בשטח 12 מ"ר, חניה נוספת שתירשם על שמם בטאבו וכמובן מפרט טכני מודרני ומשודרג. להערכתנו, שווי הדירות שברשותם יעלה בכמיליון שקל לפחות". 

שמרית רוזנפלד, הבעלים והמנכ"ל של חברת השיווק רוזנפלד, המובילה את הפרויקט בפן השיווקי, אומרת כי: "מאחר שמדובר בקבלת החלטה שבאה לרוב ממקום מאוד אמוציונלי, ואנו צופים שרוב קהל היעד יהיה למגורים, אני תמיד מנסה לנטרל את ההחלטה שלהם כך שתתקבל ממקום שכלתני וכהשקעה גרידא. ופה אין לי ספק שיש את כל האלמנטים שמצביעים על כך שתהיה השבחה גבוהה: העובדה שרעננה נמצאת בין הערים שמובילות את ההתחדשות העירונית אך עדיין לא נמצאת בפיק שלה; וכן שרכישה לפני קבלת היתר הבנייה לעולם תהיה במחיר נמוך יותר לעומת היום שבו יחלו את הבנייה. 

“כל אלו מחזקים את העסקה הכלכלית ונשזרים בחוויית מגורים במיקום פנטסטי, עם נוף פתוח שפונה ברובו לצמודי קרקע, תמהיל דירות רחב וביטחון ברכישה מיזם שהוא גם הקבלן המבצע בפרויקט".

הפרויקט ברחוב אוסטרובסקי קיבל היתר הריסה ושלב הביצוע אמור כאמור להתחיל בקרוב. סיומו צפוי ב-2024, עם מסירת הדירות לבעלי הדירות ולרוכשי הדירות האחרות בבניין.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות