banner
בניינים ישנים בקריית באיליק // אילוסטרציה // צילום: קבוצת בראל
בניינים ישנים בקריית באיליק // אילוסטרציה // צילום: קבוצת בראל

עיריית קריית ביאליק מקדמת חלופת תמ"א 38 עם תוספת 4,000 יח"ד, בבינוי של עד 15 קומות

בעקבות המלחמה הוארך מועד ההחלטה ובקריית ביאליק הרימו את הכפפה – הוועדה המקומית צפויה לדון בהארכת ההודעה על הכנת תכנית

זיו גולדפישר 03.12.2023

4,000 יח"ד בבינוי של עד 15 קומות: עיריית קרית ביאליק מקדמת תכנית התחדשות בניינית שצפויה להחליף את תמ"א 38. התכנית הוגשה לוועדה המחוזית חיפה, והשבוע תתבקש הוועדה המקומית קריות להאריך את תוקף ההודעה על הכנת התכנית. ברקע להחלטה, עומדת לרשויות המקומיות שמקדמות חלופה, להאריך את מועד ההחלטה, זאת לאור מלחמת "חרבות ברזל". 

כזכור, בתחילת חודש אוקטובר 2023 פג תוקפה של התכנית הארצית תמ"א 38, אולם תוקפה הוארך ברשויות המקומיות שהתחייבו להגיש, בזמן הנוסף שניתן להן, תכנית עירונית מחליפת תמ"א 38, זאת עד ליום אישור התכנית העירונית המחליפה. 

על פי החלטת המועצה הארצית לתכנון ובניה, תנאי להארכת התוקף של תמ"א 38 בתחומי רשות מקומית כאמור, הוא הגשת התכנית העירונית המחליפה לוועדה המחוזית לא יאוחר מיום 1.2.2024, וברשויות בהן טרם התקבלה בעניין זה עמדת מועצת העיר, נקבע תנאי נוסף לפיו לא התקבלה התנגדות מטעם המועצה. אולם בתחילת חודש נובמבר, בעיצומה של המלחמה ונוכח דחיית הבחירות לרשויות המקומיות, הודיעו ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית כי נבחנת האפשרות לדחות את חלון הזמנים לקבלת עמדה כאמור במספר חודשים, עד לחודש מאי 2024. 

מסלולי ההתחדשות
הרשות המקומית קריית ביאליק ביחד עם הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית יזמו את "התכנית למיגון וחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה בקרית ביאליק", במטרה למגן ולחזק מבנים מפני רעידות אדמה וכן לעודד את התחדשות במרקם הוותיק בעיר. כעת היא מקבלת חשיבות נוספת, לנוכח איום הטילים. 

התכנית מגדירה מספר מסלולי ההתחדשות עיקריים לתמ"א 38: חיזוק ומיגון מבנים ללא תוספת יח"ד; חיזוק ותוספת למבנה במגרש בודד (תמ"א 38/1); הריסה ובנייה מחדש במגרש בודד (תמ"א 38/2); בבנייה משותפת במגרשים צמודים; הריסה ובנייה מחדש הכוללת חזית פעילה המשלבת שטחי ציבור מבונים או מסחר בקומת הקרקע. מימוש ההתחדשות יהיה באחד מהמסלולים ואז לא יחולו הוראות יתר המסלולים. 

זכויות הבנייה: עד 15 קומות ברחוב הראשי
התכנית קובעת זכויות בנייה בהתאם למיקום בעיר (רחובות ראשיים/רחובות פנימיים). במקרה של חיזוק ותוספת או מיגון בלבד, תינתן אפשרות לתוספת של 13 יח"ד חדשות על כל 16 יח"ד קיימות. תוספת לכל יחידה היא עד 12 מ"ר. תוספת הקומות היא 2 קומות טיפוסיות מורחבות, קומת גג חלקית וסגירה חלקית של קומת קרקע מפולשת (בהתאם לקווי הבניין המוגדרים). הזכויות הללו חלות בכל רחבי העיר.

לעומת זאת, בפרויקטים של הריסה ובנייה מחדש, זכויות הבנייה משתנות בהתאם למיקום. זכויות הבנייה ברחוב ראשי מעורב שימושים מסוג 1 יחולו על דפנות העיר, המתוחמות במזרח ברחוב דפנה ודופן הגדורה, במערב בדופן הבינוי לאורך כביש 4 וציר המטרונית, שם ניתן לבנות עד 15 קומות (13 קומות, גג וקרקע). 

זכויות הבנייה ברחוב ראשי מעורב שימושים מסוג 2 – מדובר ברחובות ראשיים בלב המרקם הוותיק, בהם רחוב קרן היסוד ושד' בן גוריון. שם יהיו זכויות הבנייה עד 12 קומות (10, גג וקרקע). בשני המקרים הללו, התכסית היא עד 50 אחוז במגרש בודד, 55 אחוז בבנייה משותפת במגרשים צמודים.

ברחוב ראשי, ללא עירוב שימושים, ניתן לבנות עד 10 קומות (8, גג וקרקע), בתכסית של 50 אחוז. ברחוב פנימי הבנייה היא עד 7 קומות (5, גג וקרקע), בתכסית של 45 אחוז על מגרש בודד, 50 אחוז בבנייה משותפת על מגרשים צמודים. על פי מסמכי התכנית, היא תאפשר תוספת של עד 4,000 יח"ד. 

את התכנית ערך אורי מזור, ממשרד אדם מזור-אלי פירשט אדריכלים.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות