banner

יזמים, זה בשבילכם – כך תבחרו את ערוץ המימון הכדאי ביותר!

היקפי הפרויקטים להתחדשות עירונית הולכים ומתרחבים ואיתם גם היקפי ההון הנדרשים. עו"ד ענבל פוני מפירמת שבלת ושות' עורכי דין, מסבירה אילו אפשרויות מימון עומדות היום בפני היזמים ובאיזה אפיק כדאי לבחור

ענבל שלום, האם היקפי המימון הגדולים משפיעים בהכרח על העלייה בסיכונים מצד גופי המימון?
"בשנים האחרונות אנחנו עדים לריבוי פרויקטים, בפרט פרויקטים להתחדשות עירונית הכוללים מספר בניינים ומתחמי פינוי בינוי. המשמעות היא בין היתר, עלייה גם בהיקפי המימון. במקביל לזאת, התחרות בשוק המימון על כל יזם ופרויקט גברה – והיזמים נהנים מתנאי אשראי מיטיבים. מבחינת גורמי המימון, השילוב הזה עלול להגדיל את סיכוני גורמי האשראי ואכן, בשנה החולפת בנק ישראל הורה לבנקים לנקוט שורה של צעדים, על מנת לצמצם את הסיכונים". 

האם אפשר להגיד שהתוצאה היא שגשוג של גופי מימון חוץ בנקאים ומה היתרונות שלהם?
"בהחלט כן, יותר ויותר גורמים חוץ בנקאיים מעמידים מימון, בפרט בתחום ההתחדשות העירונית. המגבלות של בנק ישראל לא חלות עליהן וזה מאפשר להם גמישות במימונים ובתנאים המסחריים והמשפטים. בנוסף, לוחות הזמנים שבהם הם פועלים הינם לרוב מהירים יותר, הן בשלב המו"מ על הסכם הליווי והן לאחר מכן – דבר המאפשר ליזמים לקבל מימון במועדים מהירים יותר". 

לסיום, עצה מעשית ליזמים – כיצד לבחור את ערוץ המימון המתאים?
"חשוב ומומלץ לפנות ליותר מגורם אחד, במיוחד ליזמים שזהו הפרויקט הראשון שלהם. לאחר מכן חשוב לבדוק הן את מאפייני הפרויקט הספציפי, את ההיבטים המורכבים, לוחות הזמנים ועוד,  והן לבחון האם ההצעה מאפשרת ליזמם למקסם את התשואה על ההון העצמי, כלומר להביא הון עצמי מינימלי, תוך עלויות מימון סבירות. לבסוף, יש לתת משקל לקשר האישי בין היזם לגורם המממן, ולבחון האם תיתכן יצירת מערכת יחסים ארוכת טווח, במסגרתה ניתן להסתכל על צבר הפרויקטים של היזם, במטרה להיטיב את תנאי המימון שלו".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות