אראל מרגלית עם ראש העיר קריית שמונה ויור רשות החדשנות עמי אפלבאום // יחצ

חברות מזון מובילות שוקלות להעתיק פעילותן לצפון

יוקם מאיץ עסקי בקריית שמונה ובגליל העליון וכ-400 מיליון שח יוקצו לתמריצים ייעודיים עבור חברות פודטק ומזון שיעברו לגליל העליון

כרמלה קופר 03.07.2018

תמונה: אראל מרגלית, ניסים מלכה, עמי אפלבאום // יחצ

באירוע להשקת קהילת החדשנות במזון שנערך בקריית שמונה, בהשתתפות כ-60 חברות המזון הגדולות בישראל ועשרות סטארטאפים בתחומי הפדוטק, הכריזו היזם, יו"ר קרן הון הסיכון jvp אראל מרגלית, יחד עם משרד הכלכלה, מעו"ף ועמותת 8200 על הקמת מאיץ עסקי, ראשון מסוגו בקריית שמונה ובגליל העליון ובכך, למעשה יהפוך למאיץ הצפוני ביותר בישראל. המיזמים הנבחרים יקבלו השקעה של מיליוני שקלים.

בין חברות המזון המתעניינות בהעתקת פעילות חדשנית ופיתוח לגליל העליון, נמצאות גם תנובה, אסם, יוניליבר, נסטלה, יקבי רמת הגולן, ויסוצקי, זוגלובק, יפאורה, חברות קאנביס, טחינה הנסיך, פרי ניב, מחלבות רמת הגולן, מילוטל, מנעמים, נביעות, טירת צבי, סולבר,  השחר העולה ועוד.

אקו סיסטם פודטק - קריית שמונה
אקו סיסטם פודטק – קריית שמונה

אראל מרגלית: "יזם בגליל כבר לא צריך לעבור לתל אביב. המאיץ שאנו פותחים כאן יחד עם האקוסיסטם שנבנה כאן  מייצר מרחב אידאלי לסטארטרפים ורשת קשרים בינלאומית וחיבור למשקיעים, בדיוק כמו בתל אביב. החיבור בין אתגרים עולמיים, החקלאות והחדשנות הישראלית מייצרים קטגוריה חדשה בהייטק העולמי. התפקיד שלנו יהיה לחבר את כל השחקנים , האקדמיה, החברות הרב לאומיות והיזמים תחת פלטפורמה אחת לקדם שיתופי פעולה במטרה  להפוך את ישראל והגליל העליון למוקד חדשנות עולמי בתחום המזון".

המאיץ ישמש פלטפורמה ליזמים מהגליל משלב הרעיון ועד שלב פיתוח והקמת הסטארטאפ. בלי הצורך לעבור למרכז. 6 המיזמים שיבחרו יזכו לליווי מקצועי כולל שירותים עסקיים , משפטיים , שיווקים וחיבור ישיר למשקיעים מהארץ ומהעולם. נחום איצקוביץ מנהל רשות ההשקעות במשרד הכלכלה הציג בפני 64 חברות המזון הגדולות בישראל את התמריצים המוצעים לחברות פודטק שיעברו לגליל והדגיש כי: "מיזמי פודטק יקבלו עדיפות על פני קטגוריות אחרות בכל הקשור לתמריצים  ויהנו מההטבה הייחודית של סבסוד משכורות עובדים בהיקף 35%  עד שכר של 30,000 שח. חברות אשר ירצו להקים מרכזי חדשנות ופיתוח בגליל יהנו מהטבות חסרות תקדים ביניהם: הפחתת מס חברות מ23 אחוז עד 6 אחוז בלבד,  קרקע חינם, מענק בגובה 30 אחוז השקעה במבנה וציוד יצרני, סבסוד 90 אחוז מעלויות פיתוח, 60 אחוז השתתפות בתכנית להטמעת תהליכי מו"פ וחדשנות טכנולוגית ועוד".

סהכ מדובר בהיקף של 400 מיליון שח המוקצים לתמריצים יעודיים עבור חברות פודטק ומזון שיעברו לגליל העליון.

שוק הפודטק מגלגל 11 טריליון דולר בשנה
קטגוריית הפודטק הוא תחום חדש וחם בעולם ההייטק המחבר בין חקלאות חכמה, פיתוחי מזון וחדשנות. שוק המגלגל 11 טריליון דולר בשנה ומהווה למעשה שילוב של ביוטכנולוגיה, מחקר רפואי, ניתוח DATA וחדשנות בתחום המזון. רק בישראל קיימים למעלה מ-313 סטארטאפים בתחום הפודטק, פעילות תאגידית של 253 חברות ו14 מוסדות אקדמאיים המתמחים בתחומי המזון, החדשנות והחקלאות.

שר הבריאות ליצמן ואראל מרגלית בכנס הפודטק בגליל
שר הבריאות ליצמן ואראל מרגלית בכנס הפודטק בגליל – יחצ

בכנס שנערך בקריית שמונה השתתפו נציגים מ- 18 שגרירויות, ביניהם שגרירי שוויץ, הולנד, דנמרק ושבדיה ונספחים כלכליים של בריטניה, ארגנטינה, איטליה, אוסטריה, קאטלוניה, ואקוודור. ראש עיריית קריית שמונה, ניסים מלכה, ציין כי:  "אני שמח שעברנו ממחאה ליוזמה. העובדה שנציגי 64 חברות מגיעים לעיר מתוך הזדמנות עיסקית ולא מתוך הזדהות עם כאב או כדי לתרום – מעידים על המהפך שעברה העיר קריית שמונה. החיבור בינינו לבין המגזר הפרטי-העיסקי הוא חיבור מנצח ובעתיד כולם ירגישו זאת".

תמריצים מפעלי פוד-טק
תמריצים מפעלי פוד-טק

גוף מחקר משותף למכללת תל חי ומיגל
המכללה האקדמית תל-חי ומכון המחקר מיגל, אשר חתמו לאחרונה על הסכם סינוף ביניהם, יהוו את הגוף האקדמי והמחקרי המרכזי אשר ילווה את הפעילות הענפה של תחום הפוד-טק בגליל. נשיא המכללה פרופ' יוסי מקורי אמר באירוע: "לתל-חי ומיגל מומחים בעלי שם, בתחומי הביוטכנולוגיה, החקלאות, המזון והתזונה שיוכלו לתרום רבות לפיתוחו של תחום הפודטק בגליל. אנו מחכים לקול הקורא שיצא לקראת הקמת מכון המזון, שתוקצב ע"י הממשלה ב- 21 מיליון ש"ח, מכון זה יוביל קדימה את תעשיית המזון בארץ ויתרום לחיזוק הקשר בין האקדמיה והתעשייה. מנכ"ל מכון המחקר מיגל, אבישי לוי ציין כי: "כמכון מחקר מדעי יישומי, מיגל ומו"פ צפון מפעילות טכנולוגיות מתקדמות בתחומי החקלאות, המהוות בסיס חשוב לתעשיית הפוד-טק. לגליל יתרונות רבים, אך לצידם גם אתגרים לא מעטים, עלינו לפעולה מהר, חזק ובצורה מקצועית".

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות