banner
פאנל ירושלים- תמונת מצב // צילום: דרור סיתהכל
פאנל ירושלים- תמונת מצב // צילום: דרור סיתהכל

ירושלים של זהב: "יש פה 40 אלף יחידות בתכנון מי יקנה אותן?"

בכירי מוסדות התכנון, העירייה והיזמים בדיון מיוחד על עתיד ההתחדשות העירונית בבירה. שירה תלמי באבאי: "אנחנו לא מפחדים מצפיפות"

"תל אביב לא מפסיקה לדבר על הקו האדום האחד שלה – הרכבת הקלה בירושלים כבר עובדת 12 שנה": תנופת התכנון והבנייה בירושלים הייתה במרכז פאנל בנושא "ירושלים  – תמונת מצב",  שנערך אתמול במסגרת כנס אתר מגדילים בבנייני האומה בירושלים, בהנחיית פרשן הנדל"ן גיא ליברמן.

שירה תלמי באבאי // צילום: דרור סיתהכל
שירה תלמי באבאי // צילום: דרור סיתהכל

שירה תלמי באבאי, יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ובניה ירושלים ציינה בפאנל כי: "מעטים האנשים שרואים ברכה בעמלם ואני זכיתי בהקשר הזה לראות את חזון הבנייה בירושלים מתממש. במשך שנים ירושלים נשכחה, היו מאשרים פה רק 3000 יח"ד בשנה, מאז שהועדה המחוזית דוגלת בצפיפות ודחפה במקביל את הבנייה למגורים, לתעסוקה את הסעת ההמונים הדברים השתנו. אנחנו לא מפחדים מצפיפות, נשמת אפה של העיר זה אנשים וירושלים לא צפופה. כיום אנחנו מתכננים את העיר פנימה, באמצעות התחדשות עירונית, אנחנו נותנים לאוכלוסייה הזדמנות לגור ליד מתחמי התעסוקה, נכון שזה לא קורה מספיק מהר אבל זאת ספינה מאוד כבדה לנווט ומי שנמצא באולם מבין את הפוטנציאל שעוד קיים. אנחנו רק התחלנו לגרד את האירוע יש אזורים בעיר שעוד לא הגענו אליהם וכל השכונות יעברו התחדשות. צריך להבין ש20% מהשיכונים הישנים בארץ נבנו בירושלים – ירושלים רק התחילה את המהפך".

ענבר וייס // צילום: דרור סיתהכל
ענבר וייס // צילום: דרור סיתהכל

ענבר וייס, סגנית מהנדס עיריית ירושלים  ציינה כי: "אנחנו נמצאים ברובע הכניסה לעיר. אני לא יודעת אם אתם רואים את המגדלים שצומחים פה מסביבכם עם רכבת קלה ועם רכבת כבדה השינוי הוא מהותי. אבל יש לנו הרבה אתגרים לדוגמא עם מבני הציבור, אנחנו עיר עם מערכת החינוך הגדולה בארץ עם שלושה מגזרים ועוד אלפי תתי מגזרים. יש אבן ירושלמית שירשנו מהבריטים ועדיין היא איתנו. אבל שתל אביב מדברת על הקו האדום שלה אנחנו רצים עם הרכבות הקלות יש לנו מערך הסעת המונים מטורף הרכבת הקלה עובדת כאן כבר 12 שנה. הקו הירוק יפתח עוד מעט בינואר 2026 ולרכבת הכבדה יש 2 תחנות במרכז העיר, אנחנו מתעסקים הרבה מאוד גם בדיזיין של הדבר הזה ומצפים מיזמים שמגיעים אלינו ממרכז הארץ להביא את הסטנדרט ואת הארכיטקטורה שתואמת את הבנייה ליד מערכות הסעת ההמונים".

עו"ד שרית אריאלי בן שמחון // צילום: דרור סיתהכל
עו"ד שרית אריאלי בן שמחון // צילום: דרור סיתהכל

עו"ד שרית אריאלי בן שמחון – יו"ר ועדת ערר מחוזית לתכנון ובניה ירושלים ציינה בפאנל כי: "כאשר משהו מגיע לוועדת הערר זה סימן שיש כשל. בירושלים אין תוכנית מתאר, יש מסמכי מדיניות והוועדה המקומית ירושלים היא לא ועדה עצמאית ולכן הרבה מאוד מקרים מגיעים לוועדת הערר ואין את הוודאות שכולם מצפים לה. ירושלים היא מאוד מורכבת".

עו"ד אורי בנקי // צילום: דרור סיתהכל
עו"ד אורי בנקי // צילום: דרור סיתהכל

עו"ד אורי בנקי,  שותף במשרד עוה"ד י. למברוזו ושות', ציין בפאנל כי:  "יש מורכבות בתכנון בירושלים כי יש בה אוכלוסייה ייחודית ולא מעט קשיים עם הצרכים של אוכלוסיות, כאלה שרוצים מרפסות סוכה או לא רוצים מרפסות סוכה- אלו מורכבויות שצריך ללמוד אותם. גם מבחינת בנייה לגובה מדברים עכשיו על פינוי בינוי שמבני הציבור ישולבו בקומה ה -14 כי אלו שימושים לימות השבוע והמגורים יתרכזו בקומות הנמוכות כפתרון לבעיית מעליות השבת"

אביעד מור // צילום: דרור סיתהכל
אביעד מור // צילום: דרור סיתהכל

אדר' אביעד מור, מנהל פרויקטים ראשי, קרן ריאליטי אמר: "אנחנו מסתכלים על ירושלים בהחלט כיעד אסטרטגי בעיקר בגלל המדיניות הסדורה והוודאות, כשאנחנו רוצים לבנות אנחנו צריכים לפעול בשיתוף פעולה עם הרשות המקומית ולמצוא למצוא את התועלת הציבורית הנכונה שמתאימה למקום גם ביחס לצרכים העירוניים וגם ביחס לקהילה המקומית. כיום הקרן עובדת עם 33 רשויות ברחבי הארץ. אנחנו מפזרים את ההשקעות שלנו גם מבחינת אופי הפרויקט, סוג הפרויקט ההיקפים של הפרויקט וירושלים מאוד מעניינת אותנו"

יחיאל סגל // צילום: דרור סיתהכל
יחיאל סגל // צילום: דרור סיתהכל

יחיאל סגל – מנכ"ל ובעלים קבוצת בית ירושלמי (BY) ציין בפאנל כי: "אנחנו רואים שיזמים רוצים להגיע לירושלים והחברות הגדולות ביותר כבר כאן, זה לא רק אירוע כלכלי שהם רוצים לעשות כסף, היזמים מתל אביב רגילים להקים פרויקטים של מגדלים, של  עירוב שימושים ועכשיו יש כאן את תרבות הנדל"ן המתאימה. מצד אחד שילוב של תשתיות, רכבות קלות, מדיניות ועדות התכנון לעידוד עירוב שימושים אגריסיבי,  ציר הרק"ל, מעונות סטודנטים מסחר תרבות, ירושלים עוברת מהפך לוקח זמן עד שזה מתממש אבל זה שינוי החזון של ירושלים". 

ינון מגזימוף // צילום: דרור סיתהכל
ינון מגזימוף // צילום: דרור סיתהכל

ינון מגזימוף – מנכ"ל ובעלים תב"ע קפיטל, פנה לחברות יזמיות שרוצות להכנס לירושלים: "שתדעו שקשה לעשות פה פרויקטים. יש שני אתגרים, הראשון הוא בבעלי הדירות זה אתגר שמחייב שיח נכון שיגרום להם להרגיש חלק, שותפים לפרויקט. האתגר השני הוא הביקוש, יש פה 40 אלף יחידות בתכנון מי יקנה אותן? העלייה לא מתרחשת בגלים שאומרים שיהיו, מחירי הדירות לא ברי השגה, אנחנו בהגירה נטו שלילית של מינוס 90 אלף תושבים והמשימה של כולם פה זה איך מביאים אותם בחזרה. והפתרון הוא באמצעות תעסוקה איכותית ברמות הכי גבוהות, אמזון, גוגל, מטא – כולם צריכים להיות פה" 

מגזימוף הוסיף ואמר ש"צריך לדבר על ההגירה השלילית מהעיר, 90 אלף תושבים עזבו יותר לעומת המצטרפים והמשימה שלנו זה להחזיר אותם". 

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות