banner
כנס התושבים // צילום: דרור סיתהכל
כנס התושבים // צילום: דרור סיתהכל

עצות הזהב של מומחי ההתחדשות העירונית

מקדמים התחדשות עירונית? אל תוותרו על מפקח מטעמכם! מגיעה לכם דירה נגישה? היזם חייב לספק! הבניין בסכנת הריסה? חפשו קבלנים שגם מציעים לכם לתחזק את הבניין! לא רוצים דירה גדולה? היזמים יכולים לספק לכם דירה קטנה וגם להחזיר לכם כסף!

תושבי ירושלים שהגיעו לכנס הנדל"ן השנתי של אתר מגדילים, קיבלו הרבה מידע מהמומחים ומנציגי העירייה. ריכזנו עבורכם את כל העצות:

עורכת הדין בתיה בראף שותפה במשרד הררי טויסטר ציינה בפתיחה הפאנל כי: ‏כולכם כבר מבינים את הפוטנציאל הנדלני והחברתי שיש בהתחדשות עירונית ואת השיפור הצפוי באיכות החיים. אבל אנחנו עורכי דין והיזמים שמכירים את העשייה ואת השוק , יודעים שיש אוכלוסיות מסויימות עם הרבה חששות , שלא נותנת אמון בתהליך. לכן בפאנל הזה אנחנו ננסה להסביר לכם באמצעות המומחים הכי טובים מה הן הדרישות מה הן היתרונות ומה הן הזכויות שאתם כדיירים יכולים לעמוד עליהן על מנת שהתהליך יזרום ולא יתעוררו בבניין שלכם מתנגדים. כי בכל בניין יש קשישים ויש אנשים עם צרכים מיוחדים וככל שניתן מענה לצרכים שלהם מהר יותר התהליך יצליח ויתקדם. עליכם לדעת שהמחוקק עומד היום לצדכם, ובחוק ההסדרים האחרון הקלו על הקשישים, לפי חוק ההסדרים קשיש נחשב מגיל 75 והוא יכול לקבל מספר חלופות מהיזם לדירה התמורה, הוא יכול לקבל אפשרות למגורים בבית אבות, הוא יכול לקבל כסף מזומן בשווי הדירה החדשה ולרכוש דירה בעצמו, הוא יכול לקבל שתי דירות קטנות או דירות מוכנות אחרות שיש ליזם בפרויקטים אחרים. ככל שתקחו אנשי מקצוע טובים יותר כך תצאו עם ידכם על העליונה.

עו"ד בתיה בראף // צילום: דרור סיתהכל מכנס "מגדילים"
עו"ד בתיה בראף // צילום: דרור סיתהכל מכנס "מגדילים"

הילית שחר – מנהלת תחום קשרי קהילה במינהלת התחדשות ירושלים כי: "הקמנו מרכז גישור עירוני שניתן להגיע אליו דרך בתי משפט עם מגשרים שמתמחים בהתחדשות עירונית, זאת על מנת לא להגיע להליכים משפטיים, יש גם גישור ללא עלות שאפשר לעשות מול יזמים והמטרה שלנו היא לסייע. לשאלת הקהל בנושא דירות מונגשות לאוכלוסיות מיוחדות היא ציינה כי, מי שצריך דירה מונגשת ויש לו היום דירה מונגשת הוא יקבל דירה מונגשת, והיזמים היום חייבים להראות לנו מה המענה שהם מציעים לדירה מונגשת, יש על זה פיקוח ואם היזם לא נותן ניתן לפנות אלינו".

 

הילית שחר // צילום: דרור סיתהכל מכנס "מגדילים"
הילית שחר // צילום: דרור סיתהכל מכנס "מגדילים"

סימה מאור – מנהלת התחדשות עירונית אזורים, ציינה כי: "בחברת אזורים יש מנגנון פינוי זיכוי שקובע את שווי דירת התמורה ומאפשר לבעלי הדירות לפני ההריסה לבחור כל דירה באחד מהפרויקטים של אזורים ברחבי הארץ".

סימה מאור // צילום: דרור סיתהכל מכנס "מגדילים"
סימה מאור // צילום: דרור סיתהכל מכנס "מגדילים"

 רועי דורון – ראש חטיבת התחדשות עירונית דן נדל"ן , ציין כי: "תקן 21 בא לוודא שיש התכנות כלכלית לפרויקט אבל יש את התקן ויש את הפרקטיקה התקן מאפשר הקמת קרן תחזוקה אבל יש דברים בתקן שלא מקבלים מענה לדוגמא אנחנו כיזמים מעמידים תחזוקה שוטפת לבניינים הישנים כדי שלא יוגדרו כמבנה מסוכן". 

רועי דורון // צילום: דרור סיתהכל מכנס "מגדילים"
רועי דורון // צילום: דרור סיתהכל מכנס "מגדילים"

רוברט אלמליח, בעלים חברת אדלר ציין גם הוא כי : "כאשר עושים מכרז ליזם צריך לבדוק היטב את היכולת הפיננסית, הותק והניסיון, צריך גם להבין שמחתימת ההסכם ועד לקבלת המפתח עוברות בממוצע כשמונה שנים שבהן שצריך לתחזק את הבניין. אני מציע לכם לדרוש מהיזמים שבחרתם לתחזק את הבניין התקופה הזאת שהיזם יהיה חברת האחזקה של הבניין.

רוברט אלמליח // צילום: דרור סיתהכל "מכנס מגדילים"
רוברט אלמליח // צילום: דרור סיתהכל "מכנס מגדילים"

אלי בלומנטל – מנהל התחדשות עירונית קבוצת אבני דרך אמר לדיירים כי: "יש יזמים או מחתימים שעושים בסופו של יום מכרזים ומשתוללים בהבטחת תמורות מתוך הנחה שמחירי הדירות יעלו הום יצליחו לעמוד בזה, הם עושים טעות, אנחנו מקפידים מאוד לתת את התמורות שניתן לתת ולא להבטיח הבטחות שלא ניתן לעמוד בהן, אנחנו רוצים להיות שקופים עם הדיירים אם אנחנו נרוויח אתם תרוויחו והכל עם שקיפות מלאה מהרגע הראשון".

אלי בלומנטל // צילום: דרור סיתהכל מכנס "מגדילים"
אלי בלומנטל // צילום: דרור סיתהכל מכנס "מגדילים"

 עו"ד אמיר עדיקא – שותף במשרד טל, קדרי, שמיר ושות' ציין כי: "לאוכלוסייה שלא מעוניינת בדירת תמורה גדולה, קיימת אפשרות במועד הפינוי לתת להם פתרון אחר כמו סכום כספי בשווי דירת התמורה שבאמצעותו יוכלו לקנות דירה במקום אחר או שהיזם יספק להם דירה קטנה יותר בפרויקט עצמו ואת ההפרש יקבלו במזומן. כמו כן יש אפשרות לעבור לדיור מוגן וגם במקרה זה לקבל את ההפרש במזומן". 

אמיר עדיקא // צילום: דרור סיתהכל מכנס "מגדילים"
אמיר עדיקא // צילום: דרור סיתהכל מכנס "מגדילים"

אדריכל גיל שנהב – שותף בחברה לפיתוח והתחדשות עירונית ציין כי: "דירה היא הנכס הכלכלי היקר ביותר של כל משפחה והמחשבה על סיכון של הנכס הזה היא דבר שאי אפשר לחשוב עליו ולכן כל מי שנמצא כאן חווה תחושה של אחריות כבדה, אחריות לשמור לכל אחת מהמשפחות שכאן על הנכס הכי משמעותי שלה. אני פעם אחת אדריכל שמתכנן 25,000 יחידות דיור בפינוי בינוי מצד שני אני שותף בחברה לפיתוח והתחדשות עירונית שמתמחה בייצוג בעלי דירות.

גיל שנהב // צילום: דרור סיתהכל מכנס "מגדילים"
גיל שנהב // צילום: דרור סיתהכל מכנס "מגדילים"

היום זה יום מיוחד עבור החברה שלנו כי אישרנו בתל אביב את התב"ע העשירית שלנו בפינוי בינוי. השנה הרגשנו שמשהו קורה בירושלים, יש הבשלה ויש תחושה שהגיע הרגע שגם ירושלים תאיץ את התחדשות עירונית ולכן הקמנו את השלוחה הירושלמית שבראשה עומדת איילת קראוס. בהתחדשות עירונית הצורך בפיקוח כפול, פעם אחת מטעם הקבלן אבל גם מצידם של בעלי הדירות צריך שיהיה מפקח שיבדוק את כל התהליכים ולא רק של הבניה בפועל. אני מאחל לכם שכבר תהיו בתהליך הבניה, אתם גרים בדירה שכורה ושואלים את עצמכם מה קורה בדירה והאם הבנייה מתקדמת כמו שצריך ובהתאם ללוחות המזנים. מה שאנחנו עושים זה כל חודש המפקח מטעם הדיירים מוציא דיווח עם תמונות מה קורה באתר מה קורה בלוחות הזמנים פעם בחודש אנשים מקבלים לביתם דיווח מפורט".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות