banner
אילוסטרציה // depositphotos
אילוסטרציה // depositphotos

לראשונה: יוצאים לשיפוץ מתחמים שנפגעו מירי טילים

לכל מתחם יוקצה לקבלן ביצוע אחד, שיפעל בפיקוח המדינה ובשיתוף פעולה עם הרשות המקומית ועם חברת הניהול הממונה מטעם מס רכוש

כרמלה קופר 02.07.2025

"משפצים באחדות": שר האוצר, שר הבינוי והשיכון ומנהל רשות המסים מכריזים על יציאה לפרויקט לשיפוץ מתחמים שנפגעו במלחמת "עם כלביא", לאחר שהושלם שלב היערכות הלאומית לשיקום אזרחי. על פי המתווה, קבלני הביצוע הגדולים בישראל ייטלו חלק בשיפוץ במתחמים שלמים. "לראשונה בישראל, קבלנים המתמחים בפרויקטים רחבי היקף יתמקדו בשיקום דירות פרטיות – במסגרת מודל חדשני של שיפוץ מתחמים ולא שיפוץ פרטני של דירה בודדת. כל מתחם יוקצה לקבלן ביצוע אחד, שיפעל בפיקוח המדינה ובשיתוף פעולה עם הרשות המקומית ועם חברת הניהול הממונה מטעם מס רכוש", נמסר בהודעת המשרדים.

כחלק מההיערכות, התקיימו פגישות תיאום עם ראשי הרשויות הנפגעות, וכעת פועלים הגופים הממשלתיים להרחבת הפרויקט לכל הערים והיישובים הרלוונטיים: "המסלול הממשלתי מציע לתושבים פתרון מהיר, איכותי וללא בירוקרטיה: אין צורך בהתנהלות מול קבלנים, קבלת הצעות מחיר או מעקב אחר עבודות – כל התהליך מנוהל על ידי המדינה, לרבות מימון, פיקוח וביצוע. כמו כן המסלול הממשלתי יסייע לאוכלוסיות המתקשות בהתנהלות מול הרשויות וייתן מענה למקרים של חוסר זמינות של קבלני שיפוצים".

איך זה יעבוד?
רשויות מקומיות ימפו אזורים שנפגעו ויגדירו "מתחמי שיקום", שיכללו מספר רב של בניינים ותשתיות הזקוקים לשיקום. לאחר מכן תיצור כל רשות מקומית קשר עם הדיירים המתגוררים במתחמים ותציע להם את האפשרות לשקם דרך המסלול הממשלתי. הרשות המקומית תעביר לקרן הפיצויים את הפרטים של הדיירים שייבחרו להצטרף למסלול זה, ונציגי קרן הפיצויים ייבדקו כי הדיירים עומדים בתנאים ואז ייצרו עימם. אין צורך לפנות ישירות לקרן הפיצויים על מנת להצטרף למסלול. 

קרן הפיצויים תבצע הערכה של הנזק בכל מתחם ותעביר את כספי הפיצויים לחברת הניהול הממונה, שתעביר אותם לקבלן המבצע ותפקח על ביצוע העבודות.

השר בצלאל סמוטריץ' // צילום: נגה מלסה, לע״מ
השר בצלאל סמוטריץ' // צילום: נגה מלסה, לע״מ

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר: "במקום בירוקרטיה, שירות. במקום עיכובים, פעולה. מודל חדשני שמחבר את כל הגורמים, מפנה את האזרח מהטרחה – ודואג לו מהשיפוץ ועד חזרה הביתה". 

השר חיים כץ // צילום: לע"מ | Depositphotos
השר חיים כץ // צילום: לע"מ | Depositphotos

חיים כץ, שר הבינוי והשיכון: "אנו משיקים מסלול ברור ופשוט לתושבים ללא טפסים מורכבים, דחיות ועיכובים, ובלי צורך לחפש עצמאית קבלן ביצוע". 

שי אהרונוביץ // צילום: אביחי סוחר | Depositphotos
שי אהרונוביץ // צילום: אביחי סוחר | Depositphotos

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים: "אנו מתמודדים בימים אלה עם אתגר חסר תקדים של מתן מענה לכ-45 אלף תביעות לנזק ישיר, מהן כ-35 אלף תביעות בגין נזק למבנה. אחד האתגרים הגדולים הוא המחסור בקבלני שיפוצים והמסלול הממשלתי נועד לעזור בכך. אנו לוקחים מספר גדול של נזקים, מאחדים אותם למתחם אחד ומכניסים חברת בנייה גדולה שתטפל בכולם בבת אחת. כך גם ניתן לרתום למהלך השיקום חברות שבדרך כלל לא מטפלות בנזקים נקודתיים למבנה אחד, וגם לחסוך לאזרחים את ההתנהלות מול הרשויות סביב השיקום וקבלת הפיצוי." 

רוני בריק // צילום: שירי גרופר | Depositphotos
רוני בריק // צילום: שירי גרופר | Depositphotos

רוני בריק, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, השותפה לפרויקט: "אנחנו גאים לקחת חלק ביוזמה הלאומית לשיקום מהיר של בתים שנפגעו. קבלני הביצוע הגדולים בישראל נענו לקריאה ונכנסים מתחת לאלונקה – למרות שמדובר בתחום שהוא מחוץ לעיסוקם הרגיל. הם מביאים את הידע, המשאבים והאנשים כדי להחזיר לתושבים את הבית והתקווה. זהו ביטוי לחוסן של ענף הבנייה ולערבות ההדדית שמאפיינת את החברה הישראלית בשעת חירום."

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות