banner
אוהד דנוס // יחצ
אוהד דנוס // יחצ

"טפטוף קל וחזרה של קהל יושבי הגדר אל השוק"

על פי המדד שייסד השמאי ומומחה הנדל"ן אוהד דנוס: "ביחס לרבעון המקביל אשתקד, נצפתה עליית מחירים בשיעור ממוצע נומינלי של 1.3% בערים שנסקרו"

תמונה: אוהס דנוס // יחצ

שמאי המקרקעין אוהד דנוס, מי שסייד את סקירות הנדל"ן בעת כהונתו כיו"ר לשכת השמאים בישראל, על פי שיטת העבודה שהייתה נהוגה באגף שומה שבמשרד המשפטים, אומר כי ברבעון הראשון של שנת 2018 נצפתה ירידה בשיעור של 0.6% נומינלי במחיר הממוצע של הדירות שנסקרו, לעומת הרבעון שקדם לו.

"במטרה לזהות ולבודד את שיעורי השתנות המחירים בתקופת הסקירה ביחס לרבעון הקודם, ולנוכח ריבוי המשתנים המשפיעים על מחירי דירות ורמת ההטרוגניות הרבה במאפייניהן, נבחרו מתוך כלל העסקאות ברבעונים הרלוונטיים דירות בעלות מאפיינים הומוגניים ככל שניתן, שכמות העסקאות בהן גבוהה יחסית",
מסביר דנוס, "הניתוח אינו כולל התייחסות תחשיבית לשדה 'שטח הדירה', מאחר ובחלק מהעסקאות המדווחות מופיע שטח דירה שונה, שאינו תואם את ההגדרה המקובלת לשטח דירה כפי שנקבע בחוק המכר".

על פי הסקירה,  לאחר ניפוי וטיוב נותרו ונותחו במדגם כ- 2,700 עסקאות לניתוח ב- 16 ערים. תוצאות הסקירה מעידות כי ברבעון הראשון של שנת 2018 נצפתה ב- 8 ערים מתוך 16, ירידה במחירי הדירות הממוצעים, ביחס לרבעון הקודם. ב- 6 ערים נצפתה עליה ובשתי ערים לא היה שינוי.

טבלת ריכוז של המחיר הממוצע לפי ערים לדירות בנות ארבעה חדרים (חדשות ויד שניה) ומגמות ההשתנות ברבעון הראשון
טבלת ריכוז של המחיר הממוצע לפי ערים לדירות בנות ארבעה חדרים (חדשות ויד שניה) ומגמות ההשתנות ברבעון הראשון

שונות גבוהה בין השכונות בירושלים, תל אביב וחיפה
מלבד המגמות של השתנות המחירים בערים השונות נצפתה רמת שונות מחירים אופיינית בכל עיר, שמבטאת את ההבדלים הקיימים ברמות הביקוש באזורים השונים שבעיר ואת רמת ההבדלים במאפיינים הפיזיים בין הדירות בעיר. "לעניין זה בולט נתון השונות של מחירי הדירות בערים ירושלים, תל אביב וחיפה, שבהן רמת שונות גבוהה אשר מצביעה על הפער שבין אזורי היוקרה לבין אזורים זולים יותר באותה העיר. שונות נמוכה יחסית נצפתה בערים הרצליה, כפר סבא ומודיעין, שאוכלוסייתן בעלת מאפיינים הומוגניים יחסית", אומר דנוס.

"התאוששת קלה"
באשר למחירים ביחס לשנה שעברה, הוא אומר: "נכון להיום, אנו עדים להתאוששות קלה בשוק הדיור ולהמשך הדשדוש במחירים, לאחר שעלו ב- 1.4% ברבעון הרביעי של 2017 ביחס לזה שלפניו. אם ברבעון הקודם ירד קצב העלייה ל- 1.2% לשנה, למרות העלייה הרבעונית במחירים, הרי שכעת הוא עומד על 1.3% לשנה, זאת, ביחס לרמה ברבעון הראשון של 2017.

"נראה כי הודעת האוצר על כך שאין באפשרותו לקדם את מס ריבוי דירות, הפרסומים הרבים אודות עיכובים וליקויים בתכנית הדגל מחיר למשתכן והמשך המדיניות המוניטרית המרחיבה של בנק ישראל, פועלים בכיוון של תחילת טפטוף קל וחזרה של קהל יושבי הגדר אל השוק, תוך שהם מצטרפים לרמת הפעילות המינימאלית החייבת להתקיים בו. עדיין לא ניתן לדבר על שוק הדיור במונחי ירידת מחירים או עליית מחירים מובהקת. מה שניתן להמשיך ולומר הוא כי בשנה החולפת המחירים ממשיכים לדשדש בערבוביה, פעם עליות מחירים בעיר אחת וירידות באחרת וברבעון שאחריו מתחלפות היוצרות". עוד על פי הסקירה,  
היקף המשכנתאות שנטל הציבור בחודש מרץ 2018 עמד על כ- 5.19 מיליארד שקל, גבוה בכ- 16% יחסית לחודש מרץ 2017.

"בערים שנסקרו,  נצפתה ירידה בשיעור של 0.6%  )נומינלי) במחיר הממוצע של דירות ברבעון הראשון של שנת 2018, בהשוואה לרבעון שלפניו. בשנה החולפת (ביחס לרבעון המקביל אשתקד), נצפתה עליית מחירים בשיעור ממוצע נומינלי של 1.3% בערים שנסקרו", מסכם דנוס את ממצאי סקירתו.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות