banner
עו"ד סיגלה בנון // צילום: תומר קצב | עו"ד סופי תהל אביטן // צילום: אורטל בן יוסף
עו"ד סיגלה בנון // צילום: תומר קצב | עו"ד סופי תהל אביטן // צילום: אורטל בן יוסף

"נלחמות על כל פרויקט": עורכות הדין שמחלצות מהבוץ פרויקטים להתחדשות עירונית

"לא מרימות ידיים, כשמנסים לגנוב לחברה פרויקט להתחדשות עירונית, אנחנו לא נוותר" – עו"ד סופי תהל אביטן מדברת לראשונה על העולם הקשוח של פרויקטים שמגיעים למבוי סתום, ועד להפקת לקחים: "גם הבכירים ביותר מפספסים סעיפים משמעותיים"

הן נפגשו לפני עשור בפקולטה למשפטים, הפכו לשותפות עסקיות ופתחו משרד שמוביל אג'נדה של ווינריות או במילים אחרות – עבודה קשה מכל הנשמה. הן בודקות את הפרטים הקטנים ביותר, חותרות לתת פתרונות (ועדיף לנצח) בכל תיק ותיק ולהפוך, בין היתר, את עולם הנדל"ן וההתחדשות העירונית לטוב יותר. עו"ד סופי תהל אביטן – מומחית לנדל"ן ועו"ד סיגלה בנון – מומחית לליטיגציה, הן מבעלות המקצוע שיזמים רוצים לצידם תמיד, ובמיוחד בשעת צרה.

בתקופה האחרונה נדרשו השתיים ללא מעט תיקים מורכבים, המושפעים משינוי חקיקה ומדיניות תכופים. לא אחת הן נקראות לתת פתרונות כאשר הפרויקט כבר מגיע לשלב המשבר, מה שלא מרתיע אותן מללמוד כל פרט מתחילת הדרך, לזהות כשלים, להשתמש בידע המקצועי והאמינות "שדבקו" לשמן, לתת פתרונות יצירתיים, ואף לבצע הפקת לקחים עם היזמים, על מנת להבטיח שטעויות העבר לא יחזרו על עצמן.

כך למשל התרחש בפרויקט פינוי בינוי מורכב, שבו התברר כי משרד אחר של עורכי הדין המייצג את היזמים, אינו עוסק בליטיגציה – תחום שאליו נגרר הפרויקט. בשלב זה, שבו הסתבך הפרויקט מול הדיירים ועורך הדין המייצג את הדיירים, הן נכנסו לתמונה. בפרשה הזו מדובר היה בפרויקט שבו הוחתמו מעל ל-50% מהדיירים, דבר המאפשר לחברה היזמית להמשיך ולקדם את הפרויקט למשך כארבע שנים, אולם לדבריהן דייר סרבן אחד הצליח לעכב את הפרויקט, ומעבר לכך החל במסע הסתה נגד החברה היזמית. בינתיים עורך הדין המייצג את הדיירים התחלף, ועלה חשש כי הוא פועל לכאורה לביטול ההסכם מול החברה היזמית. "נאלצנו להתמודד גם עם דייר סרבן וגם עם עורך דין חדש", מסבירה עו"ד תהל אביטן, "לכן, חזרנו לנקודת ההתחלה, וחתרנו להגיע ישירות לדיירים ולייצר הידברות. כלומר, ישנו ניסיון לבצע תהליך מתוקן לפרויקט שנתקע ובמידה וגם זה לא יצלח, רק אז נלך להליך משפטי. לא נוותר על אף פרויקט להתחדשות עירונית, בוודאי במצב שבו הוא כבר נמצא בשלבים מתקדמים".

אולם המקרים האמורים, הם עוד הקל במקרים שבהן מתמודדות עו"ד תהל אביטן ועו"ד סיגלה בנון. לאחרונה הן נדרשו לסוגייה מורכבת לא פחות, בעקבות כניסתו לתוקף של גיליון 9 לתקן 413 – זאת לאחר שעד לאוגוסט 2021 מבנה נמוך קומה שעמד בקריטריונים שנקבעו, יכול היה לעבור הליך של תמ"א 38/2 (הריסה ובנייה מחדש), ומתוקף כך יזמים רבים קידמו פרויקטיי התחדשות עירונית במבנים נמוכים – דבר שלא התאפשר יותר עם כניסת הגיליון לתוקפו.

"מהרגע שבו גיליון 9 נכנס לתוקף, הוועדה לא דנה עוד בבקשות להיתר לשינוי במבנה, כלומר לבניית תמ"א 38/2 על בניין מגורים", מסבירה עו"ד תהל אביטן, "מה שגרר נזק כלכלי גדול ליזמים שכבר קידמו פרויקטים. לפתחנו התגלגל מקרה כאמור, והחלטנו לעשות כל מאמץ להציל אותו. מבחינתנו, העובדה שהצלחנו לקבל דיון חוזר בוועדה המקומית, היא הישג משמעותי מאוד. מכאן לא הכל תלוי בנו ובמקרה של גיליון 9 מדובר כמעט במקרים אבודים מראש, אבל גם במקרים כאלו אנחנו נלחמות עד הסוף עבור היזמים".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות