banner
כחלון // צילום: אלעד מלכה
כחלון // צילום: אלעד מלכה

ישראל דורגה במיקום 49 במדד ה-Doing Business של הבנק העולמי

במשרד האוצר הביעו שביעות רצון, לאחר שישראל דורגה במיקום 49 במדד מתוך 190 מדינות: "שינוי המגמה מבטא את השיפור שחל בתהליכים בתוך משרדי הממשלה בשנים האחרונות", אומר החשב הכללי

תמונה: כחלון // צילום: אלעד מלכה

היפוך מגמה ושיפור במיקום של מדינת ישראל במדד ה-Doing Business של הבנק העולמי – מיקום 49 במדד מתוך 190 מדינות:  הבנק העולמי פרסם את הדו"ח השנתי של דירוג עשיית העסקים ("Doing Business"). בהתאם לדו"ח, מדינת ישראל מדורגת במקום ה-49. באוצר מדווחים כי מדובר בהיפוך מגמה ושיפור של דירוג מדינת ישראל במדד לעומת השנה שעברה, בה דורגה המדינה במקום 54, וזאת לאחר ירידה מתמשכת לאורך כעשור בדירוג של ישראל במדד.

החשב הכללי, רוני חזקיהו, אומר כי: "שינוי המגמה מבטא את השיפור שחל בתהליכים בתוך משרדי הממשלה בשנים האחרונות, בין היתר, על ידי המעבר לתהליכים מקוונים. לראשונה, הוגדר גורם שיתכלל את העבודה לשיפור מיקומה של ישראל במדד ויעמוד בקשר רציף מול הבנק העולמי בנושא. בשנת 2018, בעבודה משותפת עם משרדי הממשלה הרלוונטיים, שיקפנו לבנק העולמי את הנתונים והצעדים שבוצעו בשנים האחרונות ב-5 מתוך 10 תחומי המדד. בשנה הקרובה נמשיך בעשייה ונתמקד ביתר תחומי המדד וכן נבחן אפשרויות ודרכים לשפר עוד יותר את התהליכים הנמדדים, ולהפחית את הנטל הבירוקרטי".

רוני חזקיהו // צילום דר בון באדיבות דוברות משרד האוצר
רוני חזקיהו // צילום דר בון באדיבות דוברות משרד האוצר

משרד האוצר: מנסים לצמצם את הבירוקרטיה
בשנת 2017, קיבל אגף החשב הכללי תחת אחריותו את ריכוז הטיפול במדד ה-Doing Business אל מול הבנק העולמי ומשרדי הממשלה וזאת, כהמשך ישיר להמלצות הועדה הבין-משרדית לשיפור הסביבה העסקית. "בעקבות זאת, לראשונה יצאה משלחת מטעם מדינת ישראל לבנק העולמי, כדי להציג בפני הבנק העולמי בין היתר את השינויים והשיפורים שבוצעו בתחומים השונים על ידי משרדי הממשלה. זאת במטרה לצמצם את הבירוקרטיה ולהקל על עשיית העסקים בישראל, על מנת שאלו יקבלו ביטוי במסגרת המדד. השיפורים המשמעותיים ביותר נרשמו במדד רישום נכס ומדד היתרי בניה בהם מדינת ישראל עלתה 41 ו-24 מקומות בהתאמה", מסבירים באוצר.

מדד עשיית עסקים מהווה אינדיקטור עולמי לגבי קלות עשיית עסקים במדינות השונות. התוכנית לשיפור הסביבה העסקית, ששיפור דירוג ישראל במדד הוא אחד מתוצריה, באה במטרה לתמוך ביעד האסטרטגי של משרד האוצר להגדלת הצמיחה והפריון במשק. בעקבות המלצות הועדה הבין-משרדית לשיפור הסביבה העסקית, החלה לפעול בספטמבר 2018 ועדת מנכ"לים בראשותו של החשב הכללי, מר רוני חזקיהו, בהשתתפות משרד המשפטים, משרד הכלכלה, משרד ראש הממשלה, רשות המיסים ואגף התקציבים באוצר. במסגרת עבודתה, מונו צוותי עבודה בין-משרדיים שמטרתם לפעול להפחתת הנטל הבירוקרטי בתהליכי הממשלה מול המגזר העסקי ולהקל על עשיית העסקים בישראל.

שר האוצר, משה כחלון: "תפקידנו כמדינה לייצר סביבה עסקית נוחה שתעודד צמיחה. קבענו יעדים לשיפור הסביבה העסקית ואני שמח שאנחנו עומדים בהם בהצלחה. נתוני הצמיחה הטובים, העלאת דירוג האשראי של ישראל ונתוני האבטלה הנמוכים מוכיחים שהכלכלה הישראלית חזקה ושאנחנו בכיוון הנכון. כדי להבטיח סביבה עסקית נוחה, אנחנו נמשיך את המגמה של העלאת דירוג הdoing business שהוועדה בראשות החשב הכללי רוני חזקיהו מובילה בהצלחה".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות