"תושב של רמת אליהו יקבל דירה חדשה במתחם האלף על דירת 60 מ"ר ישנה בשכונה"
רז קנסטליך , ראש עיריית ראשון: כדי לחדש שכונה כמו רמת אליהו צריך שיתוף פעולה של משרד האוצר, משרד השיכון והעירייה, ללא קרקע משלימה או דירות בתמורה לא ניתן לעשות את זה"
רז קנסטליך , ראש עיריית ראשון: כדי לחדש שכונה כמו רמת אליהו צריך שיתוף פעולה של משרד האוצר, משרד השיכון והעירייה, ללא קרקע משלימה או דירות בתמורה לא ניתן לעשות את זה"
"פרויקט ההתחדשות העירונית בשכונת רמת אליהו הוא מבצע משולש של משרד האוצר, משרד השיכון והבינוי ושל עיריית ראשל"צ. שכונה שלמה שהולכים להרוס וצריך להבין את המשמעות של זה, זה הקמה של מוסדות ציבור וחינוך, כבישים, תשתיות וכו'. חייבים קרקע משלימה או דירות בתמורה כדי שזה יצא לפועל", דברים אלו אמר רז קנסטליך , ראש עיריית ראשון לציון בשיחה עם כרמלה קופר העורכת הראשית של אתר מגדילים בכנס הנדל"ן השנתי של האתר שנערך בשבוע שעבר במלון רמדה בירושלים.
לדבריו, היום תושבי רמת אליהו מקבלים מפתח תמורת מפתח בשכונות החדשות. אם רשות מקרקעי ישראל שיווקה קרקע לפרויקט, היזם צריך למסור כ-20% מהדירות בפרויקט למנהלת והן ישמשו כדירות תמורה לתושבי השכונה. לאחרונה סיימנו מכרז של עיריית ראשל"צ, במתחם האלף ושיווקנו קרקע ל כ- 552 יח"ד שמתוכן כ- 150 יח"ד יוקצו לתושבי רמת אליהו. תושב רמת אליהו מקבל על דירה בת 60 דירה חדשה במתחם האלף. יש גבול של כמות התושבים ששכונה יכולה להכיל. חייבים לעשות פיזור.
עוד ציין קינסטליך כי ראשון לציון היא העיר הרביעית בגודלה, הולכים להתווסף לה מאה אלף תושבים בשנים הקרובות, שחלק מהם כתוצאה מההתחדשות ברמת אליהו, אבל גם בצריפין בונים אלפי יח"ד. בגודל הגיאוגרפי שלנו אנו יותר גדולים מת"א. אין ספק שיצטרכו בעתיד הרחוק לעשות חשיבה איך בונים נכון יותר. במתחם אלף יש מגבלת גובה בגלל קו תעופה. אם לא הייתה מגבלה הייתי עולה למגדלים של 120 מ'. בעתיד לא יהיה מנוס יצטרכו לבנות הרבה יותר לגובה. היום אני נלחם בכל הגופים כדי לבנות לגובה ולהשאיר כמה שיותר חללים פתוחים למטה.
נושא נוסף שעלה בשיחה הוא קצב בדיקת התוכניות בעירייה. לדבריו, קצב בדיקת התוכניות משתנה ברגע שהעיר חתמה על הסכם גג, אבל כוח האדם אצלי במנהל ההנדסה נשאר אותו דבר, והיום חסרים לי בערך 15 בודקי תכניות , אי אפשר להביא עובדים בשכר כזה נמוך. תנו לראש עיר את היכולת להביא בודקי תכניות בשכר של 15,000 ₪ לחודש ולא בשכר של 8,500 ₪, אבל זה לא נגמר רק בבודקי התוכניות, גם אצל מנהלי האגפים אין קורלציה בין השכר לכמות העבודה אנשים בהנדסה משקיעים ,אנחנו צועקים את זה בשלטון המקומי. צריך לתת לראשי הרשויות את הסמכות לתת לעובדים את השכר שמגיע להם.
בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל
קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן