banner
ישראל גל בכנס "מגדילים" // צילום: דרור סיתהכל
ישראל גל בכנס "מגדילים" // צילום: דרור סיתהכל

לצערי אין ממשלה בישראל כבר הרבה זמן, אין ממשלה שמקבלת החלטות, שמובילה מדיניות, שפותרת בעיות"

ישראל גל, ראש עיריית קרית אונו ציין בכנס הנדל"ן השנתי של מגדילים שאפשר להבין את ראשי הערים שלא מקדמים התחדשות עירונית, יש להם המון לחצים וזה לא פשוט להוביל תהליכים ומדיניות. אנו חיים במדינה מאוד מורכבת ועל מנת לפתור את זה קצת דיקטטורה לא תזיק, צריך לקבל מדיניות בצורה אחידה וברורה שתעבוד אצל כולם"

בכנס "ישראל מתחדשת" טענו יזמים כי הרשויות מקשות על קידום התחדשות עירונית והמדינה לא עושה מספיק כדי לקדם את זה.

אלכס מריאש – מנכ"ל הכשרת הישוב התחדשות עירונית ציין בכנס כי אם מדברים על הרשויות המקומיות אז חייבים להבין את כללי המשחק ואני חושב שהבעיה העיקרית שאף אחד לא תחם את לוחות הזמנים לאשר תכניות. אף אחד לא אוכף את זה. העיריה יכולה לשנות את דעתה לגבי הפרויקטים ולסובב את כל הסיפור. זה כמובן משליך על מחירי הדירה. המחירים ימשיכו לעלות, אני לא רואה אותם נעצרים, אלא אם כן יהיה מישהו שינהל את כל האירוע הזה.

אלכס מראיש בכנס "מגדילים" // צילום: דרור סיתהכל
אלכס מראיש בכנס "מגדילים" // צילום: דרור סיתהכל

נתי גלבוע – מנהל פרויקטים שיכון ובינוי ציין אף הוא כי בהתחדשות עירונית , השיטה היא בעייתית כיוון שבסוף מי שמנהל את הענף זה לא הרגולטור אלא המגזר המוניציפלי. שואלים אותי מתי אני אוכל להיכנס לדירה, אני לא יודע אם לבכות או לצחוק,  כל עוד הניגוד הזה לא ייפתר צריך להבין שזה המצב ולהפסיק להתבכיין. במקומות שבהם יש בעיות של תשתיות ניתן להגיע להסכם עם הרשות, אנחנו עשינו משהו די ייחודי עם עיריית ת"א – אנחנו הולכים לפתח את התשתיות להקים יותר מאלף יח"ד, אבל איפה המכנה המשותף הגדול לדעתי? בתמריצים לרשויות. תעשו צעדים גדולים כדי שנוכל ליצור שינוי בזמן קצר. לא חסר מה לעשות. 

נתי גלבוע בכנס "מגדילים" // צילום: דרור סיתהכל
נתי גלבוע בכנס "מגדילים" // צילום: דרור סיתהכל

 

ישראל גל – ראש עיריית קריית אונו ציין כי אנחנו שמנו לנו כיעד את ההתחדשות העירונית. אנו מובילים את בתחום ואצלנו היה הפינוי בינוי הראשון בארץ. התווינו מדיניות וקבענו כל מה אחד בדיוק מה הוא מקבל. לא צריך לספר סיפורים לתושבים או ליזמים, כל אחד יודע את זכויותיו בכל נקודה ונקודה. אין דרך טובה מזו. בעוד 5–7 שנים לא יהיו בניינים בעיר שבהם גברת מבוגרת תצטרך לעלות לקומה רביעית בלי מעלית. הדרך הנכונה היא לקבוע מדיניות. על בסיס זה התחלנו להוריד חסמים. המדיניות שלנו הייתה פחות יח"ד ופטור מהיטל השבחה. כשיש דברים ברורים משתחררים מחסמים. אנו יכולים לשמש מודל בעניין הזה , אבל אפשר להבין את ראשי הערים, יש להם המון לחצים וזה לא פשוט להוביל תהליכים ומדיניות. אנו חיים במדינה מאוד מורכבת ועל מנת לפתור את זה קצת דיקטטורה לא תזיק. צריך לקבל מדיניות בצורה אחידה וברורה שתעבוד אצל כולם, ובשביל זה צריך ממשלה. ולצערי אין ממשלה במדינת ישראל כבר הרבה זמן, שמקבלת החלטות, שמובילה מדיניות, שפותרת בעיות.

יגאל אהרוני בכנס "מגדילים" // צילום: דרור סיתהכל
יגאל אהרוני בכנס "מגדילים" // צילום: דרור סיתהכל

יגאל אהרוני – מנכ"ל עמידר ציין בכנס כי הגיל הממוצע של דירת עמידר הוא 40 שנה, כרגע יש 650 פרויקטים בהתחדשות עירונית שכוללים אלפי יח"ד ושבהם עמידר מחדשת את הדירות שלה באמצעות היזמים. לגבי בניינים שבהם יש רוב דיירי עמידר, יש הסכם משנת 2019 שעמידר יכולה לשמש כיזם אך המדינה לא הצליחה להביא אף פרויקט למימוש. התחדשות עירונית זה משהו שיזמים יודעים לעשות מצוין ובניהול סיכונים סביר. עמידר חתמה לאחרונה עם המדינה על הסכם חדש במסגרתו עמידר תוכל לממש פרויקטים של התחדשות גם עם יזם שהיה שותף יחד עם עמידר, מאז חתימת ההסכם כבר יצאנו למספר מכרזים מול יזמים והביקוש הוא הרבה מעבר למה שציפינו. 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות