banner
עו"ד בני זלמנוביץ בכנס "מגדילים" // צילום: דרור סיתהכל
עו"ד בני זלמנוביץ בכנס "מגדילים" // צילום: דרור סיתהכל

"הוועדות המקומיות שמות את הזרקור לא במקום הנכון יש להן יכולת אדירה להרוויח הרבה יותר היטלי השבחה ופחות להיטפל לאזרח הקטן"

בפאנל בנושא מדיניות והחלטות ועדת ערר ירושלים ציין בני זלמנוביץ יו"ר ועדת ערר ירושלים ודרום כי שווי השוק האמיתי לא מעניין היום את הועדות המקומיות או את היזמים

"החוק מדבר על שווי שוק, שאני בודק היטל השבחה, אני בודק אותו לפי שווי שוק אבל כל אחד מהשחקנים, שווי השוק לא מעניין אותו, הועדה המקומית אומרת לנו הנכס שווה 3 מיליון ₪ , אבל זה לא באמת שלושה מיליון ₪, כי אני צריך להכניס כל מיני פוטנציאליים שהשווי מגלם, היזם מצידו אומר שזה לא 3 מיליון ₪ כי היו לו זכויות שלא באו לידי ביטוי וכדו… יוצא מזה שהיום יזם לא יודע מתי יחייבו אותו, איך ייחשבו את היטל ההשבחה ועל בסיס איזה אקט תכנוני. דברים אלו אמר בני זלמנוביץ יו"ר ועדת ערר ירושלים ודרום בפאנל בנושא מדיניות והחלטות ועדת ערר ירושלים שהנחתה כרמלה קופר עורכת ראשית של אתר מגדילים בכנס הנדל"ן השנתי של מגדלים שנערך בשבוע שעבר במלון רמדה בירושלים.

לדבריו, בכל הקשור להיטלי השבחה יש לחזור למקור. "אני חייב לומר שהוועדות המקומיות שמות את הזרקור במקום הלא הנכון, יש להם יכולת אדירה להרוויח הרבה יותר היטלי השבחה ופחות להיטפל לאזרח הקטן. אם ייצרו ודאות ליזמים במועד אישור התוכנית בין אם זה לגבי מטלות ציבוריות ובאמצעות הסרת חסמים שם נמצא הכסף הגדול, לא לבנות על אזרח שמוכר דירה ויש סיכוי קלוש שתהייה שם איזו תוכנית בעתיד ולדרוש ממנו היטלי השבחה. שהוועדות ייצרו וודאות במועד הקובע  ושם הכסף הגדול.

עו"ד שרית אריאלי בן שמחון בכנס "מגדילים" // צילום: דרור סיתהכל
עו"ד שרית אריאלי בן שמחון בכנס "מגדילים" // צילום: דרור סיתהכל

עו"ד שרית אריאל בן שמחון יו"ר ועדת ערר רישוי ירושלים ציינה כי בגדול מה שאנחנו רוצים להשיג בתמ"א 38 זה חיזוק מבנה ובפינוי בינוי הגדלת היצע של יחידות דיור ויצירת שטחי ציבור. שאנחנו רואים שיש קושי כלכלי התכנון לא ילך אחרי הכדאיות. שמעתי יזמים אומרים שאם הרווח היזמי יהיה מוגבל ל–17% זה יהיה בסוף הנתון המקסימלי. מה שאנו רוצים זה להביא למיקסום, לא מעניין אותנו כמה היזם הרוויח. אנו לא נכנסים למו"מ שקיים בין הדיירים ליזם ,זה חלק פרטי שלהם, כל עוד אנו כמוסדות תכנון יכולים להעצים זכויות שם נהיה.

יש תכנית בת"א שהגדירה תועלות ציבוריות, הרווח היזמי צריך להיות בכפוף לכך שיהיו תועלות ציבוריות. זה דבר שנסגר בשיח. אנו הרבה פעמים על תקן של גננות בוועדות הערר. הרבה פעמים מגיעות לוועדות ערר נושאים של בתים משותפים, צריך להתחשב באחר ואתה לא יכול לבנות אם הוא לא מרשה את זה. הנושא של נגישות, מעליות – צריך לשים את השיקולים הקנייניים בצד, שיפתרו את המחלוקות בערכאות הרלוונטיות. 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות