banner
צילום: אסי אפרתי
צילום: אסי אפרתי

התאחדות הקבלנים יצאה למאבק בדרישה לפצות את הקבלנים

הדרישה: "לפצות את הקבלנים שבונים תשתיות ומבני ציבור, על זינוק בעלויות תשומות הבניה". בהסתדרות הודיעו כי הם תומכים במאבק

מגדילים 01.08.2022

התאחדות הקבלנים בוני הארץ ערכה הפגנת מחאה מול קריית הממשלה בתל אביב, בעקבותיה נמסר כי: "מדובר במחאה של הגוף המייצג את הקבלנים בישראל על פיצוץ המו"מ עם הממשלה שבו הציגו הקבלנים דרישה מהממשלה לפצות את הקבלנים שבונים תשתיות ומבני ציבור, על זינוק בעלויות תשומות הבניה בעקבות הקורונה והמלחמה באוקראינה. לפי נתוני BDI רק בשנת 2021 קרסו מעל 600 קבלנים. להערכת ההתאחדות – רבים מהקבלנים הללו נגרעו מהענף בעקבות סירוב המדינה והעיריות לפצות אותם על ההתייקרות בתשומות הבניה". 

צילום: אסי אפרתי
צילום: אסי אפרתי

ראול סרוגו, נשיא ההתאחדות, מסר כי: "אנחנו כאן לפתחה של קריית ממשלה של הממשלה הזאת וקודמותיה, מכאן התגלגל המשבר העמוק שבו נתונים קבלני הביצוע בישראל – ולפתחה ישובו ההשפעות הקשות שהוא יצור במשק הישראלי. נציגי הממשלה יושבים פה במשרדים הממוזגים שאנחנו בנינו ומתעלמים מאיתנו. ממשלת ישראל חייבת לראות בקבלן שותף ולא אויב. אנחנו כאן כדי להבהיר לממשלת ישראל –המצב חמור ופוגע בקבלנים ובעובדים". 

יו"ר הסתדרות עובדי ענף הבניין והתעשיות הנלוות שלו, יצחק מויאל אמר: "יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד ואני תומכים במאבק הצודק הזה, אנחנו אתכם. לא יתכן שהמדינה תתעלם מהדרישות הצודקות שלכם,  לא יתכן שימשך המשבר הזה בלי שהממשלה תסייע. אם לא יהיה שינוי בגישה של הממשלה המאבק הזה יחריף ואנחנו נשבית את הענף כולו, היום זה אצל קבלני התשתיות – מחר גם במקומות אחרים". 

צביקה דוד, סגן נשיא ויו"ר אגף תשתיות בהתאחדות, מסר כי:" בישראל אין גוף ממשלתי המרכז את צורכי הפיתוח בענף התשתיות והבניה הציבורית, ויכול לדאוג לתיאום ושיתוף פעולה בין כל הרשויות הנוגעות בדבר. השלב הבא שצריך להיות מיידי הוא הקמת גוף מרכז ומקצועי של הממשלה שיוביל את העשייה בתחום הבניה הציבורית והתשתיות ויישם את הפתרונות שכולנו משוועים להם".  

ניר ינושבסקי, סגן נשיא ויו"ר אגף בנייה חוזית בהתאחדות, מסר כי:  "צריך להשקיע יותר בתשתיות. בנק ישראל המליץ זאת, המחוקק קורא לכך, הממשלה מחליטה החלטות וכולם מרגישים את הצורך בכל שעה בפקק. אבל אף אחד לא דן באיך עושים זאת. הרי אם צריך להכפיל את ישראל בתוך 20 שנה הרי שאת התשתיות צריך יותר מלהכפיל. נדרש גם לשפר את יכולת התקצוב וקביעת הלו"ז של מזמיני העבודה. אם המדינה לא תעמיק את הטיפול, זרוע הביצוע פשוט תגווע והמדינה תישאר עם יכולת ביצוע מוגבלת , תוכניות על הנייר ותקועה בפקק". 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות