banner

אופטימיות בחברת הענק טר ארמה: "בונים את הארץ, וגאים בזה"

בחברת הייזום, הבנייה והתשתית מהגדולות בישראל, מאמינים שהעתיד נמצא בהתחדשות העירונית. אלון שחף: "זהו צו השעה"

אלון שחף, מנכ"ל טר ארמה יזום ובינוי, אחת מהחברות הייזום, הבנייה והתשתית הגדולות בישראל, התארח באולפן הפתוח, ודיווח על מצב פעילות אתרי הבנייה, שנמשכת בעיצומה של המלחמה: "חזרנו לפעילות חלקית באתרים, משתדלים להכניס עובדים זרים אבל המכסה מוגבלת", אומר שחף, ומסביר כי המציאות הנוכחית תביא בהכרח לעיכובים בפרויקטים. עם זאת, כחברה יזמית וקבלנית, טר ארמה ממשיכה להוביל את הבנייה באתרי ההתחדשות העירונית. שחף, מי שאמון על תחום היזמות, ההתחדשות העירונית והמגורים בחברה, אומר עוד כי: "בהיבט הביצוע, האתרים במתחמי התחדשות עירונית עובדים, לוחות הזמנים הם דבר קריטי, ואנחנו פועלים להתקדמות כל העת. בהיבט של קידום פרויקטים מול הוועדות המקומיות הדברים עומדים, הבחירות עצרו את הפעילות בוועדות וזה מורגש בקידום תוכניות פינוי בינוי. זו הולכת להיות שנה קשה בענף הנדל"ן". 

האם יש תחושה שרשויות מקומיות מתנגדות להתחדשות עירונית?
"אני חושב שהמלחמה, האסון שפקד אותנו ב 7.10, חייב לגרום למקבלי החלטות לשנות את הקונספציה. הדבר נכון גם להתחדשות עירונית. חייבים לשנות את הקונספציה. 18 שנה לתמ"א 38 ואנחנו מדברים על סדר גודל של כ- 5 אחוז מהמבנים בישראל שחוזקו, התמ"א לא עמדה ביעדים שלה, ואני חושב שהמלחמה הראתה לנו את החשיבות המובהקת לממ"דים לדיירים. כל המדינה נמצאת תחת סיכון". 

איך מצליחים לקדם התחדשות בתוך מציאות של אי ודאות?
"אי ודאות היא הדבר המרכזי שמשפיע על כניסה לפרויקטים ועל הרווחיות שלהם. אנחנו כרגע מנסים לקדם את תהליכים אבל מי שיוביל את זה זו רק המדינה. הרי למה 18 שנה עבדו על התמ"א, ויש כל כך מעט התחדשות עירונית? כי המדינה חייבת לנקוט במספר צעדים מיידים לקידומה. 

"הראשון נוגע לוועדות התכנון. קבלת היתר לשינוי תב"ע (תוכנית בניין עיר) בהתחדשות עירונית לוקח עשור, עוד לפני שהתחלנו לבנות, זה לא יכול לקרות. צריך לתגבר את כוח האדם המקצועי בוועדות. הדבר השני שצריך לעשות הוא לתמרץ את הרשויות ולקבוע יעדים ולוחות זמנים".

מבחינת הדיירים, האם הם מוכנים להוריד את הדרישות?
"בתקופה האחרונה אנחנו רואים שבעלי הדירות מבינים את המשמעות של ממ"ד, והם מבינים שאסור לתקוע את הרכבת וחייבים להניע את הפרויקטים". 

איזה יתרון יש לכם כחברה גדולה בתוך מציאות של מלחמה?
"אנחנו גם חברה יזמית וגם קבלנית, זה נותן לנו גמישות גדולה בהתנהלות מול הדיירים ומול שלבי הביצוע. אנחנו מניידים כוח אדם בין הפרויקטים השונים, מנהלים משאבים וממשיכים לעבוד. 

"הדיירים בודקים את החוסן הכלכלי של כל חברה ויש לנו יתרון לעניין זה. החברה עוסקת בתעשיות, קבלנות, תשתיות, גשרים, אנחנו בונים את הארץ בכל הרבדים מעל 50 שנה, וגאים בזה". 

באיזה תחום נדל"ני נמצא העתיד של הענף והמדינה?
"אני מאמין בהתחדשות עירונית. אני חושב שזה עתיד המדינה, שצריך לנצל את הקרקעות בתוך מרכזי הערים, לחדש אותן, למגן את התושבים בממ"דים, זהו צו השעה ושם צריך להשקיע את יהבנו, ויפה שעה אחת קודם".  

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות