banner
עו"ד ענת בירן // צילום: בנימין אדם
עו"ד ענת בירן // צילום: בנימין אדם

התקבל ערר של יזם למימוש תוכנית בשכונת התקווה

עוה"ד ענת בירן: "ההחלטה נותנת פתח אחרון ליזמים ובעלי נכסים בשכונת התקווה לנצל את זכויות היתר שמציעה התוכנית"

התקבל ערר של יזם למימוש תוכנית 2251 לטובת אחוזי בנייה מוגדלים בשכונת התקווה, בכפוף לשינויים שיבוצעו במרפסות

ועדת הערר של מחוז תל אביב קיבלה ערר של יזם, שביקש היתר לבניית בניין בן 3 קומות ברחוב טלמון בשכונת התקווה למרות התנגדותה של העירייה.

היזם, אותו ייצגה עו"ד ורד מאירוביץ סייג ממשרד עוה"ד ענת בירן, הגיש את הבקשה בהתאם לתוכנית 2251 המאפשרת לבעלי נכסים במקום תוספת זכויות של 140% בשיטת כל הקודם זוכה ( 25% מהמגרשים ) .

עו"ד ענת בירן // צילום: בנימין אדם

מדובר בתוכנית שנכנסה לתוקף בשנת 1992 מתוך מטרה לעודד את התחדשות השכונה.  היזם נדרש במסגרת הבקשה להיתר להגיש סקר מטעם אדריכל המפרט את מצב המגרשים באזור ואת ניצול הזכויות עד כה. על פי המידע שהוצג לעירייה, על פי מספר ההיתרים שהוגשו לעירייה לניצול הזכויות המוגברות אחרי כניסתה של התוכנית לתוקף, היזם רשאי לקבל את הזכויות שביקש. אולם נציגי הוועדה המקומית טענו שיש  היתרי בנייה שניתנו בהתאם לתוכנית, עוד טרם כניסתה לתוקף וכי השכונה לא יכולה לשאת בבקשות נוספות לפי 140% ולכן סרבו לאשר את הבקשה להיתר.

ועדת הערר החליטה לקבל את הערר ופסקה כי אין מקום לכלול במסגרת המגרשים הזכאים לתוספת זכויות את אותם מגרשים בהם נבנו בניינים בהתאם להיתרים שהוצאו לפני כניסתה של תוכנית 2215 לתוקף. מתוך 8 הבניינים אותם סופרת הוועדה המקומית  כמגרשים שקיבלו עודף זכויות, רק 3 קיבלו היתר לאחר שהתוכנית קיבלה תוקף. אם כל 8 המגרשים ילקחו בחשבון יצומצם שיעור התמריץ שהתוכנית קבעה. לכן, הוועדה קבעה כי ההיתר יינתן ליזם בכפוף להסכמתו להכניס שינויים בכל הקשור למרפסות הבניין, בהתאם להחלטת הוועדה המקומית.

עו"ד ענת בירן התייחסה להחלטה וציינה כי: "הוועדה המקומית ניסתה לצמצם את התוכנית שהיא עצמה קבעה. ההחלטה נותנת פתח אחרון ליזמים ובעלי נכסים בשכונת התקווה לנצל את זכויות היתר שמציעה התוכנית. לאור עליית המחירים בשכונה מדובר במהלך משתלם המאפשר להפוך בתים צמודי קרקע לבניינים נמוכים".

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות