הקבינט אישר גיוס מיליארד שקל לרכישת דירות לדיור הציבורי
שר האוצר, משה כחלון: "הממשלה לא תתנער מאחריותה לזכאי הדיור הציבורי. יש להדגיש כי חברת עמידר תישאר חברה ממשלתית בבעלות מלאה ולא תופרט"
שר האוצר, משה כחלון: "הממשלה לא תתנער מאחריותה לזכאי הדיור הציבורי. יש להדגיש כי חברת עמידר תישאר חברה ממשלתית בבעלות מלאה ולא תופרט"
הקבינט החברתי כלכלי אישר את הצעת שר האוצר משה כחלון לגייס מיליארד ש"ח לטובת רכישה של כ-1,000 דירות למלאי הדיור הציבורי. זאת בהמשך להחלטה להקצות כ-5 אחוזים מכלל הדירות הנבנות כיום על קרקעות המדינה במסגרת תכנית "מחיר למשתכן" לטובת הגדלת מאגר דירות הדיור הציבורי והקטנת זמן ההמתנה של משקי הבית הזכאים.
על פי המתווה שיובא לאישור שרי הקבינט החברתי-כלכלי, תגייס חברת עמידר הון מהגופים המוסדיים ומהבנקים באמצעות הנפקת אג"ח. החזר ההלוואה שימומן מתקציב המדינה ייפרס על פני 10 שנים. סכום זה מצטרף להכנסות מחוק המכר המיועדות לרכישת דירות בהיקף של מיליארד שקל בשנת 2017.
משנת 2015 הוקצו מיליארד שקל לטובת רכישת דירות ו-350 מיליון שקלים עבור תחזוקה ושיפוץ לדיור הציבורי. בנוסף, במסגרת הסכם שנחתם בין משרד האוצר, משרד הבינוי והשיכון והסוכנות היהודית ייבנו כ-2,650 דירות קטנות המוקצות לזכאי הדיור הציבורי בסך כולל של 530 מיליון שקלים.
בשנה האחרונה חברת עמידר נערכה לקראת גיוס ההון שצפוי לצאת לפועל תוך מספר שבועות מרגע סיום העבודה הממשלתית בנושא. התקציב המיועד למימון רכישת הדירות תוקצב בתקציב המדינה לשנים 2017 ו-2018 ומובא בחשבון במסגרת ההתחייבויות לשנים 2019 ואילך בתקציב משרד הבינוי והשיכון.
שר האוצר, משה כחלון: "הממשלה לא תתנער מאחריותה לזכאי הדיור הציבורי. יש להדגיש כי חברת עמידר תישאר חברה ממשלתית בבעלות מלאה ולא תופרט. מדובר בבשורה עבור מאות משפחות שמחכות יותר מדי שנים לקורת גג במסגרת הדיור ציבורי. המהלך יקצר באופן דרמטי את זמן ההמתנה לדירה ויצמצם את תור הממתינים. ההחלטה הזאת היא חלק בלתי נפרד מהמאבק הצודק לצמצום הפערים החברתיים בישראל".
עמידר היא חברת ניהול הדיור הציבורי הגדולה בישראל, המנהלת עבור המדינה כ-40,000 יח"ד, וכן פועלת במגוון תחומים משיקים נוספים עבור הממשלה בהיקף של מאות מיליוני ש"ח בשנה. לפיכך, ולאור היקפי הפעילות ומגוון תחומי הפעילות, ישנו יתרון מובהק להפיכת עמידר לחברה מדווחת על כל המשמעויות הנלוות למהלך זה ובהן: הגברת השקיפות, דרישות דיווח נוספות, מנגנוני בקרה מורחבים, ממשל תאגידי וכדומה.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן