banner
ניר ינושבסקי // עומר שאול
ניר ינושבסקי // עומר שאול

התאחדות בוני הארץ: יש למנוע מהסינים השתתפות במכרזי תשתיות

בהתאחדות מבקשים מהחשב הכללי באוצר לקבוע בכל מסמכי מכרזי התשתיות האסטרטגיות בישראל איסור על השתתפותם של תאגידים בבעלות ממשלתית באופן כללי וכן, לקבוע כי כל התאגידים הסיניים הם חלק מגורם ריכוזי אחד הנשלט בידי ממשלת סין: "אין פה תחרות הוגנת"

ניר ינושבסקי // עומר שאול

התאחדות בוני הארץ פנתה אתמול באמצעות עורכי הדין ניב זקלר ועופר ארגוב ממשרד יגאל ארנון ושות', לחשב הכללי באוצר רוני חזקיהו, בדרישה להסדיר את השתתפות החברות הממשלתיות במכרזי תשתיות אסטרטגיים בישראל.

במכתב דורשים הקבלנים מהחשב הכללי לבחון את "ההשלכות הפוגעניות לאינטרס הציבורי בישראל ולתחרות של תאגידים, המצויים כולם בשליטת ממשלת סין, במכרזים לפרויקטים של תשתיות חיוניות בישראל בהיקפים של עשרות מיליארדי שקלים", אומרים בהתאחדות, ומוסיפים כי: "ההתאחדות מצפה מהחשב הכללי שיאסוף את העובדות הרלוונטיות, יחקור ויבחן אותן ועל בסיסן יפעל לשם התאמת תנאי המכרזים למציאות הבעייתית שמתרחשת בישראל, לפגיעה בתחרות השוויונית במכרזים בטווח הקצר ופגיעה אנושה ביכולתן של חברות מקומיות לשרוד בטווח הבינוני והארוך".

בין החששות שמביעים בהתאחדות מהשפעת זכייתן של חברות במכרזים- מסירת פרויקטים אסטרטגיים לידי ממשלת סין, מתן אחיזה הדוקה לממשלת סין במערך הובלת סחורות בכל העולם, מתן יתרונות תחרותיים לחברות הסיניות מול החברות הישראליות המתמודדות במכרזים וחשש מהתנהגות אנטי תחרותית של החברות הסיניות במכרזים.

בהתאחדות מבקשים מהחשב הכללי לקבוע בכל מסמכי מכרזי התשתיות האסטרטגיות בישראל איסור על השתתפותם של תאגידים בבעלות ממשלתית באופן כללי, לקבוע בכל מסמכי המכרזים בישראל כי יש לראות בחברות הסיניות המשתתפות גוף אחד כאשר חברות מאותו גוף רשאיות להשתתף רק בקבוצה אחת במכרז, ולקבוע כי כל התאגידים הסיניים הם חלק מגורם ריכוזי אחד הנשלט בידי ממשלת סין 

ניר ינושבסקי, סגן נשיא התאחדות בוני הארץ ויו"ר אגף בניה חוזית ציין כי :" לצערי הרב אנחנו "האחרונים לזהות" את הסכנה שבהשתלטות של ממשלת סין על תשתיות לאומיות של מדינת ישראל תחת הכינוי "חברות זרות" נאלצים עכשיו קבלני ישראל להתחרות במכרזים מול ממשלת סין, כאילו הם עוד קבלן ששיקוליו נטו מסחריים. מובן שאין פה תחרות הוגנת. החברות האירופאיות והאמריקניות הבינו זאת והחלו להדיר רגליהן ממכרזים אלו של המדינה.  ממשלת סין בוחרת לעצמה באיזה מכרזים לזכות משיקולים אסטרטגיים מדיניים ארוכי טווח. האם אנו יותר חכמים מהאמריקאים, הגרמנים, הקנדים ונדע יותר טוב להתמודד מול האיום הסיני שמנהל יחסים מסחריים ומדיניים עם מדינות אויב ומי בכלל דואג לכך שגם האינטרסים ארוכי הטווח של ישראל ישמרו?". 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות