banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

רמ"י מעמיקה פעילותה באנרגיה המתחדשת עם מכרז ראשון מסוגו

המכרז יאפשר שימוש כפול בקרקע חקלאית בנגב, בשני מתחמים לתכנון ולהקמת מתקן דו שימושי לייצור חשמל באנרגיה סולארית אגרו- וולטאית בירוחם

תחום האנרגיה המתחדשת ממשיך לתפוס תאוצה וברשות מקרקעי ישראל, שכבר זיהו את הפוטנציאל, מעמיקים את הידע, ההבנה והאפשרויות הגלומות בקרקעות המיועדות לפרויקטים. כך, השבוע מתפרסם מכרז ראשון  לדו שימוש בקרקע חקלאית שמטרתו לאפשר המשך שימוש בשטחים חקלאים פעילים, ולהקמת קולטנים בגובה  באופן שלא יפגע  בעיבוד השטחים החקלאיים.

כזכור, הכנסות רמ"י מעסקאות פטור סולארי עמדו בחמש שנים על כ-185 מיליון שקל בלבד אולם עם הביקושים לקרקע, המחירים עלו. כך למשל, לפני כחודש שילמה שיכון ובינוי כ-260 מיליון שקל יותר ממחיר המינימום שקבעה רמ"י לקרקע בנאות חובב. הזוכה השנייה שילמה כ-263 מיליון שקל, כאשר מחיר המינימום עמד על 17 מיליון שקל בלבד. העסקאות האחרונות משקפות את עליית המחירים ההיסטרית בקרקעות המדינה לאנרגיה מתחדשת. 

המכרז הנוכחי מציע שני מתחמים, כל אחד בשטח של כ-366 דונם. ברמ"י מציינים כי: "על הזוכה במכרז יהא לפעול להסדרת השימוש הסולארי (אגרו וולטאי – דו שימושי) באמצעות תכנית מפורטת והכל בהתאם להנחיית ועדת התכנון המוסמכת. הזוכה יחתום על חוזה הרשאה לתכנון לתקופה של 3 שנים עם סיום הליכי התכנון ייחתם עימו הסכם חכירה לתקופה שתקבע בהתאם לרישיון החשמל שיינתן ע"י רשות החשמל".

עוד מסבירים ברמ"י את ייחודיות המכרז הנוכחי, לעומת קודמיו: "החיסרון המרכזי של אנרגיה סולארית הוא תפיסת שטח משמעותית ביחס לטכנולוגיות אחרות לייצור חשמל, כאשר על פי רוב הקרקע המשמשת לשדות סולאריים היא קרקע חקלאית והשימוש בה לייצור חשמל בא במקום עיבוד הקרקע לחקלאות. מכרז זה הוא  חדשני ובא בעקבות ניסיונות שנעשו בשנים האחרונות בעולם, לאפשר שימוש דואלי בקרקע, לחקלאות ולייצור חשמל סולארי – במטרה לצמצם למינימום את הפגיעה ביבולים  ובתוצאות החקלאיות ולאפשר במקביל את השימוש הסולארי בקרקע". 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות