banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

בעלי דירות בפינוי בינוי ביטלו את ההסכם עם הקבלן והסכסוך הגיע עד לבית המשפט העליון

דיירי בניין ברמת גן, שביקשו לבצע תכנית פינוי בינוי, החליטו לבטל את החוזה עם הקבלן ששכרו לביצוע הפרויקט. בתגובה הוא הגיש תביעה לבית המשפט לחייב אותם לכבד את ההסכם – הדיון בעיצומו

זיו גולדפישר 22.01.2023

מקדמים הסכם פינוי בינוי ומעוניינים להחליף את החברה הקבלנית ששכרתם כדי להוציא לפועל את התכנית? מתברר שזה לא כל כך פשוט. את המציאות הזאת ניתן ללמוד מדיון המתנהל בימים אלה בבית המשפט המחוזי בתל אביב בין דיירים ברמת גן, שביקשו לבצע פינוי בינוי לבית החברה הקבלנית ששכרו. במהלך המשפט אף שלחה השופטת עינת רביד אזהרה לצדדים וקבעה כי עליהם "לפעול בתום לב", ולא לנקוט בצעדים שעלולים להשפיע על ההליך. ביום חמישי האחרון דחה בית המשפט העליון בקשה של תושבי רמת גן למנוע מבעלי החברה להגיש תצהיר מטעמו, למרות שחלף המועד האחרון להגשת התצהיר. 

ההליך המשפטי המתנהל בין חברת "אל טרנס מגורים", לבין 28 הדיירים בבניין ברמת גן החל לפני כשנתיים. מההחלטה עולה כי בשנת 2021 נחתם הסכם בין הדיירים לחברה לשם קידום פרויקט פינוי בינוי. בשלב מסוים התגלע סכסוך בין הצדדים. בתביעה שהגישה החברה לבית המשפט היא טוענת כי ההסכם בוטל על-ידי הדיירים שלא כדין, וביקשה להוציא צו הצהרתי הקובע כי ההסכם "הינו שריר וקיים, ותקף לכל דבר ועניין". לצד התביעה, הגישה החברה בקשה למתן צו מניעה זמני שיאסור על הנתבעים או מי מטעמם, להתקשר עם חברה אחרת ולקדם הסכם אחר. כמו כן, החברה ביקשה להוציא לפועל את הודעת הביטול שנשלחה מטעמם.

הדיירים, מצדם, טענו כי יש לדחות את הבקשה לצו מניעה זמני על הסף, בהעדר תצהיר התומך בעובדות הנטענות בה. החברה, מצדה, טענה כי בגלל טעות לא צורף תצהירו של הבעלים. החברה ביקשה מבית המשפט להתיר את צירופו של התצהיר, למרות שחלף המועד להגשתו. השופטת רביד אישרה את הבקשה, והוסיפה בדבריה כי "אף כי לא ניתן צו במעמד צד אחד, מצופה מהצדדים לפעול בתום לב ולא לנקוט בפעולות שיהיה בהן כדי להשפיע על הדיון בבקשה".

בעקבות זאת, הגישו הדיירים ערעור לבית המשפט העליון, בבקשה לבטל את ההחלטה לקבל את התצהיר. השופטת גילה שטייניץ כנפי דחתה את הערעור וציינה בהחלטתה כי: "החלטת בית המשפט המחוזי, אשר התירה הגשת התצהיר, היא החלטה הנוגעת לסדרי דין ואופן ניהול ההליך – החלטות מעין אלה נתונות לשיקול דעתה הרחב של הערכאה הדיונית (הכוונה לערכאה המנהלת את הדיון), וערכאת הערעור תימנע ככלל מהתערבות בהן".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות