יאיר רביבו // באדיבות דוברות העירייה יאיר רביבו // באדיבות דוברות העירייה

ראש העיר לוד, יאיר רביבו: "בעשור הקרוב נראה תוספת של כ -30,000 תושבים"

יאיר רביבו

לוד

ראש העיר לוד, יאיר רביבו: "בעשור הקרוב נראה תוספת של כ -30,000 תושבים"

עם פסיפס מגוון מאין כמוהו של אוכלוסייה, לוד צועדת בבטחה אל עבר עתיד של התחדשות והפיכתה ליעד מגורים אטרקטיבי במזרח גוש דן: "תהליך ההתחדשות יעזור למצב את העיר כמרכז אטרקטיבי בלב אזור הביקוש המוביל של ישראל"

ניסיון ציבורי: יאיר רביבו (47) מכהן בתפקידו משנת 2013. כיהן כמנכ"ל עיריית לוד בתקופת הוועדה הקרואה בראשותו של מאיר ניצן (2011 – 2013). עם בחירתו לראשות העיר הגיעו לסיומן שבע שנות ועדה קרואה בעיר. בתפקידים ציבוריים קודמים שלו כיהן רביבו כמנכ"ל וגזבר המועצה המקומית ירוחם, כסמנכ"ל החברה הכלכלית בלוד וכמנהל רשת המתנ"סים בעיר. בראשית דרכו הציבורית כיהן כיו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בר אילן.

השכלה: לרביבו תואר ראשון במדעי המדינה ובשפה הערבית מאוניברסיטת בר-אילן. תואר ראשון נוסף במשפטים במכללת שערי משפט. תואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר-אילן. מוסמך כעורך-דין.

אולי לא ידעתם: לקראת סוף המילניום הפך רביבו למשך חודש ימים לשעון אנושי – ביוזמה של רשת מסחרית הוא נבחר לגור באוהל על שלט חוצות בצומת גלילות. בכל שעה עגולה הוא עדכן את הספירה לאחור לשנת ה-2000. ("מלבד כניסתי הרשמית לספר השיאים של גינס תוגמלתי במלגת לימודים לשלוש שנים").

במהלך שירותו הצבאי ביחידת המודיעין 8200 הוא למד את השפה הערבית על בוריה וכיום הוא כותב, מדבר וקורא את השפה על בוריה ("כשאני מסייר בגני ילדים ערביים בעיר אני עורך שעת סיפור לילדים בשפתם. זה שובר מחיצות, הידע שלי יוצר שפה משותפת")

חזון ומדיניות להתחדשות עירונית
בעירייה מציינים כי העיר לוד עוברת שינוי יסודי, שלא היה כמותו מאז קום המדינה. העירייה, כלכלית לוד והממשלה, באמצעות משרד הבינוי והשיכון, "דירה להשכיר" ומשרד האוצר, הובילו את הסכם הגג הגדול בישראל, בהיקף של כ-8.5 מיליארדי שקלים. מימוש ההסכם יביא לשילוש אוכלוסיית לוד עד שנת 2040, הכפלת שטח העיר ותוספת של למעלה מכ-40 אלף יחידות דיור בשכונות חדשות ובמתחמי התחדשות עירונית שרובם כבר מאושרים בותמ"ל. תוכנית השיווקים המתוכננת לעיר לוד בשיתוף הממשלה ורשות מקרקעי ישראל קובעת שיווק של כ-2,000 יחידות דיור מדי שנה, למשך עשר השנים הבאות.

בין החברות היזמיות שכבר הגיעו ללוד ניתן למנות את אזורים, שיכון ובינוי, אפריקה ישראל, רוטשטיין, פרשקובסקי, אשטרום, אאורה ועוד.

שילוב כלל תהליכי ההתחדשות ותכניות הפעולה האמורים, יבטיח את ביסוסו של מרחב העיר הוותיק של לוד כמרכז עירוני חי ותוסס אשר יוכל להוות אלטרנטיבה איכותית לאוכלוסייה מגוונת במזרח גוש דן.

התחדשות עירונית על מפת הפיתוח של העיר
העיר לוד תכננה ואישרה בשנים האחרונות תוכניות להתחדשות עירונית של קרוב ל-80% משטחה של העיר, מבנים למגורים לצד מבני ציבור, שטחי מסחר ותעסוקה, שצ"פים ועוד. על מנת להוביל לשינויים אלו, בעירייה מבקשים לייצר ודאות בלוחות זמנים, באסטרטגיה סדורה ומותאמת לשינויים במרחב, במיתוג העיר, בכללים הברורים ובתוכניות הבינוי. 

כיצד זה נעשה בפועל?
בעיריית לוד מסבירים: "אנחנו מייצרים את הודאות באמצעות עבודה מקבילה בשלושה אפיקים: תכנון, כלכלה וחברה, כשאנחנו מתכננים אנחנו עובדים על הכול בבת אחת. היקפי הביצוע הם אדירים, אנחנו מחדשים את התשתית בכל רחוב ובכל פארק בעיר, וגם זה מייצר ודאות ליזמים. ישנן רשויות, בהן יזמים יכולים להיתקע חודשים ואף שנים רק בגלל תיאומי תשתיות ואצלנו זה לא כך. התוצאה בשטח, היא שכל חברות הבנייה הגדולות והמובילות בישראל לצד היזמים המרכזיים נמצאים בעיר לוד ומשקיעים בה ובפיתוחה שנים קדימה".  

התחדשות עירונית הלכה למעשה (תוכניות בביצוע)
מתחמים שמקודמים בפינוי בינוי בעיר, שכונות שלמות שמיועדות להתחדשות, היקפים ופוטנציאל תוספת יח"ד בהתחדשות עירונית, תמ"א 38 – בניינים לחיזוק

14 תוכניות התחדשות עירונית מקודמות במקביל, חלקן הגדול כבר אושר למתן תוקף וחלקן בתהליכי אישור מתקדמים. מרבית התוכניות מקודמות במסלול רשויות מה שמגביר מאוד את רמת ודאותן. גם התוכניות המקודמות במסלול יזמי מלוות ומאושרות ע"י הצוותים המקצועיים העירוניים בעירייה, בחברה הכלכלית ובמנהלת ההתחדשות העירונית. בסך הכל מדובר בתוספת של כ-24 אלף יח"ד לעיר בתוכניות ההתחדשות. 

מתחם הס גולדברג – תכנית ההתחדשות העירונית הגדולה במרכז העיר, יחד עם הפרדה מפלסית (גשר) מעל פסי מסילת הרכבת. תוכנית מתחם הס נמצאת בלב העיר לוד ממזרח למפגש מסילות הרכבת ומשתרעת על שטח של 180 דונם. בשטח התוכנית קיימים מבני תעשייה, תעסוקה ומסחר שיפונו לטובת הקמה של כ-3,572 יחידות דיור חדשות. הדירות ייבנו בבניינים שיכללו 10-23 קומות מעל שימושי מסחר ותעסוקה. חלק מהדירות יהיו קטנות בשטח של עד 80 מ"ר. 

הפרויקט יכלול עירוב שימושים של מגורים, למעלה מ-100 אלף מ"ר של שטחי מסחר ותעסוקה, 93 אלף מ"ר מבני ציבור, וכ-30 דונם של שטחים פתוחים. עוד כוללת התוכנית פארק לצד מסילת הרכבת.

מתחם הציונות – התוכנית היזמית הראשונה לפינוי-בינוי בלוד שמאושרת ע"י הועדה המחוזית למתן תוקף. במסגרת התוכנית, בשדרות הציונות בלוד, יפונו שבעה מבני מגורים ישנים בני 124 דירות, וייבנו שישה מבנים בני 27-22 קומות כל אחד, עם 742 יחידות דיור. שלושה מהבניינים ייבנו בעירוב שימושים, ויוקמו מעל קומות מסחר ותעסוקה, ושלושה נוספים יכללו שטחי ציבור בקומות הקרקע. בנוסף לכך התוכנית כוללת פיתוח של פארק רובעי בשטח של 14 דונם, משדרות הציונות עד צומת גינתון אל כביש 40. במסגרת התכנית תוכננו למעלה מ- 6000 מ"ר שטחי תעסוקה ומסחר ו-2700 מ"ר מבני ציבור.

במסגרת התוכנית, יורחב הכביש בשדרות הציונות כדי לאפשר תנועה רבה יותר של כלי רכב, אשר צפויה לגדול עם הגידול באוכלוסיית האזור, ולאפשר גישה נוחה אל המתחם וממנו דרך חיבור חדש אל רחוב גרינבאום.

חרמון-גלבוע – התכנית כוללת מתחם התחדשות עירונית של 467 יח"ד לצד עירוב שימושים של מסחר, מבני ומוסדות ציבור  בקרבה לתחנת הרכבת החדשה של לוד. התוכנית מהווה חלק מרצף אורבני מתחדש על רחוב חטיבת יפתח בעיר לוד.

בעוד שכיום המתחם כולל 60 יחידות דיור באזור שלא פותח במשך שנים, במסגרת יישום התוכנית יהיו 467 יחידות דיור לצד שילוב שטחי מסחר ומבני ציבור. 

המתחם כבר מחובר לרשת התחבורתית בהיותו ממוקם על ציר פרויקט "מהיר לעיר" ובקרבתו לתחנת הרכבת החדשה של לוד. התוכנית כוללת 4.3 דונם של שטחים פתוחים לרווחת התושבים ופתיחת נתיב להולכי רגל מפנים המתחם לרחוב ראשי באזור. במסגרת התכנית תוכננו למעלה מ- 2000 מ"ר שטחי תעסוקה ומסחר ו-6200 מ"ר מבני ציבור.

כצנלסון – במסגרת תוכנית זו, יוקמו שלושה בניינים בעלי 130 יחידות דיור, בשטח של כ-3.935 דונמים ועליו קיימים שני מבני שיכון בני ארבע קומות כל אחד, ובהם 24 יח"ד בסך הכול. התוכנית מציעה הקמת שלושה מבנים מעל קומת קרקע עם חזית מסחרית, ושטח לשימושים ציבוריים. המבנים המוצעים משתלבים עם שכונת 'רמת אלישיב' הצמודה. התוכנית מוסיפה למתחם 106 יחידות דיור חדשות. על פי הוראותיה, 26 מיחידות הדיור יהיו דירות קטנות, בשטח 80 מ"ר עיקרי ועוד 12 מ"ר שירות. בניין אחד במתחם יהיה בן 17 קומות, והשניים האחרים בני עשר קומות. מתחתם ייבנו ארבע קומות תת-קרקעיות. המתחם יכלול גם 300 מ"ר שטחי מסחר, 300 מ"ר שטחי תעסוקה ועוד 120 מ"ר שטחים עבור מבני ציבור.

ראש העיר לוד, יאיר רביבו, בראיון מיוחד ל"מגדילים"

כמה תושבים יתווספו לעיר בעשור הקרוב?

"לוד היא עיר מורכבת ומאתגרת. כראש העיר כיום, באחריותי 85 אלף תושבים המהווים מיקרוקוסמוס של מדינת ישראל. בלוד יש הכל, פסיפס של תרבויות: חילונים, דתיים, חרדים, ערבים, רוסים, אתיופים, גיאורגים, מרוקאים, טוניסאים ועוד וכולם חיים יחד בכבוד הדדי. העיר לוד צפויה לשלש את מספר התושבים עד שנת 2040 ולהגיע לעיר של למעלה מ-200 אלף תושבים. אני מאמין שבעשור הקרוב נראה תוספת של כ-30 אלף תושבים. נראה אותם בשלב הראשון בעיקר בשכונות החדשות שמוקמות בימים אלו ובהמשך גם בפרויקטים הרבים של התחדשות עירונית בעיר הוותיקה". 

איך מאזנים בין ציפוף וחידוש העיר למגורים לבין הכנסות ממסחר ותעסוקה?
"כבר משלב התכנון ועד לביצוע, אנו פועלים לקדם בכל פרויקט עירוב שימושים. בנייה למגורים ובקומות הרחוב חנויות ועסקים שמאפשרים שילוב ומספקים פתרונות תעסוקה ומסחר לדיירים בעיר. בנוסף, השקעות רבות לנתיבי תחבורה ציבורית ואפשריות הגעה קלה ונוחה למרכז העיר ללא רכבים שיורידו את העומס". 

עירוב שימושים – בעד או נגד?
"בעד ובכל הכוח. בשכונות החדשות שנבנות בימים אלו, בהן ניתן לתכנן מראש כיצד השכונה החדשה תראה, אנו מקדמים עירוב שימושים באופן מלא. בתי הספר ממוקמים בלב השכונה ולא בקצה כפי שהיה נהוג בעבר. בית הספר ישמש כמרכז לימודים, כפארק בלב השכונה, מתחם לחוגים, פנאי ותרבות לצד מסחר בחזית, מרכז דתי ועוד. גם בתוכניות ההתחדשות העירונית אנו מקפידים על תכנון מבוסס על עירוב שימושים. כל נושא עירוב השימושים חשוב למרקם השכונה ומאפשר לייצר קהילה שחיה ופועלת סביב מרכז השכונה, מקום בו הם נפגשים בבוקר להביא את הילדים למסגרות הלימוד, להיפגש לקפה וקניות, להמשיך בערב לחוגים ועד להופעות ופעילויות חברתיות". 

מטרה לשנה החדשה הבאה עלינו לטובה?
"המשך קידום תכנית ההתחדשות העירונית בלוד בחסות הסכם הגג האסטרטגי עם הממשלה, הכוללת הקמה של שכונות חדשות לחלוטין, שיעצימו את תהליך ההתחדשות ויעזרו למצב את העיר כמרכז אטרקטיבי בלב אזור הביקוש המוביל של ישראל".

שכונות חדשות כאבן שואבת לאוכלוסייה איכותית
בשנים האחרונות העירייה מקדמת הקמת שתי שכונות חדשות המיועדות למשוך אליהן אוכלוסיות איכותיות של זוגות צעירים ומשפרי דיור.

שכונת נופי בן שמן – שכונה חדשה המוקמת בין מושב בן שמן לבין העיר לוד, ממזרח לכביש 40, ומשויכת לתחום השיפוט המוניציפאלי של העיר. פיתוח השכונה נמצא בשלבים מתקדמים ולמעלה מ-1,000 יחידות דיור כבר שווקו לציבור. האכלוס העתידי צפוי להתרחש בשנים 2023- 2024.

השכונה מתוכננת כשכונת מגורים חדשנית ומודרנית שבנויה על פי גישת עירוב שימושים בה יש שילוב של מגורים במגוון טיפוסי בינוי, מבני ציבור נרחבים, אזורים ירוקים וכן רמת שירות גבוהה למסחר ותעסוקה.

השכונה נבנית על שטח של כ-850 דונם והיא תמנה בסך הכל כ-4,500 יחידות דיור, ביניהן  מוקצות 400 יחידות לפרויקט דירה להשכיר, על מנת להבטיח את מימוש העקרונות של דיור בר השגה באזור. בנוסף, מוקצות גם כ-300 יחידות דיור לצורך דיון מוגן לאוכלוסייה המבוגרת.

לצד מבני המגורים תכלול השכונה גם קריית חינוך גדולה עם מוסדות שמתאימים לכל הגילאים מגן הילדים ועד לבית ספר תיכון וכן שטחי מסחר ותעסוקה בהיקף של כ-16,000 מ"ר.

במעטפת השכונה, לאורך נחל גזר כוללת התוכנית את "פארק הנחלים" על גדות נחל גזר בשטח של כ- 180 דונם שישמש כמרכז פנאי ונופש לכל תושבי העיר והאזור.

בעירייה מציינים כי חזון התכנון הינו יצירת שכונת מגורים מגוונת ופעילה, בעלת חזות ירוקה מרחבים אורבניים וטבע עירוני. השכונה מתוכננת על שלד רחובות וצירים ירוקים בעלי אופי משתנה: שדרה עירונית, שדרה ראשית, רחוב פארק, רחובות "יער" ורחובות קריית חינוך. רחובות אלו כוללים מערך של רצועות הליכה, שבילי אופניים ושטחי גינון ציבוריים.

לדברי קברניטי העירייה הקמת שכונת נופי בן שמן מהווה התנעה לתהליך הצמיחה וההתחדשות של העיר, בדרכה להפוך לאלטרנטיבה מועדפת למגורים במרכז. התכנית תעצים את העיר מבחינה חברתית וכלכלית ותמצב אותה כאחד היעדים האטרקטיביים ביותר באזורי הביקוש של ישראל.

הרובע הבינלאומי – ממערב לעיר, על קרקעות אשר הועברו ממושב ניר צבי, מקודמת התכנית הגדולה ביותר במסגרת הסכם הגג והיא הרובע הבינלאומי. תכנון השכונה מתבצע על ידי עיריית לוד באמצעות החברה הכלכלית לוד יחד עם החברה הממשלתית לדיור "דירה להשכיר". 

השכונה מוקמת על שטח של כ-1,600 דונם וכוללת תמהיל מגורים מגוון הכולל כ-11,500 יחידות דיור חדשות, וכן מבני ציבור לאוכלוסיית האזור, לצד מבנים העונים על צרכים משלימים של העיר, כיכרות עירוניות ובהן שטחי מסחר תעסוקה ומגורים, שטחים פתוחים והרחבת תחנת הרכבת הקיימת.

השכונה מתוכננת על פי הסטנדרטים המתקדמים בעולם התכנון, ותאפשר נגישות מרבית, איכות חיים וקהילה. במסגרת התוכנית, יוקמו מבני מגורים בני 7-15 קומות כשמתוכם יוקצו 2,200 דירות קטנות שייתנו מענה לתמהיל מגוון של אוכלוסייה, בהם זוגות צעירים. עוד כוללת התוכנית 600 יחידות דיור מוגן, 111,000 מ"ר עבור שטחי תעסוקה, 35,000 מ"ר עבור שטחי מסחר, שטחים ציבוריים פתוחים, במרכז השכונה ובחיבור עם שכונת גני  אביב פארק אקליפטוסים גדול, כיכרות, מבני ציבור בהתאם לצורכי העיר ושבילים עבור הולכי רגל ואופניים.

הרובע החדש יוסיף עשרות אלפי תושבים ומאות עסקים לעיר, שייהנו מקרבה לתחנת רכבת גני אביב, ממנה ניתן להגיע לת"א תוך 12 דקות. במסגרת התכנית, תשודרג תחנת הרכבת וסביבתה צפויה להפוך למוקד עירוני פעיל ושוקק חיים של מגורים, מסחר ותעסוקה.

בעיריית לוד מדגישים כי בתכנית ישנה הקפדה על עירוב שימושים, תמהיל עירוני מגוון וחיבור למוקדי התחבורה. עם סיום הליכי התכנון, צפוי להתחיל שיווק של יחידות הדיור. 

אחרי סיום מכרז ראשון ברובע בהצלחה, התפרסם לאחרונה מכרז נוסף לבניית 400 יח"ד ו-20,000 מ"ר של מסחר ותעסוקה. האכלוס העתידי של השכונה צפוי להתרחש בין השנים 2023 – 2025. 

צילום: ברק ברינקר צילום: ברק ברינקר

קובי ארדיטי

שותף מנהל רם מוגרבי ארדיטי

צילום: אורי כרמי צילום: אורי כרמי

רן מלאך

מנכ"ל בוני התיכון התחדשות עירונית

צילום: איה בן עזרי צילום: איה בן עזרי

עו"ד ארז תיק

שותף וראש מחלקת נדל"ן ליפא מאיר ושות'

זיו יעקבי // צילום: אלכס פרגמנט זיו יעקבי // צילום: אלכס פרגמנט

זיו יעקבי

מנכ"ל שותף אקרו נדל"ן

צילום: סיון פרג' צילום: סיון פרג'

דני מור

מנכ"ל בסט יזום

צילום: אורי כרמי צילום: אורי כרמי

טל קידר

מנכ"ל קידר מבנים

צילום: רז רוגובסקי צילום: רז רוגובסקי

עו"ד ענת בירן

בעלים ענת בירן משרד עורכי דין

צילום: סיגל סבן צילום: סיגל סבן

עו"ד ירון טיקוצקי

שותף מייסד משרד עו"ד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, גרוס ושות'

צילום: אורי כרמי צילום: אורי כרמי

עו"ד יאיר שלו

בעלים ומייסד יאיר שלו ושות'

צילום: אורי כרמי צילום: אורי כרמי

עו"ד זיו גרומן

מייסד ובעלים גרומן ושות' עורכי דין

צילום: אורי כרמי צילום: אורי כרמי

רונית אשד לוי

מנכ״לית יצחקי השקעות התחדשות עירונית

צילום: אורי כרמי צילום: אורי כרמי

אסף סימון

מנכ"ל אפריקה התחדשות עירונית

צילום // סיון פרג' צילום // סיון פרג'

אודי בלום

מנכ"ל מטרופוליס

צילום: תומאס צילום: תומאס

אלכס מריאש

מנכ"ל הכשרת הישוב התחדשות עירונית

צילום: רז רוגובסקי צילום: רז רוגובסקי

עו"ד אפרת רשף

שותפה במשרד פרבמן רשף ושות'

צילום: רז רוגובסקי צילום: רז רוגובסקי

רוני מזרחי

יו"ר קבוצת מזרחי ובניו

צילום: רז רוגובסקי צילום: רז רוגובסקי

עו"ד צבי שוב

בעלים צבי שוב משרד עורכי דין

צילום: רז רוגובסקי צילום: רז רוגובסקי

עו"ד גיא יקותיאל

פרידמן, יקותיאל, אינגביר עורכי דין

צילום: גז אורית צילום: גז אורית

עו"ד בתיה בראף מליכזון

שותפה בכירה הררי טויסטר ושות'

צילום: צביקה גולדשטיין צילום: צביקה גולדשטיין

עו"ד דורון אריאל

שותף מייסד דורון אריאל ושות'

צילום: יורם רשף צילום: יורם רשף

עו"ד ישי איצקוביץ

ראש מחלקת נדל"ן אגמון, רוזנברג הכהן ושות'

צילום: רז רוגובסקי צילום: רז רוגובסקי

חיים מסילתי

יו"ר לשכת שמאי המקרקעין

צילום עצמי צילום עצמי

עו"ד דן הלפרט

מייסד ובעלים דן הלפרט משרד עורכי דין

צילום: טל גבעוני צילום: טל גבעוני

אדר' אבישי קימלדרוף

מנהל פרויקטים ראשי קרן ריאליטי

צילום: ראובן קפוצינסקי צילום: ראובן קפוצינסקי

ננה חן

מנכ"לית ראדקו מקבוצת רפאלי

צילום: יובל חן צילום: יובל חן

מוטי רונס

סמנכ"ל פיתוח עסקי ICR

צילום: סם יצחקוב צילום: סם יצחקוב

עו"ד שי אליאב

שותף מנהל גינדי כספי ושות' עורכי דין

צילום: טלי קצורין צילום: טלי קצורין

אדר' טל קאופמן

שותף קיקה בראז אדריכלים

צילום: אייל טואג צילום: אייל טואג

חיים קראדי

מנכ"ל פרשקובסקי מניבים

צילום: תומר חומפס צילום: תומר חומפס

ניב רום

בעלים ומנכ"ל כנען התחדשות עירונית

צילום: אבשלום ששוני צילום: אבשלום ששוני

ד"ר רינה דגני

בעלים קבוצת גיאוקרטוגרפיה

צילום: חברת לוינשטיין צילום: חברת לוינשטיין

אמיר לוטן

מנהל התחדשות עירונית קבוצת משולם לוינשטיין

צילום: דודי שמחי צילום: דודי שמחי

קרני גטריידה

בעלים SK שמאות מקרקעין

צילום: יח"צ צילום: יח"צ

ירון ספקטור

מנכ"ל ירון ספקטור שמאות מקרקעין

צילום: אורן דאי צילום: אורן דאי

עו"ד ערן באלינט

שותף נדל"ן שיבלת ושות'

רפי זנזורי // צילום: גיל ליפשיץ רפי זנזורי // צילום: גיל ליפשיץ

רפי זנזורי

מנכ"ל זנזורי נדל"ן

צילום: שי שהרבני צילום: שי שהרבני

נחמה בוגין

בעלים נחמה בוגין שמאות מקרקעין

צילום: יח"צ צילום: יח"צ

ארז כהן

בעלים ז.כ מדידות הנדסה ושמאות מקרקעין

צילום: אורי כרמי צילום: אורי כרמי

יהודה הרציג

בעלים ומנכ"ל קבוצת הרציג נדל"ן

צילום: ששון תירם צילום: ששון תירם

חיים אביטן

יו"ר קבוצת הרציג נדל"ן

צילום: דרור סיתהכל צילום: דרור סיתהכל

אדר' גיא מילוסלבסקי

בעלים מילוסלבסקי אדריכלים

צילום: כפיר סיון צילום: כפיר סיון

רוני בריק

מנכ"ל ובעלים לי-רן

צילום: דרור סיתהכל צילום: דרור סיתהכל

רחל מלכה

מייסדת ובעלים מעוז דניאל

צילום: רז רוגובסקי צילום: רז רוגובסקי

עו"ד אלון אבקסיס

שותף מחלקת נדל"ן הרצוג פוקס נאמן

באדיבות המשרד באדיבות המשרד

עו"ד אפרת לרנר

שותפה ענת בירן משרד עורכי דין

כך בחרנו את ראשי הערים המובילים בהתחדשות עירונית

מיזם ראשון מסוגו בישראל של אתר "מגדילים" דירג את ראשי הערים המובילים בהתחדשות העירונית

על תהליך הדירוג ראשי הרשויות המובילים בהתחדשות עירונית, הוועדה המייעצת והכרזת התוצאות

לראשי הערים ולמדיניות שלהם בתחום ההתחדשות העירונית חלק מהותי בקידום התוכניות והפיכתן לבנייה בפועל. במטרה לעודד את ראשי הערים לחדש את השכונות הוותיקות יזמו באתר מגדילים את פרויקט "מגדילים ראש", בדיקה דו שלבית שנערכה לבחירת עשרת ראשי הערים המובילים בקידום התחדשות עירונית בעירם. הרשימה נחשפה בכנס הנדלן השנתי "ישראל מתחדשת" שערך האתר הארצי לנדל"ן והתחדשות עירונית "מגדילים" ביולי 2022 בירושלים.

ב"מגדילים" מציינים כי: "המיזם הראשון מסוגו בארץ זכה להיענות גדולה בקרב תושבי הערים וראשי הרשויות עצמם, כאשר נרשמה קורלציה בין הצבעות התושבים לבין הבחירה של הוועדה המקצועית המייעצת, המורכבת מעשרות אנשי מקצוע בכירים ומנוסים בתחום. אנו מקווים שבכך הצלחנו לתרום להובלת השינוי ולקידום ההתחדשות העירונית בישראל".

כרמלה קופר, עורכת ראשית של אתר מגדילים ציינה כי מטרת הבדיקה לא הייתה לבדוק היכן נבנו הכי הרבה יחידות דיור במסגרת התחדשות עירונית, אלא לאתר את ראשי הערים שנרתמו לנושא ומשקיעים מאמצים רבים לקידום ההתחדשות העירונית בעירם. לדבריה, בשלב הראשון השתתפו כ-44 ראשי ערים, אשר עמדו בקריטריונים שנקבעו בתקנון והתבססו על נתוני הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית. מדובר בערים בהן התקבלו היתרים לבנייה של מעל 200 יחידות דיור במסגרת פינוי־בינוי; ערים בהן היתרים לבנייה של מעל 40 יחידות דיור במסגרת תמ"א 38; ערים בהן אושרו תוכניות במתחמי התחדשות עירונית במהלך חמש השנים האחרונות.

בשלב השני עלו ראשי הערים להצבעת התושבים ובשלב האחרון התכנסה הוועדה המקצועית, בהשתתפות עשרות בכירים מענף הנדלן, יזמים, עורכי דין, אדריכלים שמאים ועוד. את הוועדה הנחתה קופר, שציינה כי: "נקבעה מסגרת של קריטריונים לדרוג סופי, במשך מספר שעות חלקו חברי וחברות הוועדה מידע ועמדות, ובסופו של דבר דירגו את ראשי הרשויות, כאשר המידע שוקלל לכדי רשימת המובילים".

נגישות