ענת בירן, בעלים ומייסדת משרד עורכי דין ענת בירן. בזכות ניסיון של למעלה מ-30 שנה בתחום, בהן פעלה בתחום במגוון תפקידים שאפשרו לה נקודות מבט שונות, ונחשפה לאלפי לקוחות ומקרים, בירן צברה מומחיות שלא תסולא בפז בנדל"ן ובתחום התכנון והבניה, ורכשה מוניטין מקצועיים ואישיים יוצאי דופן.
את תחילת דרכה בענף הנדל"ן, עשתה בירן כעורכת דין של הרשות המקומית והועדה המקומית בהוד השרון, שם נחשפה לעולם התכנון והבניה. בהמשך, נבחרה לכהן כיו"ר ועדת הערר לתכנון ובניה ורשמה הישג מרשים בכך שהייתה הראשונה והצעירה ביותר שמונתה עד כה לתפקיד זה. במסגרת תפקידה צברה מומחיות רבה בדיני התכנון והבניה. לפני כ-15 שנה יצאה לדרך עצמאית והקימה את משרד עו"ד ענת בירן.
במקביל לעבודתה, בירן פועלת לקדם נושאים מקצועיים וחברתיים, בדגש על קידום והעצמה של נשים.
לצד הקריירה המצליחה, בירן, נשואה ואם ל-3 וסבתא לנכד, פעילה בספורט, קריאה, בישול ואירוח, ונהנית לבלות בשעות הפנאי במחיצת חברים טובים ומשפחה.
לשאלה עם אילו אתגרים התמודדה בשנה החולפת, משיבה בירן:
"השנה שהתחילה ב 7/10/23 היתה שנה קשה, עצובה, מלאת יגון, תסכול ודאגה. נקודת האור הייתה גילוי של איכויות וכוחות עצומים בחברה הישראלית, יוזמות מעוררות השראה והערכה, גילוי זה העניק המון כוח להמשיך בעשייה המקצועית, לצד העשייה החברתית .
המשימה הדחופה שלנו כחברה היא להחזיר את כל החטופים ללא דיחוי. ניתן לראות איך המורל הלאומי משתפר עם כל חטוף שחוזר בחיים, ועד כמה החברה כולה אבלה על החללים שחוזרים. רק לאחר שיחזור החטוף האחרון נוכל לחזור בלב שלם לשגרת החיים.
כמעסיקה, התמודדתי עם עובדים שנקראו לשירות מילואים ארוך, עם עובדות שהן נשות מילואימניקים, ועם עובדים שהם הורים לילדים, שעברו איתם תקופה מאתגרת, לחוצה ומדאיגה.
בימים הקשים הללו באה לידי ביטוי הלכידות האנושית של צוות המשרד שלנו, והחוסן האישי שנדרשנו לגלות כדי להמשיך בתיפקוד מלא. אני יכולה להגיד בסיפוק שבהתחשב במצב המורכב – הצלחנו".
לשאלה אילו דמויות השפיעו עליה במיוחד לאורך הדרך ועיצבו את פעילותה המקצועית והאישית, היא אומרת:
"חונכתי לחריצות ועבודה קשה, כשהמוטו הוא שאשה צריכה להיות עצמאית ובעלת מקצוע. הוריי לימדו אותי שתמיד כדאי לנסות, ושלא כדאי לפספס הזדמנויות בגלל הפחד להכשל. כך עוצב מסלול חיי, כשלאורכו אני לומדת המון מנשות המשפחה שלי, ובראשן אימי, המנטורית שלי עד היום.
ככלל, אני תמיד משתדלת ללמוד מכל אדם ובמיוחד מנשים, ממגוון גילאים ותחומים.
הנשים שעוררו בי השראה השנה הן האימהות ובנות המשפחה של החטופים, שגילו עוצמות בלתי רגילות ונאמו על כל במה אפשרית ברחבי העולם במסגרת המאבק להשבתם, נשים שיזמו מיזמי התנדבות מעוררי השראה בתקופת המלחמה, ונשים שהתמודדו עם שמירה על שיגרת משפחה ועבודה, כשבעליהן שירתו במילואים משך חדשים ארוכים.
יש המון נשים אדירות בחברה שלנו, ולצערי לא ניתנת להן במה ראויה. חובה עלינו לדאוג לכך שהן תגענה לעמדות השפעה בכל מגזר, ותהיינה שותפות לקבלת החלטות המשפיעות על חיי כולנו".