banner
התחדשות עירונית רמת גן | פינוי בינוי ברמת גן | פרויקט פינוי בינוי ברמת גן | תושבי רמת גן בכניסה לכנס // צילום: גדי אזולאי
תמ"א 38 תושבי רמת גן בכניסה לכנס // צילום: גדי אזולאי

עיריית רמת גן נחושה שלא לקדם התחדשות עירונית "בכל מחיר"

התושבים התאגדו וקיימו כנס המוני נגד העיריה. העיריה: " לא מאמינים בבנייה לגובה באזורי מגורים צפופים בכל מחיר, נותנים מענה שקול ואחראי לכל המלעיזים"

״אנחנו לא יכולים להמתין עוד 10 שנים. כולם יודעים שהמלחמה בפתח, וזה רק עניין של זמן שתהיה רעידת אדמה. לאנשים ברמת גן אין לאן לברוח, הם לא עכברים. אולי העירייה מחכה לקטסטרופה ואז כל הבניינים יפלו ולא נצטרך תוכניות של התחדשות עירונית . צריך לתכנן ולעשות, ולא לחכות יותר״, כך אמר משה אמיטוב, תושב רמת גן, בכנס שנערך בעיר בהשתתפות מאות תושבים, הזועמים נגד הסחבת לטענתם של עיריית רמת גן לאישור תכניות התחדשות עירונית רמת גן. לדברי אמיטוב: "אנחנו מנסים לקדם את התכנית שלנו 8 שנים, שכנוע דיירים וחתמנו על תכנית מול יזם, אבל העירייה יוצרת דרישות בלתי אפשריות, שמעכבות את היציאה לדרך שנים ארוכות, ואחרי עשרות פגישות נראה שעדיין רחוקה הדרך מאישור התכנית".

ח"כ פולקמן: "איפה שיש ביורוקרטיה עודפת יש שחיתות"


בכנס, אותו ארגנה קבוצת הפייסבוק ״רמת גן מתחדשת״, המונה למעלה מ-3,000 תושבים, השתתף גם יו״ר סיעת כולנו, חבר הכנסת רועי פולקמן, שאמר: ״אנחנו מקצרים זמני תכנון, אבל זה תקוע ברמה המקומית. אם וועדה מקומית תוקעת שנתיים וחצי דיון ראשון אז צריך לטפל בזה. איפה שיש ביורוקרטיה עודפת יש שחיתות, וצריך לטפל בזה״. לדברי ח״כ פולקמן, ״בגלל מחירי הקרקעות והדירות הגבוהים כיום יש חלון הזדמנויות מעולה ליישום התחדשות לאור הכדאיות הכלכלית ביישום התכנית״.

התחדשות עירונית רמת גן | פינוי בינוי ברמת גן | פרויקט פינוי בינוי ברמת גן
התחדשות עירונית רמת גן ח"כ רועי פולקמן // צילום: גדי אזולאי

עיריית רמת גן: גיבשנו חזון שקול שזכה לשבחים

"מה שרואים מכאן לא רואים משם" ובעיריית רמת גן הציגו ל"מגדילים", את הצד השני של המטבע: "מזה קרוב לארבע שנים, מובילה העיר רמת-גן מהפכת התחדשות עירונית – מתכנון המובל ע"י יוזמות פרטיות, ללא הסתכלות על צרכי הציבור, לתכנון המובל בידי אנשי מקצוע ומסתכל קדימה לצרכים העתידיים של כלל התושבים (לרבות הצורך בהימצאות תשתיות מתאימות לאוכלוסייה חדשה, הימצאות מבני חינוך, גינות ציבוריות וכיו"ב). המדיניות שמנחה את העירייה כיום, המושתתת על התכנית האסטרטגית שהכינה בעבורנו האדריכלית רונית דוידוביץ' ואשר אושרה פה אחד במועצת העיר, מעודדת תכנון שכונות ע"פ מאפיינים ייחודיים לכל שכונה ושכונה, תוך בחינה מתמדת של התאמה לחזון העירוני; וכן התחדשות עירונית תוך שיתוף מרבי של הציבור ובדיקת צרכיו ורצונותיו. העירייה והעומד בראשה, ישראל זינגר, אינה מאמינה בבנייה לגובה באזורי מגורים צפופים בכל מחיר. בשבוע שעבר הוצג חזון זה של עיריית רמת-גן בפני הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה, וקצרה שבחים רבים, דבר שבעינינו אומר דרשני ונותן מענה שקול ואחראי לכל המלעיזים".  

עו"ד ארד תקף את העיריה "שפעם כונתה בירת התמ"א"

את הכנס פתח והנחה עו"ד עמית ארד, תושב רמת גן המייצג בעלי דירות דיירים בפרויקטים של התחדשות עירונית, פינוי בינוי ברמת גן ותמ"א 38, ומי שייסד ועומד בראש קבוצת הפייסבוק "רמת גן מתחדשת". עו"ד ארד תקף את העיריה "שפעם כונתה בירת התמ"א", על כך שכיום מדיניותה הפוכה לטענתו, והיא "מרסנת ומדכאת את הבניה החדשה ואת התחדשות העירונית בעיר, באופן שגוזר על הדיירים להמתין עשרות שנים להתחדשות, מונע מהם את המיגון שתמ"א 38 אמורה לתת, ומביא לעליית מחירי הנדל"ן". עוד לדבריו: "המשמעות המעשית של מדיניות העירייה היא מתן אפשרות חידוש של 300 דירות בשנה בלבד, כלומר פריסת ההתחדשות של כל הדירות שצריכות התחדשות לתקופה לא הגיונית של 100 שנים".

התחדשות עירונית רמת גן | פינוי בינוי ברמת גן | פרויקט פינוי בינוי ברמת גן
התחדשות עירונית ברמת גן – עו"ד עמית ארד // צילום גדי אזולאי

רמי פדלון, חבר הנהלת העיר ומחזיק תיק התחדשות עירונית, הציג בכנס פוטנציאל לבניית עשרת אלפים יחידות דיור בשלוש השנים הקרובות ברמת גן: "המימוש יעמוד להערכתנו רק על כ-3000 אלפים יחידות דיור והסיבות העיקריות לכך הן מחסור בכספי היטל ההשבחה שבוטלו בתיקון 3א של מנהל התכנון ושימשו לבניית תשתיות עירוניות, כגון בתי ספר וגני ילדים, ומחסור חמור בכוח אדם מקצועי באגף ההנדסה".

בין התושבים שישבו בקהל אמר אחד המשתתפים: "אני אדריכל, ואני אומר לכם שאפשר לאשר תכנית ביומיים? למה לוקח לעירייה לאשר תכנית שנים? תנו לי לעבור על התוכניות, 4 קווי בניין, ואפשר לאשר כל תכנית בזמן קצר״. דייר נוסף מהקהל אמר: "ברחוב שלי אישרו 5 או 6 בניינים שהם כבר בבנייה והבניין שלי תקוע באמצע הרחוב ולא מאשרים אותו בגלל שינוי המדיניות, איך אפשר לגור כך? שכל הרחוב בבנייה, כל יומיים סוגרים את הכביש, ואנחנו תקועים באמצע עם בניין ישן ללא אפשרות להתחדשות".

דניאלה פוסק, שצפויה להתחיל בקרוב את תפקידה כיו״ר הוועדה המחוזית תל אביב, ועד כה שימשה כיו״ר ועדה מחוזית מחוז מרכז, השתתפה אף היא הכנס, ואמרה: "ברמת גן כמו בערים אחרות במרכז, סדר גודל של כ -75% מהבניינים נבנו לפני 1980 ולכן הם מועמדים להתחדשות כזו או אחרת. המהלך של התמ״א איפשר לפני 10 שנים לחזק בניינים בהיתר בלבד, על בסיס תוכניות מתאר משנות ה-60. העיריות גילו שמדובר בקטסטרופה. בגלל זה צריך תכנית מתאר, או  תוכנית מדיניות התחדשות עירונית ברמת גן שתהיה ברורה, כדי לייצר ודאות ליזמים ולתושבים, כפי שבוצע בערים אחרות כמו בהרצליה. זה לא חייב לקחת עשר שנים יש רשויות שעשו תוכניות כאלו בשנה וחצי״.

עו"ד ארד אמר בתגובה לדברים: "איננו מתנגדים לתכנון כולל, אולם מצד אחד יש כאן פרויקטים שמתעכבים שנים, על בסיס הסכמים חתומים, ומצד שני כבר יש חלקי פסיפס של תכנית מיתאר או תכנית להתחדשות עירונית בצורת תכניות מדיניות בניה לגובה עדכנית שעיריית רמת גן הוציאה וכן תב"ע רג-53, ואפשר לקבוע כמעט בוודאות שרבים מהפרויקטים של תמ"א 38/2, לא יעמדו בסתירה לתכנית מיתאר עתידית, ועל כן חייבים לשחרר אותם. אחרת עד שאותה תכנית מיתאר תתממש יבנו בקצב נמוך מדי ומחירי הנדל"ן ימשיכו לעלות".

התחדשות עירונית רמת גן | פינוי בינוי ברמת גן | פרויקט פינוי בינוי ברמת גן - תושב רמת גן
התחדשות עירונית ברמת גן – תושב רמת גן, משה אמיטוב // צילום גדי אזולאי

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות